all about prp treatment in hair loss
Written by Dr. Sedat Öz
11 October 2023
Average reading time of this content is 9 minutes
This content has been read times

Căderea părului este o problemă estetică importantă atât pentru bărbați, cât și pentru femei. Una dintre metodele folosite în tratamentele împotriva căderii părului este PRP (Platelet Rich Plasma). Tratamentul cu PRP are succes în multe domenii, cum ar fi căderea părului, rănile și întinerirea pielii. Pe lângă reducerea căderii genetice a părului cu ajutorul tratamentului PRP pentru păr, este posibil să reînvie părul fără viață, fin și slab și să găsim soluții la problema mătreții și a părului gras. PRP este un tratament foarte util împotriva căderii părului, pe lângă transplantul de păr. Oamenii care au făcut PRP pentru căderea părului și diferite probleme ale părului oferă în mare parte feedback pozitiv.

Ce este PRP (plasma bogată în trombocite)?

PRP este separarea plasmei de corpul unei persoane printr-un proces special și revenirea în organism prin injecție. Plasma este foarte eficientă în vindecarea rănilor datorită factorului său de creștere și conținutului bogat în proteine. PRP oferă rezultate foarte bune în vindecarea și îndepărtarea cicatricilor, întinerirea pielii, prevenirea căderii părului și îmbunătățirea calității părului și a ortopediei. Una dintre cele mai importante caracteristici ale PRP este că este un tratament complet natural, fără a da organismului substanțe străine și medicamente. Deoarece sângele propriu al persoanei este utilizat în tratament, nu există niciun risc de boală contagioasă și nici efecte secundare.

PRP pentru păr este una dintre cele mai preferate metode pentru persoanele care au probleme cu căderea părului prin prevenirea căderii părului într-un timp scurt. După ce părul PRP este aplicat împotriva căderii părului, țesutul de păr este hrănit și începe să se dezvolte. În timpul procesului, foliculii de păr subțiri și slăbiți sunt stimulați și reparați. Apoi, părul prinde viață într-un mod mai sănătos.

Care sunt beneficiile PRP?

Beneficiile și domeniile de aplicare ale tratamentului cu PRP, care este foarte des preferat astăzi, pot fi enumerate după cum urmează;

  • Pentru a preveni caderea parului
  • Repara părul slab și ai părul des
  • Pentru a oferi pielii elasticitate și ușurință
  • Ajută la reducerea ridurilor
  • Repararea rănilor țesutului pielii, crăpăturilor și leziunilor pielii
  • Pentru a sprijini repararea pielii după laser
  • Tratamentul PRP este utilizat pentru durerea problemei tendonului lui Ahile, cunoscut și sub numele de cot de tenis

Tratamentul părului cu PRP

Căderea zilnică a părului la femei și bărbați este considerată normală. Cu toate acestea, căderea părului observată mai mult de 100-150 de fire de păr trebuie luată în serios și tratată. PRP, printre alte beneficii, mai ales in caderea parului are rezultate foarte reusite. Aplicarea PRP fără efecte secundare și fără substanțe străine sau medicamente este o alegere prioritară pentru cei care au probleme cu căderea părului. Procesul PRP utilizat în tratamentul căderii părului este luat din sângele propriu al persoanei și procesat pentru a hrăni rădăcinile numite fibroblast, care va asigura dezvoltarea scalpului care este injectat. PRP pentru păr dă rezultate foarte pozitive în special în pierderea genetică. Pe langa PRP, mezoterapia parului este utila si in caderea parului.

Tratamentul împotriva căderii părului cu PRP durează aproximativ 30 de minute. În timpul aplicării, anestezia folosită în timpul aplicării nu este dureroasă datorită cremelor eficiente. După PRP, nu există cicatrice pe scalp și persoana își poate continua viața de rutină. Tratamentul căderii părului cu PRP depinde de individ, dar poate dura aproximativ 3-4 luni. Sesiunea PRP se aplica pe scalp la intervale de 30 de zile.

PRP pentru păr poate fi aplicat prin diferite metode. Aceste metode sunt;

  • PRP aplicat cu dermapen
  • PRP aplicat prin injecție
  • PRP aplicat prin electroporare Pentru rezultate mai eficiente, se poate lua în considerare combinația de metode de dermapen, injecție și electroporare. Astfel, rezultatul poate fi mult mai eficient

Cu toate acestea, alegerea acestor 3 tipuri diferite de tratament ar trebui lăsată la decizia medicului.

Cum se aplică tratamentul cu PRP pe păr?

Înainte de tratamentul PRP pentru păr, se recoltează aproximativ 10 cc de sânge venos. Sângele colectat este împărțit în sânge alb și roșu în centrifugă. Sângele roșu plin cu globule albe, factori de coagulare, trombocite, PGF (Factor de creștere a trombocitelor) este tipul de sânge necesar pentru PRP. Sângele roșu este supus unui tratament special și zona necesară pe scalpul persoanei este mai întâi anesteziată cu creme anestezice. Apoi se injectează în scalp cu ajutorul unor micro ace. Deși PRP poate fi aplicat pe păr, acesta poate varia ușor în funcție de persoană și poate fi dureros ca o înțepătură de ac. După 30 de minute de aplicare, nu există cicatrici.

