how to trim your own beard
Written by Dr. Sedat Öz
11 December 2020
Average reading time of this content is 7 minutes
This content has been read times

Cum să-ți tunzi barba acasă

Datorită pandemiei globale prin care am trăit cu toții, interesul pentru îngrijirea și îngrijirea părului acasă a crescut exponențial. Fără acces ușor și instantaneu la coaforul sau frizerul nostru, am fost lăsați să ne descurcăm singuri când vine vorba de coafarea și îngrijirea părului. În timp ce majoritatea oamenilor se concentrează pe a se asigura că coafura lor rămâne cel puțin vag prezentabilă, mulți bărbați se confruntă, de asemenea, cu provocarea foarte reală de a-și menține barba îngrijită, ordonată și potrivită pentru a fi afișată la un apel video de la serviciu sau la un test de familie Zoom.

Nu este întotdeauna ușor să-ți tunzi și să-ți coafezi propria barbă sau să găsești timp să urmezi o rutină obișnuită de îngrijire a bărbii și poate fi prea ușor să renunți la încercare, alegând în schimb să adopti viața de pustnic până când se deschide frizerul tău. pentru afaceri încă o dată. Cu toate acestea, cu câteva sfaturi înțelepte, uneltele potrivite și o explozie de curaj, puteți face multe pentru a vă menține barba să arate super tunsă și proaspătă de salon.

 

Cum să-ți îngrijești barba

Să începem cu începutul. Înainte de a învăța cum să-ți tunzi corect barba, trebuie să te asiguri că o îngrijești corect, astfel încât să fie într-o stare foarte bună, înainte de a ridica măcar o pereche de foarfece, aparat de ras sau aparat de tuns barba. Asigurați-vă că este curat. Folosește un șampon de barbă potrivit tipului tău de piele facială – pielea de pe față poate fi diferită de cea de pe scalp, așa că asigură-te că folosești produsul potrivit pentru tine. Adăugați balsam pentru a face întreaga zonă super moale și mai ușor de lucrat. Asigurați-vă că spălați tot șamponul și balsamul de pe barbă înainte de a se usuca pentru a opri întărirea reziduurilor.

Apoi, luați un pieptene sau o perie pentru barbă și rulați-l în direcția în care vă crește firele de păr pentru a le scoate în evidență și a dezvălui orice este prins dedesubt. Acest pas vă ajută, de asemenea, să identificați orice neconcordanță în lungimea firelor de păr din barbă, pe care le puteți rezolva în timp ce îi tăiați. Acest lucru poate ajuta, de asemenea, la stimularea circulației pe față, la creșterea fluxului sanguin și ajutând pielea să rămână sănătoasă și curată. Alege o perie de barba cu peri naturali pentru cele mai bune rezultate si pastreaza-o curata, dezinfectand-o in mod regulat pentru a indeparta orice bacterie.

 

Tunde-ți propria barbă

Pentru o tăiere mai precisă, utilizați mașini de tuns barbi dedicate, pe care le puteți seta la lungimea preferată. Dacă abia sunteți la început, alegeți mai întâi o setare mai lungă pentru a evita să vă tundeți barba prea aproape. În timp ce părul crește din nou, poate fi ciudat să aștepți să facă acest lucru dacă nu ești mulțumit de rezultatele unei tunsori prea apropiate.

Un stil care îi flatează pe majoritatea bărbaților este să lași părul puțin mai lung în jurul bărbiei, cu o notă puțin mai scurtă care urcă pe părțile laterale ale feței. Acest lucru adaugă volum și adâncime și este ușor de îngrijit și întreținut acasă sau de către frizerul tău. Vă puteți modela mustața pentru a se potrivi dacă alegeți să aveți una, precum și barba. Păstrați firele de păr de la mustață mai scurte dacă vă place acest aspect mai practic, deoarece tind să crească mai dens decât cele din barbă și de pe tâmple și scalp.

