how to get rid of bags under your eyes
Written by Dr. Sedat Öz
4 February 2021
Average reading time of this content is 10 minutes
This content has been read times

Cum să scapi de pungile de sub ochi

Ochii umflați, întunecați sau umflați te pot face să arăți mult mai în vârstă decât ești cu adevărat și pot afecta cu adevărat modul în care arăți în general. Deși sunt de obicei o îngrijorare temporară, ele pot fi exacerbate de o dietă proastă, fumat, oboseală, boală și alte experiențe de viață. Vestea bună este că sunt tratabile și, cu un plus de grijă și atenție, poți scăpa de cel puțin cele mai rele efecte vizuale și fizice.

Dacă ochii tăi sunt deosebit de pronunțați sau nu poți muta pungile întunecate sub ochi, în ciuda faptului că ai încercat mai multe remedii casnice, există și măsuri mai drastice pe care le poți lua, de la medicamente până la intervenții chirurgicale, dar să începem de la început pentru a vedea cum poți obține scapă de pungile de ochi și tratează-le cu ușurință acasă.

 

Cum să preveniți ochii umflați

Ochii umflați pot fi cauzați de o serie de probleme. Pielea de sub și din jurul ochilor tăi este vizibil mai subțire decât în ​​altă parte a corpului tău și orice modificări ale corpului pot apărea foarte evident acolo. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că pielea din jurul ochilor necesită, de asemenea, mai multă atenție și îngrijire decât în ​​alte locuri, deoarece se poate deteriora și se poate irita mai ușor. Păstrați-l curat și curățați în mod regulat.

Urmărirea dietei vă poate ajuta cu adevărat atunci când încercați să aflați ce cauzează pungile oculare, deoarece consumul de prea multă sare poate duce la retenție de lichide și umflare, în timp ce consumul cantității zilnice recomandate de potasiu va ajuta la reducerea excesului de lichide. Reduceți consumul de alcool sau evitați-l cu totul pentru a obține o piele mai clară pe tot corpul și ochi mai proaspeți, mai strălucitori, fără umflare sau pungi sub ochi. Bea multa apa pentru a mentine pielea sanatoasa, hidratata si plinuta. Puteți infuza oricând apă plată cu niște fructe dacă căutați o varietate de gust.

Asigurați-vă că dormi suficient, deoarece acest lucru este crucial pentru refacerea și revitalizarea pielii. Obțineți un obicei sănătos de somn, cu nopți devreme într-o cameră liniștită, întunecată, fără ecrane sau zgomote care să vă distragă atenția. Dacă puteți, sprijiniți niște perne pentru a încuraja lichidele să se scurgă departe de ochi pe măsură ce dormiți într-o poziție mai verticală.

Alte zone care vă ajută să eliminați pungile oculare includ îngrijirea oricăror alergii și evitarea alimentelor, medicamentelor și a altor factori declanșatori care ar putea cauza umflarea ochilor sau pielea să devină mai predispusă la roșeață sau iritație. Dacă nu știți la ce ați putea fi alergic, vizitați un specialist în alergii pentru un test. Nu vă frecați ochii dacă simt mâncărimi și încercați să evitați plânsul, deoarece și acesta poate provoca umflături, umflături, roșeață și iritații. Aveți grijă suplimentară în perioadele cu un număr mai mare de polen dacă sunteți afectat de febra fânului.

 

Produse proactive pentru ochi

O modalitate extrem de eficientă de a porni într-o călătorie de tratamente pentru pungi de sub ochi este să căutați produse profesionale, proactive pentru ochi, pentru a vă menține atenția și arăta fantastic. Aceste tipuri de produse sunt aplicate de preferință înainte de a începe să observați orice problemă sub punga oculară, astfel încât pielea dvs. să devină mai hrănită și mai capabilă să reziste oricăror amenințări la apariția și a se simți cel mai bine.

Există o gamă largă de produse, de la tampoane infuzate până la geluri; spălături pentru ochi până la o cremă de sub ochi. Citiți câteva recenzii online, întreabă-ți prietenii, familia și consultanții medicali și distrează-te experimentând cu ceea ce găsești online sau pe strada principală. Căutați produse care conțin peptide care să ajute fermitatea și netezirea pielii, astfel încât să pară hidratată și încordată, mai degrabă decât moale și umflată sau uscată.

Odată ce găsiți un produs potrivit sau un grup mic de produse, stabiliți o rutină regulată care să vă ajute să eliminați pungile oculare și să mențineți ochi și piele cu aspect sănătos. Adăugați-l în regimul zilnic de îngrijire a pielii și asigurați-vă întotdeauna că aveți suficient produs pentru a vă asigura că puteți aplica cantitatea corectă de fiecare dată.

 

Creme pentru ochi cu cofeină

Cofeina poate ajuta la reducerea efectelor ochilor umflați și ale pungilor de sub ochi, dar acest lucru nu înseamnă că ar trebui să iei o ceașcă de cafea în plus. Dimpotrivă, prea multă cofeină înainte de a merge la culcare vă poate împiedica mintea să se închidă suficient pentru a se relaxa și astfel vă va face ochii să devină roșii și umflați din cauza lipsei de somn.

Cofeina acționează pentru a contracta vasele de sânge și, astfel, funcționează ca un antiinflamator, încurajând îndepărtarea sângelui de pe suprafața pielii din jurul ochilor, promovând circulația sanguină sănătoasă și reducând cearcănele și umflarea din jurul ochilor. Căutați o cremă de zi bună, care să conțină cofeină – și de preferință peptide pentru proprietăți suplimentare de fermitate. Folosește-l atunci când treci prin regimul tău de îngrijire a pielii, astfel încât să devină un obicei și să înceapă să se bucure de efectele pe termen mai lung de a fi bine susținut cu acest ingredient magic.

