9 best proven hair loss tretments for men
Dr. Sedat Öz
Written by Dr. Sedat Öz
7 October 2020
Average reading time of this content is 7 minutes
This content has been read 450 times

Căderea părului poate fi o afecțiune demoralizantă, despre care se credea a fi ireversibilă în vremurile trecute. Bărbații cărora li s-a rărit sau a chel părul au căutat aproape întotdeauna o soluție pentru situația lor dificilă. Și, desigur, unii oameni consideră căderea părului un fapt inevitabil al vieții, deoarece în special chelia masculină este cunoscută pe scară largă ca o trăsătură genetică care trebuie să se întâmple pe măsură ce oamenii îmbătrânesc.

În epoca modernă, știința a progresat mult în lupta împotriva căderii părului. În zilele noastre există numeroase opțiuni de tratament pentru căderea părului cu niveluri de eficiență diferite. Până în ziua în care recreșterea părului devine fezabilă prin progresele noastre în tehnologia medicală, aceste tratamente sunt printre cele mai bune opțiuni împotriva căderii părului. Opțiunile de tratament includ formule de medicină științifică, remedii naturale, proceduri medicale și modificări ale stilului de viață. Și fiecare opțiune dă rezultate tangibile diferite, arătând de obicei o diferență de eficiență de la individ la individ. Cea mai bună abordare ar fi să te informezi despre fiecare și să descoperi care opțiune este cea mai bună pentru tine, de preferință cu asistența unui expert medical.

În tratamentul căderii părului, trebuie întotdeauna să rețineți că răbdarea este cheia. Aproape orice tehnică modernă de tratament, indiferent cât de reușită, va oferi rezultate încet. Pot trece luni și chiar un an sau doi ani înainte ca tratamentul împotriva căderii părului să-și arate eficiența deplină.

Tratamente de par pentru barbati

Industria de tratament pentru căderea părului pentru bărbați este cu adevărat mare. Promisiunea unei recreșteri instantanee a părului este totuși aproape dubioasă, așa că ar trebui considerată o înșelătorie și evitată. În schimb, există câteva tehnici dovedite de tratare a căderii părului, care nu vor pierde timpul și banii. Ca întotdeauna, orice tratament sau procedură medicală trebuie începută întotdeauna după o consultare cu un expert medical sau un medic.

1. Transplant de păr

Transplanturile de păr nu sunt tratamente pentru creșterea părului în sine. Ei nu cresc păr nou, ci vor recolta foliculii de păr de unde sunt numeroși, cum ar fi partea din spate a gâtului, și vor implanta acești foliculi în locurile de pe scalp unde sunt necesari. Aceasta este o procedură chirurgicală și o procedură costisitoare. Rezultatele sale sunt permanente în majoritatea cazurilor și pot fi văzute relativ rapid, după ce foliculii își reiau ciclul de creștere. Există câteva metode de transplant de păr, dar două dintre cele mai populare sunt cunoscute ca transplant de unități foliculare și extracție de unități foliculare, pe scurt FUT și FUE.

În timpul procedurii de transplant de unități foliculare, benzile subțiri de piele sunt îndepărtate din spatele gâtului, iar foliculii sunt îndepărtați de pe piele și implantați chirurgical în zonele cu chelie. Metoda mai modernă de extracție a unității foliculare trece prin îndepărtarea pielii, în schimb îndepărtează foliculii direct și îi plantează imediat în locul de chelie. Se crede că această tehnică lasă mai puține cicatrici atât în ​​zona donatorului, cât și în zona implantului.

2. Terapii cu medicamente

Se crede că un medicament numit minoxidil are măsuri preventive împotriva căderii părului. De obicei, poate fi achiziționat fără prescripție medicală sub formă lichidă sau spumă. Cu excepția cazului în care medicul care recomandă acest lucru sugerează altfel, trebuie aplicat de două ori pe zi, iar tratamentul nu trebuie întrerupt odată început, deoarece oprirea poate inversa orice câștig.

O pastilă pe bază de rețetă numită finasterid poate ajuta, de asemenea, să încetinească și să trateze chelie masculină și prostatele mărite prin suprimarea hormonului androgen DHT. Deoarece această pilulă poate avea unele reacții adverse grave, ar trebui să fie obținută numai prin prescripția unui medic care ar trebui să fie conștient de orice alte afecțiuni medicale pe care le aveți. Cu excepția cazului în care medicul sugerează altfel, doza normală este o dată pe zi și, din nou, trebuie utilizată atâta timp cât medicul o recomandă.

