best hobbies for men
Written by Dr. Sedat Öz
30 March 2021
Average reading time of this content is 11 minutes
This content has been read times

Cele mai bune hobby-uri pentru bărbați

În calitate de echipă a clinicii HWT, vom discuta astăzi despre „Cele mai bune hobby-uri pentru bărbați”.

Sosirea COVID-19 a redus multe dintre oportunitățile noastre de a ieși din jur în ultimul an și ceva, ceea ce înseamnă că a trebuit să privim mai aproape de casă pentru a ne menține distrați și împliniți. Hobby-urile și interesele s-au dovedit a fi un colac de salvare pentru mulți oameni, pe măsură ce pandemia a continuat, oferind distragere a atenției, distracție și un sentiment de scop.

Dacă sunteți blocat de idei despre hobby-uri potrivite pentru bărbați sau sunteți în căutarea unor hobby-uri noi și interesante pe care să le încercați, citiți mai departe. Iată 17 hobby-uri masculine care pot fi făcute acasă sau mai aproape de casă și care ar putea deveni cea mai recentă obsesie și încântare.

 

Antichitati

Colectarea de antichități poate fi extrem de plină de satisfacții, atât din punct de vedere hobby, cât și financiar, dacă îți dezvolți un ochi bun. Varietatea de antichități de colectat este vastă, de la porțelan vechi de secole și picturi până la vinil și obiecte de colecție de la sfârșitul secolului al XX-lea. Alegeți ceva care vă place, faceți câteva cercetări și vedeți ce puteți găsi pentru a cumpăra, vinde și colecta. S-ar putea să descoperiți că vă place și să restaurați antichități sau chiar să catalogați colecții binecunoscute. Domeniul de aplicare este foarte larg pentru a vă bucura de o călătorie în trecut prin aprecierea artefactelor și obiectelor de artă de altădată.

 

Astronomie

Ultima frontiera. Marele dincolo. Oricum ai numi-o, omenirea a avut întotdeauna o fascinație pentru spațiu, planete și stele. Excitarea față de recenta aterizare cu succes pe Marte a roverului spațial Perseverance arată că această obsesie nu se va încheia prea curând. Intră online pentru a găsi hărți ale constelațiilor de stele de deasupra casei tale și investește într-un telescop sau într-un binoclu puternic pentru a vedea ce poți identifica pe cerul de deasupra noastră. A vedea ce se află dincolo de planeta noastră este unul dintre cele mai bune hobby-uri pentru bărbații cu o minte curioasă.

 

Producerea berii

Prepararea propriei beri sau alcool poate fi extrem de satisfăcătoare, în ciuda durerilor de cap care urmează oricăror sesiuni extinse de prelevare de probe. Pe măsură ce pub-urile și barurile se închid în timpul diferitelor blocări, oamenii au căutat în altă parte băiatul lor de seturi de bere fanteziste și perfectionate sunt ușor de găsit și relativ ieftin de cumpărat online. Dacă ești suficient de voinic să nu bei imediat roadele muncii tale, vei avea, de asemenea, niște provizii frumoase pentru când ne va permite să ne întâlnim din nou pentru a socializa și a discuta la câteva halbe acasă.

 

Camping

Un alt dintre acele hobby-uri incontestabil masculine este scoaterea cortului și sacii de dormit și camparea peste noapte, în grădină sau într-un loc de campare local. Nu există nimic ca să te trezești cu corul zorilor și cu un răsărit uimitor în timp ce fierbi apă pe aragazul tău pentru prima ceașcă de ceai sau cafea a zilei. Combinați campingul cu un loc de observare a naturii sau câteva drumeții revigorante în jurul zonei locale pentru a vă stimula energia în timp ce nu sunteți atât de activ ca de obicei. Acesta se dovedește a fi unul dintre hobby-urile mai ieftine pentru bărbați, deoarece, odată ce ați investit în kit, vă puteți bucura de mini-pauze și nopți sub pânză pentru o cheltuială financiară suplimentară mică sau deloc.

