how to dye your hair at home
Written by Dr. Sedat Öz
12 December 2020
Average reading time of this content is 12 minutes
This content has been read times

Cum să-ți decolorezi și să-ți vopsești părul acasă

În timp ce mulți dintre noi au câștigat încrederea în timpul pandemiei globale pentru a ne tunde părul cu grijă, vopsirea pare a fi o procedură mult mai complicată. Cu toate acestea, așteptarea redeschiderii frizeriei și frizeriei a lăsat mulți oameni cu pete cenușii vizibile, rădăcini care se ciocnesc și mai puțină încredere în sine, pe măsură ce părul lor începe să-și revină la culoarea naturală.

În timp ce o întoarcere forțată la natură poate fi iluminatoare și chiar responsabilă pentru unii oameni, alții pot prefera să ia măsuri pentru a învăța cum să decoloreze părul acasă sau cum să-ți vopsești părul, astfel încât să te poți simți mai mult ca vechiul lor, pre-pandemie. de sine, fie că lucrează de la distanță de la biroul dvs., învață copiii acasă sau pur și simplu rămân mai local pentru moment. Urmează câteva sfaturi de pornire pentru ca întregul subiect despre cum să-ți vopsești propriul păr să fie mai puțin misterios.

 

Îți poți vopsi părul acasă în siguranță?

În primul rând, este esențial să știi că, în general, este sigur să-ți vopsești părul acasă, atâta timp cât îl iei încet și cu atenție și urmezi foarte precis instrucțiunile de pe ambalajul vopselei de păr sau al înălbitorului. Cel mai bine este să efectuați mai întâi un plasture de testare, aplicând o cantitate mică de înălbitor sau vopsea pe o zonă a părului care este ascunsă vederii. Aceasta este o etapă crucială a procesului și nu trebuie să devii nerăbdător și să o săriți peste, deoarece trebuie să știți că produsul ales este potrivit pentru dvs. și nu va provoca alergii sau deteriorarea părului.

Dacă aveți probleme de sănătate care ar putea fi afectate de vopsirea părului sau nu sunteți sigur dacă ar trebui să încercați să vă vopsiți sau să vă albiți părul acasă, consultați-vă medicul, precum și cu coaforul obișnuit pentru a obține sfaturi despre cel mai bun mod a continua. Nu încercați niciodată o schimbare prea radicală sau prea dramatică de culoare la început, deoarece mai întâi va trebui să vă dezvoltați practică și încredere pentru a face orice modificări majore în culoarea părului. Dacă doriți să încercați o schimbare mai îndrăzneață a culorii părului pe termen lung, faceți-o în mai multe etape și construiți noua culoare în grade de colorare, în loc să schimbați totul dintr-o singură mișcare și să riscați deteriorarea sau un rezultat jenant de amator.

 

Cum să-ți decolorezi părul?

Dacă dorești să afli singur dacă blondele se distrează într-adevăr mai mult, atunci decolorarea părului este un loc minunat pentru a începe. Albirea părului este un proces mai complicat decât o simplă vopsire, deoarece este mult mai greu să anticipezi corect rezultatele. De asemenea, vă poate dăuna scalpului dacă nu obțineți puterea și echilibrul corect al înălbitorului. Dacă este posibil, se recomandă să așteptați până când un profesionist poate face acest proces pentru dvs.

Dacă decideți să încercați să vă pregătiți cum să decolorați părul acasă, atunci este esențial să vă faceți cercetările și să o luați încet. Dacă trebuie doar să vă retușați rădăcinile, acest lucru poate fi destul de simplu. De asemenea, este mai ușor pentru părul care este deja blond sau maro deschis.

Asigurați-vă că părul este în stare bună – curat, sănătos și bine hidratat. Pregătiți tot ce aveți nevoie în avans și nu uitați să așezați o mulțime de hârtie sau foi și să purtați un strat de protecție, cum ar fi o rochie de coafor sau o cămașă veche, pentru a împiedica înălbitorul să vă deterioreze covoarele, mobilierul și îmbrăcămintea.

