how to stop greasy hair
Written by Dr. Sedat Öz
30 May 2021
Average reading time of this content is 6 minutes
This content has been read times

Cinci întrebări sincere pe care să ți le pui

Toată lumea are părul gras din când în când. Este un proces perfect natural cauzat de acumularea de uleiuri naturale numite sebum care sunt produse de scalp pentru a susține părul și proteinele delicate pe care le conține. Dacă excesul de sebum nu este îndepărtat suficient de eficient, părul lasă un aspect tern, slab și mai închis decât culoarea normală.

Unii oameni produc mai multe uleiuri decât alții, lăsându-i mai predispuși la părul gras și întrebându-se, de ce părul meu devine atât de gras? Alții constată că modificările hormonale, cum ar fi pubertatea, sarcina sau menopauza, pot exacerba problema grăsimilor. Părul mai fin poate arăta și efectele absorbției prea multor sebum mai rapid decât părul mai gros sau mai ondulat. Dacă oricare dintre cele de mai sus se aplică în cazul dvs. sau doar doriți să înțelegeți cum să opriți părul gras, este timpul să vă puneți următoarele întrebări…

Îți șamponezi corect

Alege cel mai bun șampon pentru păr gras pe care îl poți găsi pentru a-ți da un avans. Găsiți un șampon pentru păr gras care se declară „clarifiant”, deoarece acesta va curăța părul de murdărie și grăsime, precum și orice reziduuri de la alte produse pentru păr care ar putea fi lăsate în urmă și ar putea înfunda porii. În al doilea rând, asigurați-vă că vă spălați părul de cantitatea potrivită de ori cu șamponul pentru păr gras ales cu grijă. Prea puțin și murdăria și sebumul nu vor fi curățate suficient de des. Prea mult și uleiurile naturale ale părului vor începe să fie îndepărtate.

În același mod, optează pentru un balsam mai ușor, care adaugă umiditate și strălucire fără a injecta vreun exces de ulei sau reziduuri. Un balsam de volum poate ajuta la ridicarea rădăcinilor și la îndepărtarea senzației de „lipire de scalp”. Evitați orice produse grele, fără îndoială, cum ar fi balsamurile sau cremele de styling.

Cât de cald îți place?

Un duș fierbinte ne poate ajuta cu adevărat să ne trezească și să ne străduiască pielea și să ne deschidă și să ne deblocheze porii. Cu toate acestea, poate spune vești proaste atunci când vine vorba de a afla cum să scapi de părul gras. Apa fierbinte și căldura pot crește producția de sebum prin stimularea glandelor sebacee, astfel încât reducerea căldurii atunci când vine vorba de spălarea și clătirea părului va ajuta la sigilarea cuticulelor, la menținerea sub control a glandelor sebacee și la oprirea supraproducției de ulei.

La fel este și cu dispozitivele dvs. de styling. Încercați să evitați o setare prea fierbinte atunci când îndreptați sau ondulați părul pentru a-l menține natural și a arăta grozav, fără a-l expune riscului de deteriorare prin căldură. Uscați-vă părul în mod natural din când în când, pentru a-l odihni de uscător de păr și nu îl periați excesiv, deoarece acest lucru poate provoca și producție suplimentară de sebum. Periați ușor cu o perie cu peri naturali, neîncălzită, de cel mult două sau trei ori pe zi.

Esti dependent de styling?

Coafarea părului poate fi adesea o parte importantă a încrederii în sine a unei persoane și a modului în care se prezintă în lume, dar exagerarea, utilizarea produselor greșite sau manipularea greșită a părului poate face mai mult rău decât bine. Nu toate părul se nasc egal, iar unele tipuri au nevoie de mai multe produse hidratante decât altele. Asigurați-vă că nu utilizați un șampon, o condiție, un colorant sau un volum prea mare pentru tipul dvs. de păr, deoarece acest lucru poate cauza acumularea de sebum și grăsime.

Citiți întotdeauna ingredientele de pe o sticlă de produs pentru păr înainte de a-l folosi și faceți un test de plasture pe o zonă mică de păr înainte de a vă dedica întregului lucru. Părul mai fin poate fi afectat prin absorbția prea multă de sebum decât părul creț sau mai gros. Evitați agenții de condiționare grei dacă părul este mai fin sau mai predispus la grăsime și atingeți-l cât mai puțin posibil pentru a evita transferul de grăsime sau murdărie de pe degete. Alegeți coafuri adecvate pentru părul gras, care pot rămâne pe loc fără a avea nevoie de prea multe produse de manipulare sau de coafare și care vor rămâne departe de orice murdărie sau praf zburătoare.

Ai timp pentru părul tău?

Fă-ți timp să ai grijă de părul tău în mod corespunzător și te va răsplăti cu multe „zile bune ale părului” care urmează. Discutați un regim cu coaforul sau frizerul pentru a vă ajuta să aflați cum să faceți părul mai puțin gras. Acest lucru este la fel de adevărat pentru bărbați ca și pentru femei. Urmează o dietă atentă, cu multă vitamina B și zinc – legume cu frunze, leguminoase, păsări de curte, pește și fructe.

Acest lucru poate ajuta la evitarea părului gras de care bărbații și femeile se tem pe termen lung; cu toate acestea, pentru o soluție mai rapidă, deși temporară, aruncați o privire la șamponul uscat. Acest produs poate face părul să arate din nou proaspăt în câteva secunde, fără a avea nevoie de șampon sau apă tradițională. Această formulă unică, fără sulfati, este ușoară și ajută la absorbția uleiului din rădăcini și fire de păr. Pur și simplu puneți o cantitate mică în rădăcini și păr pentru rezultate instantanee. Totuși, nu trebuie folosit prea des sau ca o singură soluție pentru părul gras, deoarece reziduurile de produs pot rămâne și pot cauza probleme dacă nu sunt spălate în mod regulat.

Se mai întâmplă ceva?

Modificările bruște ale dietei sau ale stilului de viață pot avea, de asemenea, un efect asupra părului dvs., așa că, dacă ați făcut modificări drastice ale modului dvs. de viață, cereți sfatul unui coafor dacă ar putea afecta starea părului sau a scalpului și cum puteți. ajută-ți părul să țină pasul cu ceilalți. Dacă călătorești mult, pot exista diferite produse pe care le poți încerca pentru a-ți ajuta părul să se adapteze la diferite temperaturi, climă și tipare de somn. Expunerea excesivă la razele UV poate, de asemenea, deteriora părul, deoarece poate provoca degradarea și oxidarea sebumului, așa că acoperiți-vă întotdeauna când vă aflați în lumina directă a soarelui.

Dacă sunteți îngrijorat că problema poate fi legată de ceva medical, consultați-vă medicul pentru a vedea dacă se întâmplă altceva sau dacă sunteți alergic sau intolerant la produsele de îngrijire a părului pe care le utilizați.

HWT PAGE UP