 

Restaurare auto

Bărbații și mașinile au fost întotdeauna o combinație câștigătoare, iar fascinația masculină pentru motoare, pistoane și lucruri care fac vehiculele în mișcare este de durată, chiar și într-o pandemie când nu călătorim atât de mult ca de obicei. A fi capabil să mănânci sub capota unei mașini sau să aranjezi o motocicletă pentru a-i reda gloria anterioară, mârâitoare, este un lucru de frumusețe pentru mulți bărbați și modalitatea perfectă de a petrece câteva ore într-o după-amiază leneșă de duminică.

 

Şah

Șahul este unul dintre acele hobby-uri bune pentru bărbații care gândesc logic, concurenți competitivi și strategi excelenți. Odată ce ați învățat regulile jocului și modul în care piesele se mișcă peste bord, este timpul să aprofundați. În nenumăratele strategii și tehnici care te pot ajuta să câștigi. Ideea este să rămâneți cu câțiva pași în fața concurenței – ceva care vă va ajuta să vă mențineți mintea interesată și să vă mențineți intactă aspirația de succes în timp ce treceți acasă la furtuna pandemică.

 

Colectare

Am abordat deja colecția de antichități, dar de ce să vă limitați la acest domeniu de interes? Oamenii colecționează literalmente orice, de la ștampile tradiționale, monede și cărți la suveniruri ale celebrităților, cărți de joc și instrumente muzicale. Fiorul constă în găsirea articolelor mai rare sau căutate pe care să le adaugi la colecția ta, în plus, există forumuri online care te ajută să cunoști colecționari care au aceleași idei și să discuti despre interesul tău comun.

 

Gătit

Mai mult timp acasă înseamnă mai multe oportunități de a experimenta în bucătărie și de a încerca să-ți eliberezi bucătarul interior. Gătitul acoperă o gamă mai largă de interese, care și-ar putea ocupa fiecare un loc pe o listă de hobby-uri pe care bărbații le pot încerca pe cont propriu, de la coacerea și decorarea biscuiților și prăjiturile până la stăpânirea bucătăriei asiatice sau europene sau chiar a învăța cum să vă măcelăriți propria dvs. carne. Cu toții trebuie să mâncăm, așa că de ce să nu îți faci acum timp pentru a învăța cum să prepari mâncăruri delicioase care fac gura apă pe oameni? Ar putea duce la o carieră complet nouă!

 

Ciclism

Exercițiile fizice sunt foarte importante în timpul unei pandemii, deoarece trebuie să ne menținem în formă pentru a ajuta la apărarea bolilor și a menține sănătatea. Ciclismul este un hobby grozav pe care trebuie să îl începi sau să te întorci în orice moment, deoarece face ca sângele să pompeze, brațele și picioarele se mișcă și creierul ferm în viteză. În plus, vă permite să evadați din localitatea imediată și să plecați și să explorați zone mai largi, totul în numele exercițiilor și al aerului curat. Nu uitați să cumpărați echipamentul de protecție potrivit, inclusiv o cască și îmbrăcăminte exterioară cu vizibilitate ridicată, pentru a vă menține în siguranță pe drumuri.

 

Jocuri

Jocurile pe computer au devenit incredibil de sofisticate, cu o grafică realistă, povești convingătoare și progrese impresionante în tehnologie, cum ar fi realitatea virtuală și jocul online cooperant. Sunt multe de spus despre stabilirea unui obiectiv de a finaliza un joc, de a ajunge la un nivel înalt sau de a câștiga un turneu online, în plus că este sociabil, relaxant (cu excepția cazului în care te lupți cu șeful final cu o singură bară de viață rămasă…) și te ajută să descoperi noi lumi și existențe, toate de pe scaunul tău de joc.

 

Gradinarit

Cultivarea unei grădini și urmărirea pantalonilor pe care i-ați hrănit dintr-o sămânță sau un bulb crescând în gloria lor rodnică este extrem de satisfăcător. La fel și consumul de fructe, ierburi și legume cultivate de propria ta mână corectă atunci când te așezi la cină. Nu trebuie să dețineți o proprietate la țară pentru a începe un hobby de grădinărit. Chiar și o cutie de fereastră vă va oferi suficient spațiu pentru a începe cu câteva plante mai mici. Urmăriți programe TV, citiți cărți și alăturați-vă forumurilor online de grădinărit pentru a afla mai multe.