Împărțiți-vă părul în patru secțiuni, aplicând decolorantul la un centimetru distanță de scalp, mergând-o pe păr până la vârfuri. Puteți lucra la rădăcini după ce restul părului a fost tratat. Lăsați înălbitorul pentru timpul pe care scrie pe pachet – și nu mai mult. De îndată ce timpul expiră, șamponează-ți bine părul pentru a îndepărta decolorarea și pentru a evita supraprocesarea. Utilizați un șampon care este special formulat pentru părul decolorat.

 

Cum să-ți evidențiezi părul?

Pentru cei care preferă o schimbare de culoare puțin mai puțin dramatică, luminile pot ridica cu adevărat părul și vă pot oferi un aspect cu totul nou, fără a fi nevoie să se angajeze să vopsească un cap plin de păr. Acesta poate fi un compromis excelent pentru oricine se simte nervos în legătură cu o lucrare de vopsire DIY, dar căruia îi place un nou aspect care poate fi obținut fără a fi nevoit să meargă la salon. Este nevoie doar de câteva sfaturi și sfaturi bune pentru a începe, produse potrivite pentru tipul tău de păr și un loc în care să poți face treaba cu calm, cu mult spațiu și suprafețe ușor de curățat.

Începeți prin a alege o trusă de vopsire a părului care este special concepută pentru evidențieri, deoarece va conține tipul potrivit de produs „decolorant” pentru a face o treabă bună și sigură. Este posibil să puteți colecta un astfel de kit de la stilist sau colorist, chiar dacă saloanele nu iau clienții în persoană. Optează pentru o nuanță care să se potrivească cu culoarea părului tău – aceasta este de obicei detaliată pe cutie – și nu încercați să obțineți un contrast prea clar în timp ce vă evidențiați părul acasă sau ați putea ajunge la un efect de “zebră” nedorit. Rămâneți cu una sau două nuanțe mai deschise decât culoarea actuală a părului pentru a fi în siguranță.

Folosește folie de aluminiu tăiată dreptunghiuri pentru a separa șuvițele evidențiate de restul părului tău pe măsură ce funcționează, dacă nu poți să faci mâna pe folii profesionale, pre-tăiate, acestea vor face o treabă la fel de bună. Țineți minte, totuși, că, pe măsură ce metalul conduce căldura, poate deschide părul mai repede, așa că verificați frecvent progresul acestuia. Faceți mai întâi un test al firelor pentru a verifica rezultatele așteptate. Purtați mănuși de unică folosință și folosiți o periuță de dinți veche sau o perie de vopsea pentru a aplica vopseaua pe o secțiune de păr odată.

Înfășurați părul în folie și lăsați să acționeze magia vopsirii, verificându-l în mod regulat așa cum este detaliat mai sus. Nu faceți prea multe la început pentru a vă asigura că sunteți mulțumit de aspect – puteți oricând să adăugați mai multe elemente evidențiate mai târziu. Acordați atenție părului care vă încadrează fața și în jurul urechilor și aplicați vopseaua la câțiva centimetri distanță pentru scalp pentru a evita iritația sau rănirea. Încercați să nu plasați luminile prea simetric sau uniform, astfel încât să puteți obține un aspect mai natural. Adăugați apoi un toner roșu sau verde pentru a contracara orice tonuri de alamă (toner verde) sau nuanțe înghețate (roșu).

 

Cum să-ți vopsești tot părul?

După ce ați ales vopseaua preferată și ați efectuat cu succes un test de șuviță, puteți începe să vă vopsiți întregul cap de păr. În funcție de lungimea părului, poate doriți să cumpărați două cutii de aceeași nuanță pentru a vă asigura că nu rămâneți fără culoare la jumătatea drumului. Nu amestecați două culori diferite împreună decât dacă sunteți un profesionist în vopsirea părului. Urmați instrucțiunile de pe cutie la literă, în special în ceea ce privește timpul și cât timp trebuie să vă lăsați vopseaua de păr înainte de a o spăla din nou pentru a obține cele mai bune rezultate.

Purtați haine vechi sau o rochie de coafor pentru a evita stricați orice doriți să porți din nou. Scoateți cerceii și colierele, precum și orice brățări, ceasuri și inele, din nou, pentru a evita să se păteze atunci când aplicați vopseaua, dacă mănușile de unică folosință ar trebui să vă rupă sau să vă alunece mâinile la jumătatea drumului. În mod similar, acoperiți toate suprafețele, inclusiv podelele, mobilierul și chiuvetele cu ziar, cearșafuri vechi sau saci de gunoi. Folosiți doar prosoape vechi pentru a vă usca părul după șamponare, în cazul în care se desprinde vreo vopsea de pe păr.

