a guide to mens sunglasses
Written by Dr. Sedat Öz
27 May 2021
Average reading time of this content is 5 minutes
This content has been read times

Ochelarii de soare pot completa o ținută și pot adăuga elementele cruciale care iau un bărbat de la simplu „îmbrăcat” la „bine îmbrăcat” într-o clipă. Pe lângă beneficiile vestimentare pe care le pot aduce ochelarii de soare, există și alte motive pentru a-i purta. Acestea includ protecție împotriva razelor UV dăunătoare, o apărare împotriva murdăriei și a resturilor care pătrund în ochi în timp ce sunteți în jur, reducerea oboselii ochilor care poate duce la dureri de cap, vedere încețoșată și adâncirea ridurilor în jurul ochilor. De asemenea, vă pot ajuta să vedeți mai bine în zilele deosebit de luminoase – o necesitate atunci când conduceți, lucrați sau utilizați utilaje.

 

Ochelari de soare clasici pentru bărbați

Orice ghid pentru ochelari de soare pentru bărbați nu ar fi complet fără o prezentare a diferitelor elemente de luat în considerare atunci când alegeți perechea potrivită pentru dvs. Rama este cea care acoperă lentilele și potrivește ochelarii de soare pe față. Acesta poate veni în stiluri, culori, materiale și dimensiuni aproape nelimitate și poate fi croit complet pentru a se potrivi chipului și stilului dumneavoastră. Lentilele în sine pot veni în diferite forme și finisaje, cu culori variind de la o nuanță subtilă până la negru jet complet sau chiar efect de oglindă. Tipuri de ochelari de soare de specialitate, de ex. pentru sporturile de iarnă, poate fi tratat și cu protecție suplimentară împotriva UV, luminozitate extremă sau manevrare brutală.

 

Rame de ochelari de soare

Există zeci de stiluri de ochelari de soare pentru bărbați din care să alegeți, fiecare formând propria sa combinație distinctivă de forme și culori de lentile și stiluri și materiale de rame. Ochelarii de soare aviator amintesc de ochelarii de tip pilot din anii 1930, purtați de Tom Cruise în Top Gun, cu lentile mari, rotunjite sau pătrate pentru a oferi o vedere periferică excelentă. Tipurile rotunzi de ochelari de soare conferă aspectului familiar John Lennon sau Harry Potter o senzație ciudată, artistică și fără rame, sau ochelarii de soare fără rame adaugă un aspect minimalist. Ochelarii de soare înfășurați, sau scuturi, oferă o protecție suplimentară pentru sport și stiluri de viață mai active, iar perechile pliabile sau cu agrafă adaugă practic și comoditate. Dacă nu sunteți sigur ce stiluri de ochelari de soare pentru bărbați vi se potrivesc, vizitați un optician sau un specialist în ochelari care ar trebui să vă poată ajuta.

În ceea ce privește materialele să alegeți pentru rame, alegerile comune includ plasticul turnat, care este ieftin, durabil și versatil, care vine în aproape orice culoare sub soare. O opțiune de plastic mai scumpă este acetatul, care este mai ușor, mai flexibil și fabricat din surse regenerabile pentru cei care se gândesc la sustenabilitate dintre noi. Metalul este o altă alegere populară în rândul bărbaților, oferind o mare rezistență la coroziune și flexibilitate în design și finisaj.

 

Lentile pentru ochelari de soare

Așa cum există multe opțiuni diferite pentru tipurile de rame de ochelari de soare, există flexibilitate în alegerea modului în care vor arăta și vor funcționa lentilele. În primul rând, forma este importantă, deoarece dictează cum vor arăta restul ochelarilor. Alegeți dintre pătrate, rotunde, dreptunghiulare sau ovale sau alegeți o formă personalizată pentru o formă de aviator sau înfășurată mai distinctă. Lentilele pot fi fabricate din plastic sau policarbonat pentru a fi mai ușoare, mai durabile și mai rezistente la spargere. Sticla este o alegere tradițională, care oferă o vedere excelentă, fără distorsiuni, dar poate fi mai predispusă la spargeri.

Lentilele pot avea, de asemenea, finisaje speciale adăugate, cum ar fi protecție suplimentară împotriva zgârieturilor sau loviturilor, protecție UV cu spectru larg, anti-orbire pentru purtarea pe timp de noapte, impermeabilizare, completări legate de prescripție medicală sau nuanțe colorate din motive de modă sau performanță . Culorile diferite oferă diferite beneficii, cum ar fi nuanțarea albastră care blochează lumina albă pentru sporturile de iarnă și ceață, ceață sau zăpadă; maro sau chihlimbar contracarează la fel de mult albastru pentru sporturile de vară, cum ar fi tenisul, atletismul sau golful, iar gri pentru a ajuta la conducere și la activitățile în aer liber, ajutând condițiile înnorate să pară mai clare. Adăugarea unei nuanțe în oglindă poate ajuta, de asemenea, dacă ochii tăi sunt deosebit de sensibili la lumină puternică și strălucire.

 

Îngrijirea ochelarilor de soare

O pereche bună de ochelari de soare își poate merita greutatea în aur. Este important să le îngrijiți corespunzător pentru a le prelungi durata de viață utilă. Aveți întotdeauna la îndemână o cârpă din microfibră pentru a curăța lentilele de orice pete, murdărie sau praf. Acest tip de cârpă nu va zgâria lentilele în timpul procesului de curățare și poate fi păstrat într-o cutie de ochelari, buzunar sau portofel. Nu uitați să curățați și ramele. Evitați să folosiți prosoape de hârtie sau mânecile de pe jachetă sau top, iar acest lucru poate cauza zgârieturi sau murdăria în continuare.

Puteți folosi, de asemenea, un detergent lichid special pentru lentile pentru a deplasa urmele persistente și pentru a menține lentilele să arate strălucitoare și noi. Verificați-vă ochelarii de soare dacă nu sunt deteriorați și reparați-i imediat ce observați ceva în neregulă. Acordați o atenție deosebită șuruburilor care țin brațele ramelor, deoarece acestea se pot slăbi și pot provoca ochelarii de soare să se destrame. Folosiți o șurubelniță mică pentru a le strânge. Ai grijă de ochelarii tăi de soare și aceștia te pot dura toată viața, ceea ce înseamnă că investiția ta va fi răsplătită în mod corespunzător.

HWT PAGE UP