easy skincare routine for men
Written by Dr. Sedat Öz
11 December 2020
Average reading time of this content is 8 minutes
This content has been read times

Rutină zilnică simplă de îngrijire a pielii pentru bărbați

Pielea noastră spune adesea multe despre starea noastră de sănătate și bunăstare. Când oamenii ne spun: „Arăți bine!” Adesea se datorează faptului că ne văd pielea strălucitoare fără pungi sub ochi, pot observa erupții sau iritații de bărbierit. Mulți oameni sunt amânați să stabilească un regim de îngrijire a pielii, deoarece cred în mod eronat că va dura vârste și se va dovedi a fi o bătaie de cap pe termen lung să îl adăugați la rutina lor de dimineață sau de seară.

Acesta nu este în niciun caz cazul, deoarece există o mulțime de lucruri pe care le puteți face pentru a vă curăța, a hrăni și a-ți uda pielea cu foarte puțin efort sau cheltuieli financiare. Într-adevăr, unele dintre cele mai bune produse de îngrijire a pielii pentru bărbați pot fi destul de ieftine și ușor de găsit pe strada principală sau deja în casă.

 

De ce toți bărbații au nevoie de o rutină de îngrijire a pielii

Este la fel de adevărat pentru bărbați, ca și pentru femei, că a ne răsfăța cu îngrijirea pielii ne poate face să ne simțim grozav atât în ​​interior, cât și în exterior. Îngrijirea de sine este bună pentru suflet și poate crește nu numai stima de sine, ci și încrederea în sine, ajutându-ne să realizăm mai mult și să găsim noi modalități de a fi fericiți și împliniți. În plus, să arăți cât mai bine nu îți va face niciun rău când vine vorba de întâlniri și dragoste!

Fie că optezi pentru o rutină simplă de îngrijire a pielii sau pentru ceva mai implicat, beneficiile fizice sunt, de asemenea, multiple. Puteți să vă păstrați pielea mai curată și mai igienă, să reduceți efectul liniilor fine, să ajutați la vindecarea oricăror tăieturi sau iritații pe care le aveți în timpul bărbieritului mai eficient și să exfoliați pielea uscată pentru a permite porilor să respire și starea generală a pielii să se îmbunătățească.

 

Cea mai bună rutină de îngrijire a pielii pentru bărbați

Cel mai simplu, o rutină bună de îngrijire a pielii constă în spălarea feței și a corpului cu săpun sau gel în fiecare seară la duș și repetarea dimineața, dar numai cu apă. Acest lucru este pentru a opri uscarea pielii cu prea mult săpun. Alegeți un săpun sau un gel potrivit tipului dvs. de piele, deoarece există diferite soiuri pentru pielea uscată, pielea grasă, pielea tânără sau mai bătrână etc. Stropiți-vă fața cu apă rece imediat după spălarea ei dimineața, deoarece acest lucru îi conferă boost revigorant și te trezește, gata să înfrunți ziua.

Urmați acest lucru cu un bărbierit, folosind tipul dvs. de brici preferat, adăugând apoi un ser sau o cremă hidratantă pentru a calma orice tăieturi și pentru a vă menține pielea netedă. În cele din urmă, adăugați o bună cremă hidratantă cu SPF încorporat de cel puțin 30 pentru a vă proteja pielea de efectele expunerii la soare, care includ îmbătrânirea prematură și reducerea elasticității, precum și un risc crescut de a dezvolta cancer de piele.

Pentru o rutină mai avansată de îngrijire a pielii, puteți adăuga tot felul de pași, inclusiv tratamente faciale obișnuite, fie la un salon, fie folosind un kit de acasă pentru a reda strălucirea naturală a pielii. Dacă simțiți că aveți nevoie de o intervenție mai serioasă a pielii, încercați să adăugați un ser antioxidant care conține vitamina C pentru a contracara probleme precum poluarea aerului, fumul de țigară și expunerea la substanțe chimice industriale. Atunci când alegeți ce produse să încercați, ignorați orice promisiuni atrăgătoare de marketing și faceți-vă propriile cercetări, verificând eticheta ingredientelor, citind recenzii online și cerând prietenilor și familiei recomandările lor.