Nu uitați să vă protejați pielea de petele de vopsire. Eliminarea vopselei de păr de pe piele nu este întotdeauna o treabă rapidă. Un sfat bun este să aplicați un balsam de buze clar de-a lungul liniei părului și în jurul gâtului și urechilor pentru a împiedica absorbția vopselei în piele. Aplicați întotdeauna vopsea pe părul uscat, proaspăt spălat, deoarece orice apă rămasă în păr poate dilua culoarea. Puneți mai întâi vopseaua într-un bol, în loc să o strângeți direct pe păr din pachet, deoarece acest lucru vă va oferi mai mult control asupra cantității utilizate și a zonelor tratate.

Începeți să aplicați vopseaua de la rădăcini și lucrați în jos, pieptănând-o uniform prin păr pentru o acoperire consistentă. Lucrați în secțiuni pentru a vă permite să vă amintiți unde ați fost deja, folosind agrafe pentru a ține restul părului departe în timp ce lucrați. Folosiți două oglinzi – în fața dvs. și una în spate pentru a avea o vedere clară – vă puteți opri și utiliza o oglindă de mână pentru a verifica progresul în partea din spate a capului, dacă nu aveți două oglinzi independente la îndemână. Folosiți întotdeauna o cască de duș pentru a vă proteja părul și suprafețele din jur în timp ce așteptați ca vopseaua să funcționeze.

 

Cât durează vopseaua de păr?

Va trebui să consultați ambalajul vopselei de păr pentru a obține cea mai bună idee despre cât va dura vopseaua dvs. de păr; cu toate acestea, un colorant semipermanent durează de obicei aproximativ patru până la șase săptămâni. O vopsea permanentă va dura mai mult, dar va trebui să completați zonele din jurul rădăcinilor pe măsură ce părul crește. De asemenea, este o idee bună să vă reîmprospătați culoarea câte câteva săptămâni pentru a-i păstra aspectul strălucitor și strălucitor. Utilizați un șampon creat pentru părul vopsit pentru a menține rezultatele mai eficient și pentru a evita ca culoarea să dispară prea repede

Alte modalități de a vă menține culoarea părului proaspătă includ protejarea părului de excesul de căldură sau de lumina soarelui, deoarece acest lucru îl poate face să se usuce și să-și piardă stratul protector de cuticule care ajută la menținerea culorii. Purtați o pălărie sau o basma dacă intenționați să vă aflați în aer liber în lumina puternică a soarelui și evitați să folosiți uscătorul de păr și aparatele de îndreptat la cele mai calde setări. Purtați o cască de înot și atunci când utilizați o piscină cu clor, deoarece substanțele chimice din apă pot avea un efect similar asupra părului vopsit.

Deci, cât de des vă puteți vopsi părul? Pentru o culoare permanentă, se recomandă în general să așteptați patru până la opt săptămâni, dar dacă părul este puternic și vopseaua folosită nu este prea strictă, puteți completa rădăcinile după cum este necesar. Așteptați timpul recomandat dacă doriți să vă vopsiți din nou tot capul de păr, o culoare nou-nouță, totuși, pentru că nu doriți să riscați să îl deteriorați sau să faceți ca noua culoare să iasă greșit.

Pentru vopselele semipermanente, vă puteți recolora părul mai devreme, dar asigurați-vă că părul este într-o stare sănătoasă înainte de a încerca orice tratament nou. Consultați-vă coafuristul sau colorantul dacă nu sunteți deloc sigur și faceți întotdeauna un test de șuviță pentru orice culoare nouă sau produs de vopsea de păr sau marcă pe care doriți să o încercați în continuare. De asemenea, verificați cu stilistul despre ce produse să utilizați între sesiunile de vopsire pentru a vă ajuta părul să rămână puternic, să-și mențină culoarea și să reziste la multiple tratamente de colorare acasă. Primele două săptămâni după vopsirea părului sunt cele mai importante pentru o bună îngrijire ulterioară, deoarece cuticulele sunt mai slabe și mai predispuse la deteriorare.

HWT PAGE UP