Aceste medicamente își pot arăta efectele în decurs de un an, așa că trebuie să fiți pregătiți pentru o perioadă prelungită de tratament.

3. Identificarea Motivelor

Mulți factori, cum ar fi condițiile de sănătate subiacente, împreună cu anumite medicamente pot provoca cu ușurință căderea părului la indivizi. Diabetul, tulburările de alimentație, deficitul de fier, psoriazisul scalpului și dezechilibrele hormonale din cauza afecțiunilor tiroidiene sunt câteva exemple de afecțiuni care au fost asociate cu căderea părului. Ar trebui să vizitați întotdeauna medicul pentru un control pentru a vedea dacă căderea părului provine dintr-o afecțiune care poate fi tratată.

4. Îngrijirea părului

În unele cazuri, căderea părului poate fi un rezultat direct al îngrijirii necorespunzătoare a părului. Ca atare, se sugerează evitarea oricărui tip de activitate care poate deteriora foliculii, inclusiv, dar fără a se limita la împletirea părului, îndreptarea părului, folosirea de substanțe chimice nocive precum unele tipuri de vopsele, utilizarea tratamentelor cu ulei fierbinte la temperaturi foarte ridicate.

5. Tratament cu laser

În timpul tratamentului cu laser, lumina roșie și laserul pe o anumită lungime de undă sunt folosite pentru a reduce tipul de inflamație a foliculului care inhibă recreșterea. De obicei, se recomandă utilizarea tratamentului medical pentru a sprijini tratamentul cu laser pentru cele mai bune rezultate. Aceasta este o tehnică relativ nouă, dar capacele deja foarte scumpe care oferă terapie cu laser de nivel scăzut direct la scalp au fost produse pentru a fi utilizate cu această tehnică.

6. Schimbări ale stilului de viață

Neîngrijirea adecvată a propriului corp poate provoca, de asemenea, căderea părului. S-a dovedit de mult timp că diverși factori, cum ar fi obiceiurile alimentare nesănătoase, stresul și fumatul pot duce cu ușurință la căderea părului. Un regim de exerciții ușoare, selectarea alimentelor sănătoase și renunțarea la fumat pot fi cel mai rapid mod de a opri, sau chiar de a inversa căderea părului în unele cazuri.

7. Alte medicamente

Uneori, terapiile medicale pentru alte afecțiuni, cum ar fi chimioterapia, pot provoca căderea părului ca efect secundar important. Ar trebui să consultați întotdeauna un medic înainte de a începe orice nouă terapie medicală pentru a fi informat cu privire la orice reacții adverse particulare și pentru a afla dacă există un medicament alternativ și mai sigur care poate fi utilizat în schimb, dacă acesta este cazul. De asemenea, nu trebuie să încetați să luați niciun medicament înainte de a consulta un medic.

8. Masaje ale scalpului

Un studiu recent a arătat că persoanele care primesc masaje zilnice ale scalpului ajută la creșterea unui păr mai sănătos și mai gros. Se speculează că masajul stimulează foliculii și previne căderea părului.

9. Tratamente naturiste

S-au observat diferite tipuri de așa-numite tratamente naturale care ajută la sănătatea părului, dar acestea nu sunt întotdeauna susținute de studii științifice. Chiar și atunci, unele produse naturale, cum ar fi uleiurile, sucuri și tratamente topice, pot fi de ajutor în unele cazuri.

Uleiurile, în special uleiul de mentă și rozmarin au fost studiate științific recent și s-a observat că ajută la creșterea creșterii părului în rândul șoarecilor. Alte uleiuri, cum ar fi uleiul de cocos și uleiul de măsline, au fost, de asemenea, folosite pentru a ajuta la creșterea părului sau pentru a încetini și a preveni complet căderea părului.

Un tip de vitamina B, biotina, a fost mult timp promovat ca un potențial tratament împotriva căderii părului pentru femei. Biotina poate fi găsită în diferite grupe de alimente, cum ar fi nucile, ouăle, ceapa și cartofii dulci în mod natural, mai ales atunci când sunt nefierți.

Se crede că aplicarea sucului de ceapă pe păr ajută la creșterea părului, împreună cu extractul de bhringraj, cunoscut și sub numele de margarete false. Într-un studiu recent, sa demonstrat că extractul de bhringraj oferă rezultate mai bune decât minoxidilul la șoareci în ceea ce privește creșterea părului.

HWT PAGE UP