a guide to mens watches
Written by Dr. Sedat Öz
3 March 2021
Average reading time of this content is 10 minutes
This content has been read times

Cum să alegi un ceas: un ghid pentru bărbați

Alegerea unui ceas este una dintre principalele opțiuni de modă deschise bărbaților care doresc să-și stabilească propriul stil și să arate lumii despre ce sunt. Bine ales, ceasul tău poate deveni însoțitorul tău zilnic. Îngrijit corespunzător, poate fi transmis din generație în generație, așa că merită să acordați puțin timp selecției sale pentru a vă asigura că sunteți 100% mulțumit de ceasul dvs. și de ceea ce spune despre stilul dvs.

Există mulți factori de care trebuie să luați în considerare atunci când alegeți un ceas, așa că iată un ghid de bază pentru ceasuri pentru bărbați, cu câteva domenii de luat în considerare atunci când faceți alegerea. De la diferitele tipuri de mișcări disponibile până la stilurile de ceas cele mai potrivite pentru diferite momente ale zilei, activități și dispoziții, există tot felul de aspecte de luat în considerare în acest ghid la îndemână pentru ceasuri.

 

Ce spune ceasul tău despre tine

Alegerea unui brand de lux, recunoscut, cum ar fi un Rolex sau Philippe Patek, dacă ai norocul să-ți poți permite unul, arată lumii că nu numai că ești puternic, ci și gust pentru lucrurile mai frumoase din viață. Arată că nu îți este frică să-ți asumi riscuri și să muncești din greu pentru a obține ceea ce îți dorești. Alegerea unui brand mai aventuros, cum ar fi Breitling sau Omega, vă oferă un avantaj activ, sportiv, datorită asocierii acestor mărci cu piloți și filme de acțiune.

Modelele clasice Cartier dezvăluie un tip sofisticat și elegant, în timp ce dependenții de fitness tind să opteze pentru Apple Watch sau Samsung Galaxy Watch, practic, dar elegant, cu funcționalitate suplimentară pentru a monitoriza pașii, ritmul cardiac, tensiunea arterială și multe altele. Indiferent ce alegeți, asigurați-vă că se potrivește cu stilul dvs. de viață și vă adaugă plăcerea de viață, mai degrabă decât să acționați ca un iritant pentru încheietura mâinii.

 

Ceas de zi cu zi

Tipurile de ceasuri pentru bărbați care sunt cele mai utile și practice sunt cele care sunt concepute pentru a fi purtate în fiecare zi – la serviciu, acasă și la joacă. Acest tip de ceas trebuie să fie robust, cu o mișcare de bună calitate pentru longevitatea vieții și costuri mai mici de întreținere și angajament. Căutați ceva care să fie rezistent la apă și suficient de dur pentru a rezista la câteva lovituri. În ceea ce privește aspectul său, alegeți o culoare destul de neutră, care să se potrivească cu majoritatea hainelor și un stil care să nu fie prea ciudat pentru a vă provoca probleme la serviciu în ocaziile mai formale.

Desigur, puteți schimba ceasul de zi cu zi cu ceva mai elegant dacă doriți, dar cu cât ceasul de zi cu zi poate fi mai versatil, cu atât veți găsi mai ușor să alegeți ceva care să se potrivească ținutei și dispoziției dvs., zi de zi. Nu vă fie teamă să investiți bine în acest tip de ceas, deoarece veți obține o valoare bună din ceva pe care îl purtați în fiecare zi. Totuși, dacă are o valoare mai mare, asigurați-vă că este asigurat corespunzător pentru liniște sufletească atunci când sunteți în călătorie.

 

Ceas sport

Prima întrebare pe care trebuie să o puneți atunci când alegeți un ceas sport este ce fel de activități veți face când îl veți purta. Apoi, atunci când vă gândiți cum să alegeți un ceas pentru sport sau fitness, decideți dacă aveți nevoie de el pentru a avea funcții suplimentare, cum ar fi un monitor cardiac, pedometru, senzor de tensiune arterială etc. Unele ceasuri sunt dotate cu facilități de redare a muzicii sau radio încorporate. pentru divertisment suplimentar la sala de sport în timpul acelor sesiuni lungi și lungi de alergare. Ia-ți unul cu mufă pentru căști dacă intenționezi să-ți folosești ceasul în acest scop, astfel încât să nu deranjezi persoana care se antrenează lângă tine.

Asigurați-vă că ceasul dvs. sport are și o autonomie bună a bateriei, deoarece nu doriți ca acesta să piardă la jumătatea traseului de alergare sau la mijlocul orelor de gimnastică. Încercați-l înainte de a o cumpăra, astfel încât să știți că cureaua este confortabil de purtat. Dacă înoți mult sau îți dorești să nu fii nevoit să-ți scoți ceasul atunci când mergi la duș, asigură-te că este rezistent la apă și în siguranță până la adâncimea necesară, dacă îți place un loc de practică pentru scufundări.

 

Ceas de rochie

Bărbații care doresc să impresioneze într-o seară importantă nu vor greși prea mult cu un ceas de mână clasic care le accentuează costumul și îi face să arate elegant și sofisticat dintr-o singură lovitură. Primele impresii contează adesea foarte mult atunci când vine vorba de îmbrăcare pentru a impresiona, așa că alegeți un ceas care este bine făcut, este în stare excelentă și nu este prea strălucitor pentru a arăta ostentativ sau prea încercat.