 

Genealogie

Există un sentiment de liniștire și întărire în a ști de unde vii și cum arată arborele tău genealogic. Genealogia se referă la cercetarea strămoșilor tăi, la căutarea certificatelor de naștere și de deces și la urmărirea căsătoriilor membrilor familiei, a mutărilor de casă și a schimbărilor locului de muncă și a circumstanțelor personale de-a lungul secolelor. Există site-uri web gratuite pentru a începe, dar fiți pregătit să investiți mai mulți bani pe măsură ce vă adânciți în cercetare și începeți să descoperiți mai multe detalii interesante. Nu uita să vorbești cu rudele tale și să le împărtășești descoperirile tale. Ar putea deveni un hobby pentru întreaga familie de care să ne bucurăm împreună.

 

Magie

Ce petrecere pentru copii nu ar fi îmbunătățită cu un punct de magie sau un truc cu balon sau două? Ce modalitate mai bună de a impresiona o întâlnire potențială decât un joc de joc uimitor care vede o carte de joc dispărând în aer și să apară în altă parte, aparent prin magie? Învățarea cum să faci niște trucuri de magie te va ajuta pe viitor în tot felul de circumstanțe, în plus, magia este foarte distractiv de a rnai. Nu uitați că un magician nu-și dezvăluie niciodată secretele!

 

Muzică

Învățarea unui instrument muzical poate aduce o bucurie imensă atât pentru elev, cât și pentru publicul său – odată ce acesta este suficient de bun pentru a cânta cu aplomb. Muzica oferă multe oportunități de socializare în vremuri fără pandemie, de la orchestre și coruri până la trupe, grupuri și concerte. Dacă nu sunteți atât de dornic să luați un instrument, aveți mult de câștigat din ascultarea melodiilor preferate, studierea muzicii ca materie academică și urmărirea unui cântăreț, trupă, stil, compozitor sau spectacol preferat.

 

Fotografie

Dacă ești mai interesat să cauți hobby-uri creative și distractive pentru bărbați, atunci fotografia ar trebui să fie pe primul loc pe lista ta de posibilități. Poți să te apuci de acest hobby ca o distracție ocazională sau să-l îmbrățișezi din plin și să cumperi toate camerele, obiectivele și aparatele la care ai putea visa, în funcție de nivelul tău de interes, timpul și bugetul disponibil. Lucrul grozav despre fotografie este că există subiecte potențiale pentru fotografiile tale peste tot. Alegeți dintre portrete ale membrilor familiei, vederi de peisaj ale zonei dvs. locale, fotografii cu animale de companie, fotografii cu mâncare sau chiar creați câteva compoziții abstracte. Alegerea este nesfârșită.

 

Citind

Adesea înțeleasă greșit ca una dintre acele idei de hobby pentru bărbații care sunt mai puțin extrovertiți sau cărora nu le place prea mult să socializeze, lectura este, de fapt, un hobby uimitor pentru bărbații (și femeile) de toate tipurile de personalitate. Dacă ai o carte bună – sau un kindle plin – în buzunar, poți fi transportat într-o altă lume oriunde te-ai afla. Poți fi prins într-un complot interesant, poți afla fapte noi și fascinante, poți întâlni personaje interesante și explora lumi noi, de fiecare dată când întorci o pagină.

 

Voluntariat

În sfârșit, dar nu în ultimul rând, ajungem la voluntariat ca intrare finală pe lista noastră de hobby-uri pentru bărbați. Acordarea gratuită a timpului, resurselor sau expertizei pentru o cauză demnă este o modalitate excelentă de a folosi orice timp liber pentru a ajuta la continuarea cauzelor bune în întreaga lume. Voluntariatul este un hobby la fel de versatil, deoarece poți alege să lucrezi cu o gamă largă de cauze – copii, animale, veterani, tehnologie, mediu, sănătate, politică… lista poate continua. Alte beneficii includ creșterea propriilor abilități, creșterea stimei de sine, contribuția la îmbunătățirea societății și crearea unor noi prieteni grozavi pe parcurs.

HWT PAGE UP