 

Tratament cu retinol

Vitamina A este extrem de benefică pentru toate zonele pielii, în special pentru părțile mai subțiri din jurul ochilor. Sunt un supliment eficient anti-îmbătrânire, deoarece ajută la fermitatea pielii, închide porii dilatați, corectează nuanța neuniformă a pielii și reduce aspectul liniilor fine. Produsele pe bază de retinol sunt bogate în vitamina A și sunt special formulate pentru a ajuta la susținerea zonei ochilor și la fermitatea pielii, adăugând putere și elasticitate pentru un aspect mai tânăr.

Utilizarea produselor cu retinol nu va avea un efect atât de scurt asupra umflăturii precum cofeina sau utilizarea unei comprese reci (vezi mai jos), dar utilizarea regulată va ajuta corpul să absoarbă vitamina A de care are nevoie pentru a repara și a reface pielea pe termen lung. Rămâneți cu crema de ochi pentru pungi aleasă, bogată în retinol, pentru cele mai eficiente rezultate pe un număr mai mare de săptămâni și luni.

 

Renunțe la fumat

Efectele adverse ale fumatului sunt bine documentate acum, de la afectarea pielii și a organelor interne până la multe tipuri de cancer și afecțiuni respiratorii cronice. Un efect secundar mai puțin drastic, dar totuși nedorit, poate fi umflarea sau cearcănele întunecate de sub ochi, cauzate de ingredientul toxic care afectează țigările și trabucurile pe piele și sistemul circulator. Nicotina din țigări vă poate perturba somnul și poate provoca ochi obosiți și roșii, în timp ce pielea își poate pierde și elasticitatea și colagenul – ambele aspecte vitale pentru a menține aspectul și senzația de fermă și puternică. Fumatul te poate face și tu să devii mai deshidratat, făcând orice cercurile existente sub ochi să pară mai profunde și mai întunecate.

Puteți folosi tot felul de ajutoare pentru a vă ajuta să renunțați la fumat, de la trecerea la un produs alternativ de nicotină, cum ar fi plasturi sau gumă, până la terapie prin vorbire, aplicații pentru telefoane mobile „renunțați la fumat” sau chiar încercarea de a merge „curcan rece”. Vei simți beneficiile aproape imediat, iar corpul tău va începe să se simtă din ce în ce mai bine, iar sistemul tău îl curăță de reziduurile toxice ale vechiului tău obicei de fumat.

 

Dormi

După cum am menționat deja mai sus, să dormi suficient este una dintre cele mai eficiente, mai ușoare și, evident, cele mai ieftine metode pe care le poți folosi pentru a ajuta la reducerea pungilor umflate. Adulții sănătoși ar trebui să urmărească să doarmă între șapte și nouă ore pe noapte, într-un spațiu liniștit, întunecat, unde să nu fii deranjat.

Reduceți (sau reduceți) timpul pe care îl faceți pe ecran spre seară și evitați să beți cofeină. În schimb, treceți la băuturi liniștitoare cu lapte și la activități relaxante, cum ar fi o baie caldă și parfumată, citind o carte bună pentru un timp sau stați în liniște cu familia, discutând despre subiecte ușoare, necontroversate, care să vă ajute să adormiți.

 

Compresa rece

Este o idee foarte bună să vă obișnuiți să aplicați o compresă rece pe ochi și pe față, de îndată ce vă treziți, pentru a ajuta la contracararea oricărei retenții de lichide sau umflături care s-ar fi putut forma în timpul somnului. Introducerea a ceva rece va reduce fluxul de sânge în zonă, oprind umflarea și ajutând zona să se simtă mai răcoroasă și să împingă țesuturile grase afară și departe de ochi. O compresă rece poate face ca o zonă fierbinte sau inflamată să se simtă proaspătă și răcoroasă, ridicând moralul ca efect secundar plăcut.

Nu aplicați nimic înghețat direct pe piele, deoarece acest lucru ar putea provoca răni și disconfort, dar o pungă de gheață sau o pungă de legume congelate învelite într-un prosop de ceai este ideală. Sau ai putea folosi o rolă de jad sau obsidian, păstrată la frigider, pentru un tratament liniștitor, răcoritor sub punga ochilor, la prima oră dimineața. Apăsați pe piele ferm, dar confortabil timp de câteva minute, scoțând-o pentru perioade scurte între aplicare, pentru a preveni supraexpunerea pielii.

 

Luați în considerare o intervenție chirurgicală

Dacă toate celelalte eșuează sau dacă pungile de sub ochi sunt deosebit de pronunțate sau vă provoacă suferință, ați putea dori să vă gândiți la opțiunile de chirurgie estetică. Acesta este ceva de discutat la început cu medicul dumneavoastră de familie și apoi cu un specialist pentru a vedea care ar fi cursul corect de acțiune pentru circumstanțele dumneavoastră individuale. Există diferite tipuri de intervenții chirurgicale pentru care puteți opta.

Blefaroplastia este termenul medical pentru chirurgia pleoapelor superioare și inferioare. Aceasta implică ridicarea pleoapelor căzute prin îndepărtarea sau repoziționarea grăsimii de sub ochi și strângerea oricărei pielii redundante de pe pleoapa inferioară. Efectul general este de a elimina pungile de ochi, de a face ochii să pară mai deschiși și de a oferi întregii zone un aspect mai proaspăt și mai puțin umflat. Efectele secundare, cum ar fi neclaritatea sau vederea dublă, pot afecta unii oameni după o intervenție chirurgicală, dar sunt în mod normal ușoare, temporare și, de obicei, se rezolvă de la sine. Consultați-vă medicul de familie în primul rând pentru a începe procesul de chirurgie estetică.

HWT PAGE UP