healthy hair care routine tips for men
Written by Dr. Sedat Öz
24 November 2020
Average reading time of this content is 9 minutes
This content has been read times

Părul nostru este adesea o mare parte din ceea ce suntem; cum alegem să arătăm și cât de încrezători ne simțim când ne confruntăm cu lumea. Prin urmare, a avea grijă de ea este o parte cheie a rutinei noastre zilnice. Bărbații și femeile deopotrivă pot face multe pentru a se asigura că părul lor rămâne moale, mătăsos și neted, încadrând fața și adăugând multă personalitate.

În ciuda faptului că femeile sunt cele care tind să fie vizate mai mult de reclamele de îngrijire a părului și de campaniile de marketing pentru produse de îngrijire a părului, nu există nicio diferență reală între părul masculin și feminin. Ambele sexe se pot bucura să experimenteze cu produse și stiluri diferite – și ambele sexe pot întâmpina probleme și probleme similare cu părul lor, de la mâncărimi ale scalpului până la căderea părului; părul încâlcit până la dezastre de vopsire. Iată câteva sfaturi de îngrijire a părului pe care bărbații trebuie să se concentreze atunci când alcătuiesc o rutină de îngrijire a părului pentru ca bărbații să se bucure de un păr luxuriant și sănătos.

Spălat

Nu trebuie menționat faptul că părul sănătos trebuie menținut curat pentru a arăta și a se simți cât mai bine. Grăsimea, murdăria și acumularea de produse pot contribui la ca părul să arate plictisitor și lipsit de viață. Spălați-vă părul zilnic, asigurându-vă că îl curățați pe toată lungimea, plus scalpul pentru o lucrare temeinică. Cercetați-vă cele mai bune produse de îngrijire a părului pentru bărbați și restrângeți-le la ceea ce se potrivește tipului dvs. de păr. Încercați să nu vă spălați prea des părul și scalpul, deoarece acest lucru poate elimina uleiurile protectoare din păr.

Folosește un tip de șampon și balsam care se potrivește părului tău. De exemplu, puteți obține soiuri care au fost formulate special pentru părul vopsit, părul natural, părul creț sau drept, părul negru sau părul caucazian etc. Schimbați mărcile din când în când pentru a opri părul să se obișnuiască prea mult cu un singur tip și să adaugă puțină varietate rutinei tale de dimineață. Există nenumărate mărci și tipuri de șampon și poate fi foarte distractiv să încerci unele dintre ele.

Uscare

Când vine vorba de uscarea părului, aceasta poate fi pur și simplu o chestiune de uscarea părului cu prosopul și lăsarea acestuia să se usuce în mod natural. Acest lucru funcționează bine pentru stiluri mai scurte; totuși, dacă părul tău este mai lung sau îl porți într-un stil mai definit, ai putea prefera să folosești un uscător de păr pentru a-i oferi o explozie caldă de aer pentru a accelera procesul. Nu așezați niciodată uscătorul de păr prea sus, deoarece excesul de căldură prea aproape de părul dvs. l-ar putea pârjoli sau îl poate deteriora în alt mod.

Dacă vrei să adaugi volum prin uscarea părului, împarte-l în secțiuni mai mici și usucă-le pe rând, începând din laterale și apoi trecând în vârf. Pieptenați-vă părul deasupra în timp ce îl uscați pentru a adăuga volum și a crea o formă mai interesantă. Terminați cu produsul de păr ales pentru a menține forma și a lăsa părul să arate și să mirosească fantastic.

Styling

Majoritatea bărbaților își poartă părul mult mai scurt decât multe femei; cu toate acestea, asta nu înseamnă că nu te poți distra experimentând diferite stiluri. De la dreadlock-uri lungi până la tunsori care îmbrățișează scalpul cu orice și tot ce se află între ele, vă puteți purta părul în orice mod doriți. Găsiți inspirație răsfoind reviste de modă sau căutând celebrități ale căror tunsori vă plac online pentru a vedea ce s-ar putea potrivit pentru dvs. și pentru ambianța dvs.

Coaforul sau frizerul vă pot sfătui asupra finisajelor și modalităților specifice în care puteți adapta un stil la trăsăturile dumneavoastră individuale și forma capului. Dacă duceți un stil de viață încărcat, alegeți ceva care este mai ușor de întreținut și cereți întotdeauna sfaturi și sfaturi de la frizer pentru a vă putea replica noul aspect acasă.

Colorare

Din nou, lumea poate fi stridia ta când vine vorba de vopsirea părului, dar este înțelept să o iei încet dacă folosești vopsea pentru prima dată. Consultați întotdeauna un profesionist în coafură până când vă simțiți cu adevărat încrezători să vă ocupați de dvs. Cereți-le să efectueze un plasture de test într-o zonă a părului care nu poate fi văzută, în cazul oricăror reacții adverse și să verifice dacă vă place cu adevărat culoarea aleasă.

