how to get rid of frizzy hair
Written by Dr. Sedat Öz
25 May 2021
Average reading time of this content is 5 minutes
This content has been read times

Cum să lupți împotriva încrețului când vine vorba de părul tău

Părul creț poate arăta uimitor și poate întoarce multe capete. Cu toate acestea, vine și cu propriul set de probleme, nu în ultimul rând o tendință de a se transforma în frizz dacă nu suntem atenți. Unele tipuri de păr sunt mai predispuse la încrețire decât altele, dar un factor comun este expunerea la condiții umede, cum ar fi în timpul unei veri fierbinți. Vestea bună este că există o mulțime de modalități de a răspunde la întrebarea cum să scapi de părul încrețit. De la tehnici de coafare la schimbări ale stilului de viață și produse pentru păr încrețit, citiți mai departe pentru a afla mai multe detalii oferite de HWT Clinic.

 

Ce cauzează părul încrețit?

În primul rând, este important să aflăm ce cauzează părul creț și de ce devine o problemă pentru oameni. Acest lucru ne poate ajuta apoi să învățăm cum să îmblânzim părul creț și să ajungem la un stil elegant și frumos. Pentru mulți, este pur și simplu un caz de genetică – ceea ce ți-au transmis părinții tăi. Cu toate acestea, părul încrețit poate fi agravat atunci când există o lipsă de umiditate în aer. În mod ironic, părul uscat și creț se poate înrăutăți și atunci când este expus la vreme caldă și umedă sau la temperaturi.

Părul creț și creț poate fi, de asemenea, deteriorat prin folosirea excesivă a produselor dure de coafare și colorare, deoarece substanțele chimice pot afecta cuticula sau stratul exterior al firelor de păr, făcându-le să se ridice și să lase umezeala să intre, astfel încât șuvița să se umfle și să încrețeze. Cu cât părul tău este mai puțin uscat și mai hidratat, cu atât straturile cuticulei se vor întinde mai bine. Menținând umezeala dăunătoare și permițând firelor să rămână netede și elegante. Aceasta este o problemă pentru bărbați și femei cu părul creț.

 

Cel mai bun șampon pentru părul încrețit

Atunci când alegeți un șampon care să ajute în lupta pentru a opri părul încrețit, cel mai bine este să optați pentru unul care să nu conțină sulfați. Acestea sunt ingredientele care fac șamponul să facă spumă. Spuma elimină uleiurile naturale din păr și lasă firele uscate și mai predispuse la încrețire. Căutați în schimb șampoane cu glicerină, care ajută la hidratarea părului și la blocarea umidității și apei benefice. Verificați cu atenție lista de ingrediente și căutați șampoane care spun că sunt „anti-încreț”, adaugă „strălucire” sau oferă „definiție pentru bucle”. S-ar putea să doriți să adăugați un balsam fără îndoială din când în când pentru a oferi un impuls hrănitor mai lung.

 

Cea mai bună mască de păr pentru păr încrețit

O altă modalitate de a-ți ajuta părul creț să fie mai plat este să folosești o mască de curățare profundă a părului în fiecare săptămână. Din nou, alegeți unul cu proprietăți suplimentare de hidratare pentru a vă menține părul sănătos și hidratat din interior spre exterior. O mască de păr ca aceasta va ajuta, de asemenea, la protejarea părului de deteriorarea termică, vârfurile despicate și expunerea la condiții meteorologice dure. De asemenea, vă poate ajuta să vă bucurați de mai multă încredere atunci când vă creați propriile coafuri pentru părul creț, deoarece protecția suplimentară va permite părului să reziste la tehnici de coafare mai lungi și mai complexe.

 

Cele mai bune produse pentru părul încrețit

Deși este posibil să căutați să vă uitați la creme și loțiuni care să vă ajute cu părul încrețit, nu uitați să începeți cu elementele de bază. Alegerea unui prosop mai moale și moale, cum ar fi un prosop din microfibră, în locul unui prosop mai dur, cum ar fi bumbacul, poate ajuta cu adevărat să vă protejați părul. Țesăturile mai aspre pot provoca ruperea prin frecare sau tragerea de păr, ceea ce va agrava problema. De asemenea, prosoapele din microfibră vă pot usca părul mai repede, reducând umflarea din interiorul șuvițelor cauzată de excesul de umiditate și căldură. Dacă folosiți un uscător de păr în loc de, sau pe lângă un prosop, introduceți difuzorul pentru a proteja părul de suflarea de căldură și de un flux de aer mai puternic. Din nou, acest lucru provoacă mai puțină frecare și încrețire.

 

Cum să îngrijești părul încrețit

Adesea, putem, de asemenea, să facem schimbări în stilul nostru mai larg de viață atunci când vine vorba de a învăța cum să îmblânzim părul crestat în mod natural. De exemplu, trecerea la fețe de pernă de mătase permite părului nostru să alunece peste materialul mai fin pe măsură ce ne mișcăm noaptea, precum și ajută la reținerea uleiurilor naturale din păr și scalp mai bine decât bumbacul, care le va absorbi. Evitați să adăugați fixativ după coafare, deoarece acesta usucă părul din cauza alcoolului pe care îl conține.

Asigurați-vă că vizitați frizerul sau frizerul în mod regulat, deoarece aceștia vă vor putea sfătui cu privire la cele mai bune produse de utilizat și stiluri de selectat. De asemenea, pot scăpa de vârfurile despicate și pot fi cu ochii pe orice probleme mai mari. Încercați să mergeți împreună cel puțin la fiecare opt săptămâni. Încercați să nu vă atingeți părul mai mult decât trebuie, pentru a-l menține curat, fără grăsimi și elegant. Folosește o bandă pentru a ține părul de pe față dacă este lung și știi că ai tendința să te joci sau să te joci cu ea.

HWT PAGE UP