how to dress in your 40s
Written by Dr. Sedat Öz
9 April 2021
Average reading time of this content is 8 minutes
This content has been read times

Ghidul de îmbrăcare al unui bărbat la 40 de ani

Anii de adolescență și douăzeci de ani ai unui bărbat sunt despre experimentarea îmbrăcămintei și găsirea stilului tău. Până când ai treizeci de ani, ar trebui să ai un venit puțin mai mare pentru a te juca, astfel încât să poți face upgrade la unele piese cheie și să te bucuri de senzația de a purta haine mai bine tăiate, mai durabile și de la capătul superior al spectrul modei. S-ar putea să deveniți un proaspăt părinte în acest deceniu, așa că unele dintre alegerile voastre în materie de modă vor fi temperate de practicitate – poate că ușurați-vă cu cașmirul de lux în timp ce încă interacționați cu bebeluși sau copii mici care ar putea arunca ciocolată, acadele de gheață sau vă scuipa. înapoi în orice moment.

Cu toate acestea, odată ce ai ajuns la patruzeci de ani, stilul tău ar trebui să reflecte într-adevăr faptul că ai „ajuns” în sfârșit, cu un loc de muncă, o mașină și o casă mai bune decât oricând și cu statutul tău de om de afaceri de succes și de om de familie ferm stabilit. Acum este momentul să perfecționezi și să perfecționezi tot ceea ce te-a învățat experimentarea cu hainele de-a lungul anilor de când ai lăsat în urmă zilele copilăriei. Acum este momentul să afli cum să te îmbraci la 40 de ani.

Stil peste modă

Trucul pentru a ști cum ar trebui să se îmbrace un bărbat de 40 de ani este să arate mai puțin la modă și mai mult la stil și la ceea ce ți se potrivește de fapt, mai degrabă decât ceea ce îți spune cea mai recentă ediție Vogue sau GQ să porți. Pentru început, corpul tău s-ar putea să nu mai fie la fel ca când a fost și să nu fie chiar atât de rupt ca modelele masculine pentru a prezenta cele mai recente modă. Moda pentru bărbați peste 40 de ani tind să reflecte nevoia de un pic mai mult „dare” în croială și o croială mai măgulitoare pentru a ascunde orice zone cu probleme. Picioarele pantalonilor se lărgesc de la țevi de scurgere la picioare drepte, de exemplu, iar cămășile cu croiala subțire sunt aruncate pentru cei cu puțin mai mult material în ele și detalii interesante în jurul gulerului pentru a atrage privirea departe de o burtă mai rotunjită.

Totul in detalii

Detaliile pot face sau sparge o ținută și îți poți descoperi personalitatea și stilul în accesorii la fel de mult, dacă nu mai mult decât piesele principale din garderoba ta. Investește în cravate, curele, butoni de bună calitate și ceas pentru birou și ochelari de soare de top, portofel și accesorii pentru cap pentru timpul liber. Cumpărați întotdeauna o calitate decentă pe cât vă puteți permite, deoarece diferența se va arăta cu adevărat pentru bărbații de 40 de ani, în special cu articole de lux, cum ar fi mănuși și bijuterii din piele. Alege culori care se potrivesc cu mai mult de un articol din garderoba ta pentru versatilitate și raport calitate-preț. Nu vă lăsați înșelați de mărcile de modă. Dacă preferați altceva despre care știți că va rezista la uzură mai mult timp, atunci alegeți asta.

Dulap capsule

Lipirea unei palete mai mici de culori vă va ajuta să creați un dulap capsulă eficient, care va funcționa bine într-o varietate mai largă de combinații de pantaloni, topuri, costume și îmbrăcăminte casual. Acest lucru vă poate ajuta, de asemenea, să aflați mai multe despre moda pentru bărbați peste 40 de ani și să alegeți mai rapid hainele dimineața despre care știți că vor merge împreună și vă vor ajuta să arăți croit și bine îngrijit, fără a lua prea mult timp sau efort. Începeți cu două sau trei costume decente, la comandă, în culori cheie, cum ar fi gri, negru și bleumarin, de exemplu, și adăugați câteva cămăși și cravate care știți că vor merge bine cu fiecare. Faceți același lucru cu hainele dvs. casual – alegeți câteva perechi de blugi sau pantaloni chino în culori versatile și apoi asortați-le cu câteva salopete și topuri casual, fără a exagera în cantitate – amintiți-vă că calitatea este mai bună decât cantitatea atunci când vine vorba de alegerea îmbrăcămintei în al cincilea deceniu. Evitați culorile excesiv de nervoase, care nu se potrivesc cu nimic altceva și păstrați siglele și sloganurile de modă cât mai limitate posibil. Nu uitați să vă gândiți la pantofi și curele pentru a vă completa colecția capsule.