După tratamentul cu PRP, regenerarea țesutului scalpului începe imediat. Foliculii de păr slăbiți sunt reparați și apoi începe o producție puternică de păr.

PRP trebuie repetat la un interval mediu de 4 până la 6 săptămâni. Este extrem de important ca tratamentele PRP pentru par sau piele sa fie efectuate de medici specialisti prin truse de aplicare produse de compania de biotehnologie.

Cel mai cunoscut tratament pentru căderea părului este transplantul de păr . Puteți găsi informații detaliate despre transplantul de păr pe pagina noastră sau ne puteți contacta completând formularul.

Transplant de păr Fue suportat de PRP

Când tratamentul împotriva căderii părului este susținut de aplicarea PRP, foliculii de păr nou transplantați se adaptează scalpului într-un timp scurt, iar foliculii de păr slăbiți revigorează. Metoda Fue este metoda de așezare a foliculilor de păr unul câte unul în zona dorită a scalpului. Pentru a plasa foliculii de păr, se deschid canale de dimensiunea unui cap de ac și foliculii de păr sunt introduși în găuri. După transplantul de păr, este important ca găurile de pe scalp să înceapă să se închidă rapid și să intre în procesul de vindecare. PRP sprijină transplantul de păr cu acest efect. Transplantul de păr FUE suportat de PRP se poate face în două moduri diferite. Primul este că foliculii de păr colectați din zona donatoare în timpul aplicării transplantului de păr sunt păstrați în lichid care conține PRP în timpul extracției și pregătirii pentru transplant și furnizați pentru a fi hrăniți în acest proces. Cealaltă metodă este PRP care se aplică după un anumit timp după finalizarea transplantului de păr.

PRP după transplantul de păr hrănește și întărește foliculii de păr și accelerează vindecarea rănilor. Reduce căderea părului cu 5%, ceea ce este considerat normal după transplantul de păr, și permite părului nou să crească mai puternic.

PRP după transplantul de păr

PRP aplicat pe scalp după transplantul de păr crește calitatea părului și efectul transplantului de păr. Părul transplantat după transplantul de păr, se arată în scalp în aproximativ 3 luni. Prin urmare, a avea PRP de păr la 1 sau 3 luni de transplant de păr crește rata de succes a tratamentului de transplant de păr. În timpul tratamentului de transplant de păr, 3 până la 10% din foliculii plantați sunt încă slabi. Odată cu tratamentul PRP aplicat pe păr, fluxul sanguin insuficient al scalpului este redus și rădăcinile părului sunt revitalizate.

Tratamentul cu PRP poate fi început la aproximativ 1 lună după transplantul de păr. Cu toate acestea, este de asemenea important ca medicul specialist să dorească să aplice PRP în momentul tratamentului de transplant de păr.

Are PRP efecte secundare?

PRP nu are efecte secundare asupra părului sau pielii. Reinjectarea propriului sânge în propriul țesut face ca PRP să fie un tratament extrem de natural. Nu sunt de așteptat reacții alergice în timpul ședinței PRP, cu excepția roșeață și durere ușoară. Cu toate acestea, tratamentul cu PRP pentru păr nu trebuie aplicat persoanelor care sunt tratate pentru cancer, care alăptează, care au infecții ale pielii și care folosesc diluanți de sânge.

Cât timp are efect PRP pentru păr?

PRP nu durează toată viața. După ce PRP este aplicat pe foliculii de păr, efectul continuă timp de un an mediu. Dacă scalpul este îngrijit corespunzător, poate dura până la 18 luni. PRP pentru păr trebuie repetat în mod regulat la 6 sau 1 an. Periodic

PRP are un mare beneficiu pentru scalp.

Care sunt taxele de tratament PRP pentru păr?

Taxele de tratament PRP pentru căderea părului și îmbunătățirea calității părului variază în funcție de centrul PRP și de frecvența administrării. Astăzi, PRP este aplicat în multe centre și spitale care tratează părul și pielea sau efectuează aplicații estetice. Cu toate acestea, se recomandă ca PRP să fie efectuat atât cu ajutorul unui echipament bun, cât și de către medici specialiști. Este posibil ca rezultatele așteptate să nu fie obținute cu PRP pentru păr efectuat de medici nespecializați și echipamente de calitate insuficientă. Prin urmare, este necesar să acordați o atenție deosebită selecției centrului de realizare a PRP. Comentariile beneficiarilor PRP, medicii de la centrul PRP și calitatea echipamentului folosit vă vor ghida.

Este PRP util pentru păr?

Dacă PRP este benefic pentru păr poate varia în funcție de o serie de factori. Înainte de a obține un PRP, medicul dumneavoastră trebuie să fi făcut analizele necesare și să fi corectat eventualele deficiențe sau excese după rezultate. Putem rezuma cei patru factori principali în succesul tratamentului cu PRP pentru păr;

  • A se construi in centre dotate cu medici calificati si calificati
  • Fă-o la momentul potrivit
  • Repetare regulată
  • Adăugați mezoterapie la PRP după cum este necesar

În lumina acestor factori, este posibil să se obțină rezultate maxime din tratamentul cu PRP pentru păr.

Cel mai cunoscut tratament pentru căderea părului este transplantul de păr . Puteți găsi informații detaliate despre transplantul de păr pe pagina noastră sau ne puteți contacta completând formularul.

HWT PAGE UP