Alegeți un design minimalist, cu detalii adăugate cu atenție pentru a adăuga o notă de fler. În mod tradițional, curelele și carcasele pentru ceas de rochie sunt realizate dintr-un metal prețios, cum ar fi platina sau aurul, iar mișcarea este de obicei analogă pentru a adăuga senzația clasică a piesei. O altă alternativă este cureaua din piele, care poate arăta uimitor în contrast cu o față mai mică, simplă și culori mai închise.

 

Ceasuri mecanice

Trecând, suficient de adecvat, la mișcarea ceasului ales, există și mai multe opțiuni de a alege de aici. Mișcarea acoperă modul în care acționările ceasului se mișcă în jurul feței și modul în care funcționează mecanismele interioare. Ceasurile mecanice funcționează printr-un fir spiralat, sau un arc principal, care permite mâinilor să se miște fără probleme în jurul feței. Acest tip de ceas trebuie să fie înfășurat manual periodic, lungimea arcului influențând cât de des. Cu cât arcul este mai lung, cu atât ceasul trebuie să fie înfăşurat mai rar.

Mulți pasionați de ceasuri consideră ceasurile mecanice ca fiind tipul de elită printre opțiunile disponibile, datorită ingineriei de precizie care a fost implicată în realizarea mișcării. Ca atare, prețurile tind să fie puțin mai mari, dar tind să păstreze mai mult din valoarea lor pentru revânzare. Avantajele includ faptul că nu trebuie să schimbați bateriile și o mișcare ultra lină a mâinii. Dezavantajele sunt că au nevoie de înfășurare regulată și pot fi destul de sensibile la mediul lor, ceea ce înseamnă că nu rămân întotdeauna atât de precise la schimbările de temperatură sau vremea mai umedă, de exemplu.

 

Ceasuri automate

Ceasurile automate folosesc un arc principal, la fel ca unul mecanic și au roți dințate complicate care mișcă mâinile pentru a indica ora. Marea diferență este în modul în care sunt menținute. Acolo unde trebuie să bobinați manual un ceas mecanic, nu există o astfel de cerință cu unul automat. Acestea sunt alimentate de mișcarea pe care o faceți în activitatea dumneavoastră zilnică, care generează energia necesară printr-un rotor minuscul sau printr-o greutate mică în interiorul mecanismului. Aceasta înfășoară arcul pe măsură ce ceasul se mișcă. Puteți obține dispozitive speciale de înfășurare a ceasului pentru a vă depozita ceasul atunci când nu îl purtați, pentru a menține ora exactă, chiar și în timp ce dormiți.

Ceasurile automate nu au nevoie de baterii și nu trebuie să fie înfășurate manual, numindu-le mai ușor pentru a continua. Mișcarea este lină, iar ceasurile tind să vină cu o abundență de caracter și stil. Cu toate acestea, ele pot fi, de asemenea, sensibile la mediul înconjurător și, ca urmare, nu sunt întotdeauna la fel de precise ca alte tipuri de ceasuri pentru bărbați. Ele pot fi scumpe de cumpărat, dar reprezintă o valoare excelentă pentru bani ca o piesă de declarație și moștenire.

 

Ceasuri cu quartz

Mișcările de cuarț sunt o alegere extrem de populară, purtate de marea majoritate a bărbaților care poartă ceasuri și apreciate pentru biletul lor de preț mai accesibil și caracterul practic pentru utilizarea de zi cu zi. Ele sunt, de asemenea, foarte precise. Ceasurile de cuarț sunt alimentate de o baterie mică, care alimentează un arc principal, trimițând electricitate printr-un cristal de cuarț care vibrează și trimite un impuls arcului pentru a mișca mâinile. Puteți întotdeauna să vă dați seama dacă cineva poartă un ceas de cuarț, deoarece va emite un sunet distinctiv „tic, tic” din impulsuri. De asemenea, mișcarea mâinilor nu va fi chiar atât de lină.

Avantajele includ gama de prețuri accesibile, precizie sporită față de mișcările mai tradiționale și întreținere mai ușoară. Este ușor să schimbați bateria aproximativ o dată pe an, la magazinul dvs. local de bijuterii. Ceasurile cu cuarț tind să fie și mai durabile, deci potrivite pentru un stil de viață mai activ. Totuși, ele nu trage de corzile inimii la fel de mult ca alte tipuri de mișcare, trebuie spus.

 

Ceasuri digitale

Ultimul în cronometrarea modernă și practic. Ceasurile digitale se feresc de cadranul tradițional al ceasului, în favoarea numerelor digitale. Acestea vin într-o mare varietate de benzi de preț, în funcție de funcționalitatea adăugată pe care o oferă. Ceasurile inteligente sunt practic la fel cu purtarea telefonului la încheietura mâinii, deoarece oferă mesaje text, acces la internet, funcții de apel și aplicații de monitorizare a corpului pentru a vă ajuta să rămâneți activ și informat în deplasare.

Mulți copii au un ceas digital ca fiind primul lor ceas, deoarece sunt ușor de citit și, în mod normal, sunt foarte durabili și confortabili de purtat. De asemenea, vă puteți bucura de timpi extrem de precisi afișați în ore, minute și secunde – unii calculând chiar și fracțiuni de secundă pentru un timp ridicol de specific. De obicei, sunt și impermeabile, făcându-le grozave pentru sală. Totuși, ceea ce câștigi în practică și multitasking, ai tendința de a pierde din aspectul estetic, deoarece ceasurile digitale tind să arate mai futuriste și funcționale și mai puțin clasice și sofisticate.

Alegerea stilului de ceas pentru bărbați este a ta…

HWT PAGE UP