10 moduri de a preveni căderea părului!

blank
Written by HWT Team
5 October 2020
Average reading time of this content is 5 minutes
This content has been read times

Două treimi dintre bărbați se confruntă cu căderea părului din cauza căderii părului de tip masculin. 40% dintre femei se confruntă cu probleme semnificative legate de căderea părului la vârsta de 35 de ani. Există multe lucruri pe care le poți face pentru a încetini și a opri căderea părului. Cu toate acestea, cauza problemei căderii părului vă va oferi multe sfaturi despre ce să faceți. În cazurile în care căderea părului este permanentă, este foarte important să consultați un medic. Medicul dumneavoastră poate diagnostica dacă căderea părului este cauzată de probleme cu tiroida, stres, infecții ale scalpului, alopecie androgenă sau îmbătrânire. În general, îți poți reduce căderea părului cu 10 sfaturi care ajută la prevenirea căderii părului.

Utilizați șampoane preventive cu DHT

Hormonul DHT este considerat principalul vinovat al căderii părului. Unele șampoane care luptă împotriva DHT pot ajuta la combaterea căderii părului. De asemenea, șampoanele și serurile care conțin ketoconazol care inhibă conversia testosteronului în DHT vor fi de asemenea eficiente. Nu există niciun efect secundar al conținutului de ketoconazol.

Masajul scalpului

Unele cercetări privind căderea părului arată că masajul scalpului este bun pentru scalp și foliculii de păr și îmbunătățește circulația sângelui. Pe măsură ce circulația sanguină crește, creșterea părului crește și căderea părului scade. Desigur, masajul este un alt efect asupra reducerii factorului de stres.

Înlocuiește vitaminele lipsă

Oamenii de știință afirmă că vitaminele A, B, C, D, fierul, biotina, seleniul și zincul sunt eficiente în special în ciclul celular și creșterea părului. Nu uitați să luați vitaminele pe care trebuie să le luați zilnic după ce ați învățat valorile minerale și vitaminele care vă lipsesc prin teste de sânge și celule.

Mânca sănătos

Alimentația sănătoasă și regulată este foarte importantă atât pentru sănătatea corpului, cât și a părului. Potrivit studiilor, consumul de legume crude sau o dietă care conține ierburi proaspete, cum ar fi dieta mediteraneană, poate reduce riscul căderii părului cu model masculin. De asemenea, deoarece rădăcinile părului sunt compuse dintr-o proteină numită creatină, nutriția bogată în proteine ​​poate ajuta la prevenirea căderii părului. Alimente precum ouăle, nucile, fasolea, mazărea, peștele, produsele lactate cu conținut scăzut de grăsimi, puiul și curcanul conțin proteine ​​care sunt utile pentru păr.

Foarte util: Saw Palmetto

Saw Palmetto, fructul unui palmier pitic, crește în America de Nord. Datorită ingredientelor naturale pe care le conține, ajută bărbații să-și mențină nivelul de testosteron. În același timp, acest fruct crește calitatea vieții la bărbați prin prevenirea creșterii prostatei, protejează împotriva cancerului de prostată. Capacitatea Saw Palmetto de a ucide bacteriile poate fi folosită și în infecțiile tractului urinar.

Întrebați-vă produsele pentru păr!

Unele dintre substanțele chimice utilizate în produsele pentru păr pot face ca foliculii de păr să rămână pe scalp. Există multe cercetări conform cărora aceste substanțe chimice, în special în produsele de styling, pot provoca căderea părului. Gelul de păr, spray-ul și produsele de styling daunează scalpului.

Evitați dușul fierbinte!

Poate doriți să faceți un duș fierbinte. Cu toate acestea, un duș fierbinte poate provoca uscarea și sensibilitatea scalpului. Această afectare a scalpului provoacă inflamarea scalpului, scăderea foliculilor de păr și subțierea și slăbirea părului.

Uleiuri vegetale

Uleiurile naturale și vegetale obținute prin metode sănătoase pot fi benefice pentru vârfurile părului și scalpul. Acidul lauric din uleiul de nucă de cocos ajută la legarea proteinelor din păr și îl protejează împotriva ruperii la rădăcină și la nivelul cordonului. Masarea scalpului cu ulei de nucă de cocos poate ajuta părul să crească sănătos prin accelerarea fluxului sanguin. La fel, uleiul de măsline poate fi folosit pentru a hidrata în profunzime părul, pentru a-l proteja de uscăciune și rupere. Uleiul de măsline este, de asemenea, un ingredient esențial al dietei mediteraneene, care poate ajuta la încetinirea căderii genetice a părului.

Tratează-ți părul blând!

De asemenea, părul tău are nevoie de dragoste și îngrijire blândă. Renunță la împletiturile strânse și cozile de cal care îți pot smulge părul de la rădăcină. Acest tip de aplicare irită părul și face ca foliculii de păr să devină fără aer. În același timp, ondularea sau îndreptarea părului pentru coafare, trebuie evitate operațiunile de deschidere a părului. Atunci când alegeți vopseaua de păr, ar trebui să apelați la alternative de vopsea care nu conțin amoniac, peroxid sau para-fenilendiamină (PPD).

Terapii medicale

Tratamentele cu laser pentru căderea părului din cauza căderii genetice a părului și chimioterapia pot funcționa. De asemenea, poate fi benefic să se injecteze plasmă bogată în trombocite (PRP) în scalp pentru pierderea, slăbirea și. păr fără viață. Cel mai eficient mod de a preveni caderea parului este de a avea transplantul de par sub controlul medicilor specialisti.

blank