best haircut for your face shape
Written by Dr. Sedat Öz
21 December 2020
Average reading time of this content is 10 minutes
This content has been read times

Cea mai bună tunsoare pentru forma feței tale

Părul tău joacă un rol important în aspectul și stilul tău general și poate fi tuns, vopsit și coafat în nenumărate moduri pentru a-ți evidenția părul, chiar dacă îți lipsesc, Transplantul de păr în Turcia cu Clinica HWT va fi soluția. Este important, prin urmare, să faci alegerea corectă atunci când te uiți la pletele tale, deoarece nu toate coafurile se nasc egale. Tăieturile diferite se potrivesc diferitelor forme ale feței, iar rezultatele finale pot fi fie extrem de măgulitoare, fie complet îngrozitoare – linia este destul de bună între cele două uneori.

Prin urmare, merită să vă faceți cercetări înainte de a vă angaja la tăietura. Odată ce puteți identifica forma corectă a feței bărbaților, veți fi mai bine informat cu privire la stilul de păr care i se potrivește cel mai bine. Aspecte diferite ale fiecărui stil vor accentua diferite zone ale feței, cum ar fi linia maxilarului, urechile, tâmplele și bărbia. Poate doriți să acoperiți unele zone în timp ce vă tăiați părul și să le dezvăluiți mai clar pe altele. Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să răspundeți la întrebarea “ce tunsoare ar trebui să mă fac?” sau “ce coafură mi se potrivește?”

 

Cum să-ți determini forma feței

Secretul pentru a arăta lustruit și bine îngrijit este să te joci mereu cu punctele tale forte. Pentru a face acest lucru, trebuie să lași deoparte orice sentiment de conștiință de sine sau timiditate și să te uiți cu adevărat bine la tine în oglindă. Privește critic și încearcă să-ți imaginezi că observi pe altcineva pentru a te ajuta să obții acea obiectivitate extrem de importantă. Trageți-vă părul înapoi și scoateți orice bijuterie, cum ar fi cercei sau lanțuri, pentru a vă oferi o vedere completă și nestingherită.

Concentrează-te mai întâi pe lungimea feței și lățimea frunții pentru a vedea dacă fața ta este mai lungă decât lată, sau mai mult de o formă pătrată ca dimensiune. Privește-ți maxilarul și bărbia pentru a vedea dacă se îngustează sau rămân la aceeași lățime ca restul feței. Din nou, rezolvarea tuturor acestor lucruri vă va ajuta să determinați care dintre formele feței masculine aveți. Forma feței este adesea genetică, așa că aruncați o privire la părinții dvs. și la rudele mai în vârstă, în special la tatăl, bunicul, fratele și alți membri bărbați ai familiei pentru a vedea dacă există multe asemănări între fața lor și a ta.

 

Forme comune ale feței pentru bărbați

Există mai multe forme diferite ale feței pe care bărbații le pot identifica atunci când încearcă să descopere cum să aleagă o tunsoare. Conturul feței tale ar trebui să semene aproximativ cu una dintre numeroasele forme geometrice, inclusiv pătrat, dreptunghi, oval sau diamant. Unii bărbați au fețe în formă de inimă, lungi sau rotunjite, iar acest lucru este, de asemenea, important de descoperit. Fețele dreptunghiulare sunt lungi cu o falcă unghiulară, în timp ce fețele pătrate și rotunde au dimensiuni aproximativ egale pe lungime și lățime. Fețele ovale au o frunte mai mare decât maxilarul, care tinde să fie mai rotunjită decât ascuțită, iar fețele în formă de inimă au o frunte largă și o falcă îngustă cu o bărbie ascuțită.

Aceste forme ale feței sunt printre cele mai comune, deși unii bărbați pot avea trăsături de două sau mai multe tipuri diferite. Dacă aceasta este situația ta, poți să te distrezi încercând diferite stiluri pentru toate formele feței pe care le-ai identificat ca făcând parte din propria ta fizionomie și să vezi ce ți se potrivește cel mai bine. La urma urmei, părul crește din nou, așa că nu va trebui să rămâneți mult timp cu aceeași tunsoare sau culoare de păr dacă în cele din urmă decideți că nu vă place!

 

Tunsori pentru fețe ovale

Bărbații cu fețe ovale sunt considerați a fi norocoși de mulți, deoarece de obicei sunt bine proporționați și se pot potrivi cu o gamă mai largă de tunsori și stiluri. Părul poate fi purtat și lung sau scurt, așa este versatilitatea unei fețe ovale. Prin urmare, alegerea coafurii tale cu fața ovală depinde de preferințele personale, dar stilurile tradiționale, cum ar fi un chif subtil, pot arăta grozav, în timp ce o formă mai voluminoasă poate funcționa foarte bine cu lungimi mai lungi și chiar cu straturi tăiate pentru a adăuga volum. Poarta-ti parul de pe frunte pentru a evita prea multa greutate in partea de sus.

Părul până la umeri complimentează bine o față ovală, astfel încât rockerii se pot bucura de a-și exprima personalitatea în acest fel. Dimpotrivă, o tunsoare scurtă pe spate și laterale sau o tunsoare de tip buzz poate fi printre cele mai bune tunsori pentru bărbații cu fața ovală care preferă un aspect mai practic.

 

Tunsori pentru fețe pătrate

Bărbații cu fețe pătrate se laudă în mod normal cu o linie puternică a maxilarului, care oferă un număr mare de opțiuni pentru tunsori izbitoare. Alegerea unei subtăieri netede va ajuta cu adevărat la sublinierea maxilarului și a oricăror alte trăsături distinctive, deoarece nu pune toată atenția asupra părului. Bărbații cu fața pătrată pot scăpa cu mult volum în coafurile lor, așa că experimentați cu lungimi și produse pentru păr pentru a obține dimensiunile perfecte.