Nu încercați să vă schimbați culoarea prea dramatic dintr-o singură mișcare, deoarece rezultatele pot fi amestecate – cu excepția cazului în care vă place să aveți părul mov strălucitor când sperai la blond… în schimb, ar trebui să-ți construiești culoarea pe parcursul mai multor ședințe pentru a te asigura că este exact ce vrei tu. Nu uitați să vă mențineți rutina de colorare, deoarece rădăcinile pot apărea chiar și pe părul foarte scurt.

Tăiere

Ca și în cazul colorării, ar trebui să discutați cu un coafor sau frizer dacă doriți să vă tundeți părul într-un stil foarte diferit de cel pe care îl aveți deja. Îți vor putea vedea tot capul și te vor sfătui cu privire la potrivirea ideilor tale. De asemenea, pot identifica orice probleme și vă pot ajuta să alegeți produsele potrivite pentru îngrijirea părului pentru culoarea și tipul dvs. de păr.

Odată ce ești mulțumit de tunsoare și dacă crezi că te poți descurca acasă la sesiunile de tuns în curs, poți investi în niște foarfece de coafură și/sau un set de mașini de tuns. Acestea vă vor ajuta să vă păstrați tunsorile pe măsură ce sunt necesare. Consultați videoclipurile tutorial online pentru a vă ajuta și spălați-vă întotdeauna foarfecele și aparatele de tuns bine între tunsori pentru a le menține igienice și în stare bună de funcționare.

Brunet

Părul african și alte tipuri de păr negru pot fi mai susceptibili la uscare, așa că poate necesita îngrijire suplimentară pentru a-l menține să arate strălucitor și să se simtă sănătos. Produsele de îngrijire a părului pentru bărbați, cum ar fi serurile hidratante, balsamurile și măștile de păr care conțin uleiuri precum nucă de cocos, migdale sau măsline pot ajuta în acest sens. Ar trebui spălat o dată pe săptămână pentru a preveni acumularea de produs, dar pentru a păstra uleiurile naturale cât mai mult posibil.

Modul în care vă aranjați părul depinde de dvs., desigur, totuși, un frizer sau frizer specializat care știe să îngrijească părul negru vă va putea sfătui în continuare cu privire la cea mai bună tunsoare și stil pentru dvs. Dormitul pe o față de pernă de mătase vă poate ajuta să vă împiedicați părul să se usuce noaptea, deoarece fetele de pernă standard din bumbac pot atrage mult mai mult umezeala din păr.

Păr facial

Barba și mustața pot adăuga mult caracter chipului unui bărbat, dar la fel ca părul de pe capul tău, ele necesită îngrijire și atenție pentru a arăta cel mai bine. Dacă încercați să vă lăsați barbă sau mustață, evitați tentația de a o tăia prea mult pe măsură ce crește. În schimb, antrenează-l să crească în direcția dorită, tund excesul de păr, astfel încât să pară mai raționalizat.

Periați și/sau pieptănați zilnic noul păr facial pentru a ajuta la stimularea creșterii și asigurați-vă că îl spălați atunci când aveți duș pentru a-l menține curat și fără resturi alimentare. Utilizați un ulei de barbă dedicat pentru a-l menține strălucitor și pentru a adăuga hrană vitală.

Îngrijirea părului de urgență

Dacă exagerați cu tratamentele de păr sau folosiți tipul greșit de produse, vă puteți găsi rapid cu o urgență a părului pe mâini. Vestea bună este că există o mulțime de produse de uz casnic pe care le puteți folosi pentru a ajuta la restabilirea vitalității și la repararea daunelor. Piureul de avocado conține o mulțime de vitamine, acizi grași și minerale pentru a reface părul uscat, în timp ce frecarea cu ulei de măsline cald (nu fierbinte) poate restabili umiditatea. Lăsați să acționeze 45 de minute, apoi șamponați și clătiți bine pentru cele mai bune rezultate.

Amestecarea unui ou într-o cantitate mică de șampon poate ajuta, de asemenea, la îmbunătățirea proteinelor părului, întărindu-l astfel împotriva daunelor viitoare. În cele din urmă, dacă ai încercat (și nu ai reușit) să-ți tunzi părul acasă și acum ești îngrozit de ceea ce vezi în oglindă, frizerul tău ar putea foarte bine să-l salveze. Dacă nu pot, atunci va trebui să investești în niște pălării elegante pentru a-ți ascunde greșeala pentru un timp, până când părul îți crește din nou.

Dacă ești interesat să investești mai mult timp și resurse în îngrijirea părului tău, atunci vorbește cu frizerul sau frizerul tău pentru a afla mai multe despre îngrijirea tipului tău specific de păr și cum să începi.

HWT PAGE UP