Urmărește linia taliei

Desigur, un secret pentru a arăta bine după 40 de ani este să încerci să rămâi cât mai în formă și tundetă posibil. Acest lucru vă mărește opțiunile de alegere a diferitelor stiluri și croiuri de îmbrăcăminte care vor flata silueta și vă vor ajuta să rămâneți în tendințe. Acest lucru este mai ușor de spus decât de făcut. Dacă zilele voastre sunt în urmă, încercați să nu cădeți în capcana de a purta doar pantaloni „comozi” cu talie elastică sau tricouri supradimensionate care ascund o multitudine de păcate, dar nu face mare lucru pentru a te motiva a te mentine in forma. Dacă purtați îmbrăcăminte sport, rămâneți la lucruri de bună calitate, cu o formă de croială pentru a vă accentua talia sau pieptul și nu atât de vechi încât orice elasticitate sau calități de modelare au dispărut de mult.

Îmbătrânește cu grație

Da, știm cu toții că 40 este noul 30 etc., etc…, dar asta nu este o scuză pentru a te preface că ești din nou adolescent, cu acea infamă „criză de mijloc” care face ravagii în garderoba ta. Prin toate mijloacele, ține-te de tricourile tale vechi ale trupei și benzile de fotbal, dar poate să le păstrezi pentru posteritate într-un sertar pentru propriile reminiscențe, mai degrabă decât să le provoci lumii în general. Dacă mai tânjiți o jachetă de piele, atunci mergeți la ea, dar cereți sfaturi profesionale despre alegerea uneia care să se potrivească formei și stilului actual al corpului, în loc să pretindeți că puteți încă să renunțați la aspectul acela de adolescent „rebel fără cauză” . Același lucru este valabil și pentru vopseaua de păr. Faceți acest lucru doar dacă sunteți pregătit să investiți într-un loc de muncă adecvat și să alegeți tonuri care să se potrivească unui aspect mai matur.

Oh, și lasă crocoșii. Nu arată niciodată bine nimănui de peste 13 ani.

Îngrijire grozavă

Pe lângă alegerea îmbrăcămintei de mai bună calitate pentru a ține pasul cu alegerile de modă și stil pentru bărbați în vârstă de 40 de ani, bărbații ar trebui, de asemenea, să fie pregătiți să investească în îngrijirea decentă pentru a completa aspectul. Găsirea unui frizer sau frizer grozav, de exemplu, care să înțeleagă cu adevărat aspectul pe care îl dorești și să știe să-ți îngrijească părul, indiferent de culoarea lui naturală, merită greutatea lor în aur. Îngrijirea corectă a părului facial este de asemenea esențială, deoarece arată un nivel de îngrijire de sine și efort pe care bărbații și femeile deopotrivă îl vor aprecia cu adevărat. Investește într-o îngrijire bună a pielii și asigură-te că unghiile tale sunt scurte și curate. Dacă nu ai purtat un parfum până acum, gândește-te să începi, deoarece un parfum rece și sigur pe un bărbat poate fi foarte atractiv.

Bun simț

Așa cum femeile sunt încurajate să-și găsească și să-și dezvolte propriul simț al personalității prin alegerile lor vestimentare, la fel și bărbații pot câștiga multă plăcere și încredere în sine descoperind ceea ce li se pare grozav și definindu-și propriul simț al stilului pe măsură ce ei. se apropie de vârsta mijlocie. În ciuda a ceea ce am spus în acest ghid despre moda bărbaților de vârstă mijlocie, nu există reguli care trebuie respectate întotdeauna, în afară de vechea cerință a bunului simț.

Alege culori, stiluri și croieli măgulitoare pentru aspectul tău personal și descoperă ce te face să te simți grozav când ieși în oraș în diferite combinații. Cereți sfaturi prietenilor și familiei, dar decideți-vă. Bucură-te de experimente, dar păstrează o selecție bună de opțiuni solide de rezervă pentru zilele în care te grăbești sau nu vrei să te gândești prea mult la cum să te îmbraci dimineața. Mai presus de toate, distrează-te încercând diferite modă pentru bărbați peste 40 de ani. Hainele sunt menite să aducă plăcere, nu doar căldură și acoperire până la urmă. Distrează-te cu hainele tale și arată lumii cum ar trebui să se îmbrace bărbații de 40 de ani, respectând aceste reguli simple de stil și bucurându-te de încrederea în sine care vine odată cu vârsta și împlinirea.

HWT PAGE UP