Quiff-urile funcționează bine și cu acest tip de față, la fel ca și despărțirile laterale mai adânci pentru a oferi un aspect distinctiv, îndrăzneț, pentru a se potrivi cu atmosfera simplă a maxilarului puternic și a feței tale masculine. Combinați cu decolorări apropiate și straturi mai scurte pentru coafura supremă a feței pătrate.

 

Tunsori pentru fețe rotunde

Fețele rotunde vor arăta, evident, puțin mai moi în general, așa că trucul aici este să creați unghiuri cu coafura dvs. pentru un interes suplimentar. Dacă doriți să vă alungiți fața, mențineți partea superioară a părului mai lungă și scurtați treptat părțile laterale pentru a adăuga dimensiune și maturitate aspectului cu fața de bebeluș. O despărțire laterală poate contribui, de asemenea, la adăugarea de maturitate și interes unei fețe mai rotunde.

Alte sfaturi bune de styling pentru fețele rotunde includ o anumită înălțime deasupra și o tăietură mai strânsă pe părțile laterale. Franjuri decupate pot arăta grozav pentru a ajuta la accentuarea efectului general. Pentru iluzia unui maxilar mai cizelat, încercați o barbă plină, pătrată, pentru a subțire zona bărbiei și a-i da mai multă definiție.

 

Tunsori pentru fețe de diamant și fețe de inimă

Bărbații cu forma de față în formă de diamant arată grozav cu despărțiri laterale în păr, deoarece acest lucru adaugă echilibru și le complimentează deosebit de bine trăsăturile feței. Părul texturat și ușor dezordonat arată bine și cu o față în formă de diamant, cu o franjuri unghiulară adăugând textură și interes, echilibrând dimensiunile mai largi ale oaselor pomeților prin deplasarea focalizării către frunte. Fețele de diamant pot fi cea mai rară formă a feței, așa că mândrește-te cu aspectul tău neobișnuit. Dacă îți place să porți părul mai mult, coafează-ți treptele astfel încât să poată fi ascunse lejer în spatele urechilor pentru a-ți scoate în evidență structura osoasă la maximum.

În ceea ce privește fețele în formă de inimă, echilibrul este esențial încă o dată, cu scopul preferat de a echilibra partea superioară a feței cu jumătatea inferioară mai subțire. Păstrați părul proporțional cu trăsăturile și încercați să nu subliniați o bărbie îngustă. Evitați tăieturile prea scurte sau strânse. Păstrați lucrurile de lungime medie și nu vă fie teamă să îmbrățișați aspectul măturat, cu o franjuri mai lungă pentru a înmuia fruntea mai mare. Franjuri texturate și o cifră voluminoasă pot funcționa bine ambele, dar nu uitați să păstrați produsele pentru păr ușoare pentru a evita un finisaj supra-cerat.

 

Tunsori pentru fețe dreptunghiulare

Spre deosebire de sfaturile pentru o față rotundă, principalul lucru de evitat dacă ai o față dreptunghiulară sau alungită este să nu mai arate mai mult decât trebuie. Evitați stilurile mari, pline și optați în schimb pentru un aspect mai echilibrat, cu un stil mai scurt sau alunecat care funcționează bine pentru a păstra aspectul clar și îngrijit. Din nou, ușurează-te cu produsele pentru păr pentru a nu atrage atenția nedorită în zonele greșite. Păstrați lungimea de tăiere bine proporționată peste tot și urmăriți să cădeți aproximativ la mijloc între tăierea prea lungă și cea prea strânsă.

Încercați să evitați coafurile lungi, deoarece acest lucru poate adăuga profunzime nedorită și feței dvs. Evitați bărbile pline, deoarece acest lucru poate, de asemenea, alungi fața în mod inutil. Încercați în schimb stiluri de barbă cu miriște sau mai scurte, dacă puful facial la modă este o necesitate pentru dvs. și dacă lipsesc problemele de barbă, transplantul de barbă în Turcia cu Clinica HWT vă va rezolva problemele.

 

Tunsori pentru fețe lungi

În sfârșit, dacă cauți cea mai bună tunsoare pentru bărbații cu fața lungă, urmează aceleași sfaturi ca și pentru scenariul dreptunghiular sau alungit. Totul este să evitați adăugarea unei lungimi suplimentare unei fețe deja lungi și astfel să vă faceți întregul corp să arate disproporționat. Unele opțiuni bune includ menținerea înțepătoare cu produse bune pentru păr pentru a-l menține rece toată ziua. Despărțirile laterale sunt, de asemenea, prietenele bărbaților cu fețe lungi, deoarece își mută interesul în partea laterală a capului.

Pentru alte idei, încercați o decupare combinată cu un pieptene. Făcut corect, acest lucru poate arăta cu adevărat izbitor și poate adăuga un aspect elegant bărbaților cu o față lungă. Ca alternativă, puteți, de asemenea, să jucați în siguranță cu o tăietură scurtă și practică sau cu o tăietură buzz pentru a vă sublinia masculinitatea și a arăta lumii că sunteți serioși. Dacă te chinui să găsești un stil care ți se potrivește, aruncă o privire pe site-urile web sau reviste de celebrități pentru a te inspira și găsește imagini cu persoane cu aceeași formă a feței ca a ta. Întreabă-ți coaforul sau frizerul dacă ți se potrivește și acel stil.

HWT PAGE UP