 

Îngrijirea pielii pentru adolescenți și bărbați mai tineri

Adolescenții și adulții tineri se pot lupta cu îngrijirea pielii pentru bărbați, din cauza naturii mai imprevizibile a pielii adolescenților. Acneea, cosurile și arsurile de ras din lipsa de experiență cu bărbierit pot cauza probleme pentru această categorie de vârstă. Vestea bună este că există multe lucruri pe care le puteți face pentru a contracara aceste probleme. O spălare a pielii care conține acid salicilic, de exemplu, poate ajuta cu adevărat la reducerea acneei, la fel ca și loțiunile și șervețelele de curățare specializate, utilizate o dată pe zi ca parte a rutinei de îngrijire a pielii.

Acidul salicilic acționează ca un antiinflamator pentru a reduce roșeața și ajută la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii pentru a promova vindecarea petelor și a acneei. Utilizați șervețele de unică folosință pentru a aplica acest tip de produs în fiecare dimineață, mai degrabă decât același flanel sau burete, cu excepția cazului în care îl puteți spăla între fiecare utilizare. Acest lucru va preveni transferul de bacterii sau murdărie înapoi pe față.

 

Regim de îngrijire a pielii pentru bărbați în vârstă

Pielea mai în vârstă tinde să-și piardă elasticitatea în timp din cauza creșterii ratei de pierdere a colagenului. Ești mai predispus să dezvolți pete întunecate, linii și riduri după vârsta de 40 de ani, mai ales dacă nu ai fost întotdeauna atât de diligent în rutina ta de îngrijire a pielii când erai mai tânăr. Cu toate acestea, niciodată nu este prea târziu pentru a aborda acest lucru și puteți face multe pentru a vă modifica ordinea de rutină a pielii și pentru a ajuta la atenuarea problemelor legate de vârstă. Începeți prin a purta protecție solară în fiecare zi pentru a împiedica razele UV să vă îmbătrânească prematur pielea și pentru a vă proteja colagenul rămas.

Investește mai mult în traseul tău de spălare în fiecare zi – nu poți scăpa pur și simplu stropindu-ți fața pe măsură ce îmbătrânești. Utilizați un săpun sau un gel de curățare adecvat, urmat de o cremă hidratantă potrivită tipului dvs. de piele pentru a vă rehidrata fața și corpul. Exfoliează-ți pielea pentru a elimina celulele moarte și pentru a-ți reda strălucirea naturală. Utilizați un tonic exfoliant blând pentru cele mai bune rezultate.

În cele din urmă, cunoaște-ți noul cel mai bun prieten al pielii tale – retinolul. Acest lucru ajută la stimularea colagenului din piele, precum și la reducerea aspectului liniilor fine și al ridurilor. De asemenea, poate ajuta la rezolvarea altor probleme, cum ar fi porii vizibili, acneea încăpățânată și semnele de îmbătrânire. Începeți cu o cremă care conține doze mai mici de retinol și acumulați-vă pentru a vă testa toleranța la aceasta, deoarece poate provoca uscăciune pentru unele persoane. Folosiți retinol numai noaptea și înlocuiți-l cu protecție solară în timpul zilei.

 

Probleme și probleme comune legate de îngrijirea pielii bărbaților

Starea pielii poate fi afectată de alți factori ai stilului de viață, cum ar fi dieta și nivelul de activitate. Încadrarea într-o rutină de îngrijire a pielii într-un program încărcat poate fi o problemă comună pentru bărbații ocupați, la fel ca și ajustarea unei diete pentru a vă ajuta pielea să se reînnoiască din interior spre exterior. Evitarea alimentelor cu zahăr poate ajuta la controlul acneei, de exemplu, iar exercițiile fizice regulate (fără a exagera) pot sprijini creșterea sănătoasă și funcționalitatea celulelor.

Dacă sunteți îngrijorat că sunteți alergic la produsele de îngrijire a pielii, consultați-vă medicul înainte de a începe un nou regim. Ați putea dori să încercați mai întâi un produs nou pe o zonă mică, ascunsă a corpului, pentru a vedea dacă aveți reacții adverse. Încercați să alegeți produse organice de îngrijire a pielii dacă sunteți îngrijorat de alergii, care conțin ingrediente naturale care să vă susțină pielea și să-i promoveze sănătatea. Dacă ați găsit o rutină care vi se potrivește, rămâneți cu ea, dar nu uitați să vă distrați experimentând din când în când cu produse noi pe măsură ce le întâlniți și vă simțiți inspirat să suneți schimbările. Odată ce ai stabilit o rutină eficientă de îngrijire a pielii, vei fi uimit de diferența pe care o poate face – și de complimentele pe care le vei primi. A avea o piele sănătoasă și strălucitoare nu este doar un privilegiu feminin!

HWT PAGE UP