hair wax guide for men
Written by Dr. Sedat Öz
5 February 2021
Average reading time of this content is 6 minutes
This content has been read times

În calitate de echipă a clinicii HWT, vom discuta astăzi despre „Ghidul pentru ceară de păr pentru bărbați”.

Ceara de păr a fost de mult timp un produs popular în rândul bărbaților care doresc să-și coafeze părul într-un mod la modă, dar practic, care va rămâne pe loc mai mult timp. Cu toate acestea, arta de a folosi ceară depășește cu mult doar ungerea și speranța la ce este mai bun. Pentru început, există mai multe tipuri de ceară de păr pentru bărbați, de la un baton de ceară pentru păr până la pomade, argile și paste. Poate fi distractiv să experimentezi cu câteva dintre acestea pentru a vedea care se potrivește cel mai bine părului tău înainte de a te angaja să le folosești în mod regulat.

Diferite stiluri și tipuri de păr au nevoie de cantități diferite de ceară pentru a obține stilurile care vă interesează și poate fi aplicată într-o varietate de moduri pentru a obține și un aspect diferit. De exemplu, puteți aplica produsul ușor cu vârful degetelor pentru o atingere mai ușoară, în timp ce pieptănarea unui produs mai gros îl va face să arate strălucitor și elegant. Pentru a vă ajuta să obțineți în mod constant cele mai bune rezultate pentru stilul ales, verificați diferitele tipuri de produse de ceară de păr pentru bărbați pentru nivelul lor de strălucire (lucios până la mat) și puterea de reținere (aderență scăzută până la maximă) Pentru mai multe sfaturi despre cum să folosiți părul ceară și ce produse oferă ce atribute, citiți mai departe.

 

Ceară de păr, stick sau pastă

Ceara de păr standard pentru bărbați vine adesea sub formă de stick sau sub formă de pastă într-o cutie sau recipient, gata de a fi folosită imediat. Este uneori cunoscută sub numele de pastă de turnare. Ceara de păr ca aceasta oferă o fixare fermă spre medie și ajută la hidratarea părului și a scalpului. Scoateți o cantitate mică din tavă și încălziți-o în mână pentru o scurtă perioadă de timp pentru a fi mai ușor de aplicat. Aplicați pe păr și lăsați-l să acționeze – se va întări ușor pentru a menține stilul la loc și pentru a adăuga atât volum, cât și textura.

 

Gel de păr

Un alt produs care și-a câștigat locul în lista celor mai bune ceară pentru păr este gelul de păr. Acestea sunt eficiente pentru a menține stilurile la loc și sunt mai ușoare decât multe ceară pentru o senzație mai naturală. De asemenea, nu se întăresc, ceea ce înseamnă că vă puteți rearanja părul chiar și după ce ați aplicat gelul și sunt mai ușor de periat sau spălat ulterior. Trebuie doar să utilizați o cantitate foarte mică – de mărimea unui bob de mazăre – pentru majoritatea lungimii de păr pentru a obține o strălucire bună. Puteți oricând să acumulați suma dacă simțiți că aveți nevoie de mai mult.

 

Spray de păr

Sprayul de păr nu este doar pentru femei! Dacă vă place ideea de a vă coafa părul, dar nu doriți să investiți în ceară de păr pentru bărbați, încercați în schimb fixativ pentru o fixare ușoară, dar de lungă durată și un produs de finisare excelent. Sprayul de păr poate, de asemenea, să însuflețește părul moale sau tern și să adauge volum fără efort. Țineți spray-ul la o distanță bună de cap pentru a evita pulverizarea excesivă și lăsați-l să se usuce înainte de a vă atinge prea mult capul.

 

Lut

După cum sugerează și numele, produsele din argilă sunt folosite pentru a modela părul și pentru a adăuga rigiditate pentru a menține forma pe loc. Este ușor de utilizat și foarte versatil. Argila se usucă într-un finisaj mat, care oferă o alternativă excelentă la ceara mai lucioasă pentru păr, care poate lăsa o strălucire și oferă un aspect mai natural. Asigurați-vă că este distribuit uniform pe tot părul și folosiți-l pe părul mediu sau lung pentru cele mai bune rezultate. Unele argile vin cu minerale sau uleiuri adăugate pentru a ajuta la hrănirea părului în timp ce vă coafați.

 

Pomadă

Această soluție de ceară pentru păr oferă soluția supremă pentru un aspect umed, alunecat. Se potrivește oricui are păr drept sau ondulat de lungime medie sau mai lungă. De asemenea, poate ajuta la îmblânzirea părului sălbatic și la crearea unui aspect inteligent și ușor de gestionat pentru orice ocazie. Aplicați pomada încet, crescând produsul până când sunteți mulțumit de aspect. Apoi,  pieptănați pentru un aspect elegant și retro. Pomada va dura mult timp pentru cel mai bun stil de coafură cu întreținere redusă.

 

Crema de styling

Acest produs cu ceară de păr se află pe hol între ceara și pomada mai grele și spray-urile și gelurile mai ușoare. Cremele asigură o fixare eficientă în același timp cu hrănește părul și acționează ca bază pentru alte produse de coafare a părului. Din nou, puteți folosi crema de păr pentru a îmblânzi părul încrețit și pentru a aranja firele sau secțiunile rătăcite. Utilizați ca ceară sau gel și treceți-vă degetele prin păr pentru un finisaj uniform.

 

Dupa ingrijire

După ce ați terminat coafura cu ceară de păr pentru bărbați, este important să spălați complet produsul pe care l-ați folosit, astfel încât să nu aveți resturi care adaugă grăsime sau murdărie nedorită în păr. Spălați întotdeauna ceara de păr înainte de a merge la culcare, deoarece acest lucru nu numai că vă menține părul să arate, să se simtă și să miroase mai igienic, ci vă menține fețele de pernă și lenjeria de pat mai curate. Puneți întotdeauna capacele recipientelor pentru produse după ce le-ați folosit pentru a împiedica uscarea ceară și acordați o atenție deosebită informațiilor de utilizare.

HWT PAGE UP