about norwood scale
Written by Dr. Sedat Öz
13 December 2020
Average reading time of this content is 6 minutes
This content has been read times

Ghidul tău pentru scara Norwood

Dacă tu sau cineva pe care îl cunoști ai fost afectat de chelie sau căderea părului, este posibil să fi auzit de Scala Norwood, cunoscută și sub numele de Scala Hamilton-Norwood sau Scala Norwood-Hamilton. A fost numit după Dr. James Hamilton, care a dezvoltat pentru prima dată sistemul de clasificare în 1951, și Dr. O’Tar Norwood, care l-a actualizat în anii 1970.

Deseori denumit pur și simplu Scala Norwood, sistemul este o metodă de clasificare recunoscută universal care este utilizată pentru a măsura și a descrie în mod obiectiv gradul de chelie masculină, altfel cunoscută sub denumirea de alopecie androgenă, pentru a stabili în ce stadiu se află persoana chelie sau căderea părului. trăind.

 

Ce este scara Norwood?

Scala de păr Norwood este de obicei folosită pentru a măsura căderea părului masculin (nu feminin). Este folosit pentru a diagnostica condițiile căderii părului, de exemplu, pentru cineva care se gândește să fie supus unei operații de transplant de păr. Locul persoanei pe scara Norwood pentru căderea părului este luat în considerare cu atenție împreună cu istoricul medical, genetica, stilul de viață, dieta și un examen fizic.

Este important să excludeți orice alte afecțiuni medicale care ar putea fi sugerate de căderea părului, deoarece acestea vor necesita un alt tip de tratament pentru a fi rezolvate. Un medic, dermatolog sau specialist în păr poate examina, de asemenea, câțiva foliculi de păr individuali pentru o imagine mai completă. Unii medici folosesc propria lor scară sau metodă de clasificare pentru a stabili modelele de cădere a părului, dar acestea seamănă în mare măsură cu Scala Norwood originală pentru chelie masculină.

Cunoașterea stadiului căderii părului pe scara Norwood este experimentată este o informație importantă la care să aveți acces înainte de a începe orice tratament de restaurare a părului, cum ar fi operația de transplant de păr. Poate ajuta la informarea planului de tratament și de îngrijire ulterioară și poate prezice modul în care chelia masculină sau căderea părului vor continua dacă nu sunt verificate.

De asemenea, poate face lumină asupra cauzelor căderii părului masculin în unele cazuri și oferă un punct de referință pe care medicii și clinicienii îl pot utiliza pentru a evalua prognoza viitoare a căderii părului unei persoane. Chirurgii de transplant de păr îl folosesc și pentru a determina de câte ședințe ai putea avea nevoie pentru operație și probabilitatea de rezultate de succes.

 

Care sunt etapele caderii parului?

În total, există șapte etape pe scara Norwood pentru căderea părului. Aceste etape oferă o măsurare precisă a stadiului și a dimensiunii cheliei masculine experimentate de persoana analizată. Există mai multe sub-secțiuni în fiecare etapă care ajută la furnizarea de informații suplimentare; cu toate acestea, cele șapte etape rămân o modalitate obișnuită de a descrie și diagnostica chelie masculină.

Pentru început, etapa 1 descrie o recesiune foarte ușoară a părului în jurul tâmplelor unui bărbat, care poate fi denumită și linia părului matur sau adult. Este greu de observat și, în mod normal, nu va necesita nicio intervenție, decât din motive specifice, cosmetice.

Exemplele pe scara 2 Norwood includ primele semne de chelie clinică, care încep să apară în această etapă. Linia părului din jurul tâmplelor se retrage într-un grad mai mare, forma rezultată a părului asemănătoare cu un U, M sau V. Apar, de asemenea, pete de chelie totală sau păr rar, făcându-i pe unii bărbați dornici să caute o soluție pentru a ajuta la ascunderea căderii părului. , dar majoritatea nu consideră că este o cerință urgentă în această etapă.

Scara Norwood 3 se referă la căderea semnificativă a părului care are loc și în partea superioară a scalpului sau a vârfului. Zona din jurul tâmplelor arată la fel ca în etapa 2, dar aspectul general devine mai pronunțat pe măsură ce cele două zone de căderea părului se combină. În această etapă, mai mulți bărbați încep să se gândească mai mult la modul în care ar putea progresa căderea părului și să caute ajutor și îndrumări profesionale pentru posibile soluții reparatorii.

Etapa 4 pe scara de păr Norwood vede o recesiune mai severă a firului de păr decât în ​​etapa 2, fie cu păr subțire, fie fără păr deloc pe vârf sau în partea superioară a scalpului. O bandă de păr împarte aceste două zone de păr rar sau absent, trecând peste scalp pentru a conecta părul rămas de fiecare parte.

Apoi, etapa 5 vede aceste zone de păr pierdut sau rărit cresc mai mari în dimensiune, încă separate de o bandă de păr, care este mult mai subțire decât în ​​etapa 4. Efectul de chelie va fi foarte vizibil în acest moment și mulți bărbați vor avea deja au luat măsuri mai drastice pentru a ascunde zonele de chelie, inclusiv purtarea de pălării sau peruci, schimbarea stilului de păr, investiția în creme pentru recreșterea părului sau luarea în considerare a unei operații de transplant de păr.

Trecând la etapa 6 a Scalei Norwood, zonele de chelie de la tâmplă se conectează cu peticele de pe vârf, cu banda de păr care inițial le separă pe cele două acum absente sau extrem de rare și abia vizibile.

În cele din urmă, etapa 7 vede o singură bandă de păr trecând în jurul părților laterale ale capului, cu restul scalpului acum puțin populat de păr sau total chel. Orice păr rămas va fi de calitate mai fină, grosimea sau densitatea sa inițială fiind acum un lucru din trecut.

Timpul necesar fiecărei persoane pentru a progresa prin Scala Norwood depinde de mulți factori și, prin urmare, variază foarte mult de la o persoană la alta. Cauzele pot include genetica, dieta, stilul de viață, dezechilibrele hormonale și circumstanțe externe, de mediu. Căderea părului poate fi, de asemenea, un simptom sau efect secundar al altor afecțiuni medicale sau medicamente, iar un medic va putea explica probabilitatea acestui lucru și modalități de a vă ajuta să vă păstrați părul original sau să încetiniți căderea părului în timp ce sunteți supus altor tratamente medicale.

Foliculii de păr pot rămâne în viață câțiva ani după ce încetează să producă păr și astfel pot fi stimulați să repornească creșterea prin proceduri precum transplantul de păr. De asemenea, este posibil să puteți inversa efectele căderii părului care s-a produs deja printr-un rezultat direct al stresului, luând măsuri pentru a vă gestiona anxietatea și a vă schimba stilul de viață pentru a vă ajuta să rămâneți calm.

HWT PAGE UP