În cele din urmă, nu uitați să acordați atenție zonei gâtului, deoarece acest lucru vă poate ajuta să vă definiți barba la fel de mult ca și firele de păr mai sus pe față. Dacă tundeți totul prea aproape de linia maxilarului, vă poate da efectul unei bărbie dublă, dar lăsarea părului să crească prea în jos poate invita comparații cu Robinson Crusoe pe insula lui pustie fără brici.

Tăiați totul sub mărul lui Adam pentru a fi în siguranță, dar unde începe și se oprește linia bărbii depinde de dvs. Lungimea gâtului tău va influența ceea ce arată cel mai bine. Încercați să tăiați subtil, estompând treptat pe măsură ce mergeți, modificând lungimea mașinii de tuns în grade, mai degrabă decât tăind o margine tocită. Tăiați părul rătăcit cu o foarfecă ascuțită la capăt și dă-ți barbei proaspăt îngrijite un ultim tufă sau un pieptene și o strop de ulei de barbă pentru a hidrata firele de păr și pentru a ajuta pielea de dedesubt să se vindece de orice iritație sau roșeață au experimentat în timpul procesului de îngrijire a bărbii acasă.

Pentru tunsirea mai sigură a mustaților și a barbii, folosiți întotdeauna o oglindă pentru a urmări unde tăiați și treceți mașina de tuns orizontal pe față pentru a evita ca lamele sau protecția să se prindă în nări sau să vă taie buza. Asigurați-vă că lamele sunt ascuțite și înlocuiți-le în mod regulat. Curățați mașina de tuns cu un dezinfectant decent între tundere, la fel cum ați proceda cu peria sau pieptene pentru păr sau barbă (vezi mai sus).

 

Cum să modelezi o barbă

Puteți experimenta cât de mult sau cât de puțin doriți atunci când vine vorba de tunderea și modelarea bărbii. De la un aspect scurt, practic, până la un stil sălbatic, declarativ, lumea este stridiile tale care modelează barba. Cel mai important lucru este că trebuie să investești într-o trusă de îngrijire a bărbii de bună calitate, cu foarfece sau mașini de tuns ascuțite, eficiente și produse potrivite pentru îngrijirea înainte și după.

Dacă sunteți dornici să încercați ceva nou, există tot felul de stiluri pe care le puteți alege, de la abordarea „umbra la cinci ore” de a avea barba atât de scurtă încât să arate ca o miriște așezată cu grijă, până la cea plină, mai lungă. opțiuni pe care le puteți modela într-o împletitură ciudată. Consultați tutorialele online despre cum să modelați aceste stiluri diferite și distrați-vă încercând unele dintre ele. Dacă frizerul tău este deschis pentru afaceri, roagă-l să-ți arate mai întâi cum să modelezi o barbă pe care o alegi și dacă îți poate oferi câteva sfaturi pentru a menține stilul acasă.

Alte stiluri pe care le puteți practica tăierea includ barbă, sau „cerc”, realizată cu o mustață și o pete de păr pe bărbie, frumos modelate și tunse pentru a se uni ca un fel de cerc în jurul gurii și bărbiei. Acest lucru arată deosebit de bine pe o linie pătrată a maxilarului. O barbă „royale” este similară, totuși mustața și barba nu se conectează. Puteți încerca și o barbă fără mustață pentru a ajuta la alungirea bărbiei.

O barbă „ancoră” urmărește linia maxilarului într-o matură subțire și este asociată cu o mustață îngrijită pentru a crea forma de ancoră. Acest stil poate necesita practică pentru a obține dreptate și necesită ca fața să fie complet ras în zonele din jurul bărbii și mustații. Stilul „potcoava” se potrivește fețelor ovale și are forma unui „U” răsturnat, cu o mustață care se extinde până la bărbie de fiecare parte a gurii. Barba „mutonchop” presupune menținerea perciilor lungi pentru a le conecta de mustață într-un stil tradițional. Lăsați părul facial să crească mai mult pentru a obține cele mai bune rezultate pentru acest stil. În sfârșit, dacă vrei o barbă mai plină și mai stufoasă, optează pentru hipsterul, care oferă o acoperire completă și arată grozav, atâta timp cât nu devine neîngrijit.

HWT PAGE UP