keratin treatment guide
Written by Dr. Sedat Öz
25 April 2022
Average reading time of this content is 6 minutes
This content has been read times

Ce este tratamentul cu keratina și este pentru tine?

Procedura de înfrumusețare cunoscută sub numele de tratament cu keratina pentru păr există de ceva vreme. Se dovedește a fi o mană divină pentru mulți oameni cu păr creț sau de necontrolat. Face părul să arate mai drept, îi adaugă o strălucire lucioasă și ajută la reducerea încrețului. Tratamentul cu keratina pentru păr funcționează pentru a face părul mai gros mai ușor de coafat. Leagă temporar vârfurile despicate împreună pentru a spori sănătatea și aspectul părului. Rezultatele pot dura până la șase luni. În cazurile în care este necesar transplantul de păr pentru chelii, Clinica HWT din Turcia rezolvă problema.

Ce este tratamentul cu keratina pentru par?

Tratamentul pentru păr cu keratina funcționează prin netezirea cuticulelor sau a celulelor care se suprapun și conferă firelor de păr aspectul lor strălucitor. În timp, acestea se pot rupe și își pot pierde finisajul neted, făcând părul să arate mai creț și mai neîngrijit. Repara proteina de keratina produsa in mod natural in par si unghii. O înlocuiește cu cheratina derivată din materiale naturale precum pene sau lână.

Poate fi cunoscut și ca un tratament brazilian pentru păr cu keratina. Procesul presupune ca produsul să fie periat pe porțiuni selectate de păr umed odată și lăsat timp de 30 de minute pentru a-și face magia. Părul tratat este uneori călcat plat pentru a sigila produsul. Dacă aveți mult păr de tratat, procesul poate dura câteva ore.

Tratamentul cu keratina este bun pentru părul tău?

Cele mai bune produse pentru tratarea părului cu keratina sunt fabricate din surse de cheratina derivate în mod natural. Deci, ele hrănesc părul fără a folosi substanțe chimice dure care ar putea deteriora firele. Keratina ajută la repararea cuticulelor părului deteriorate și adaugă o strălucire lucioasă și sănătoasă. De asemenea, poate ajuta la reducerea timpului de uscare de care are nevoie părul, reducând cantitatea de aer fierbinte, deshidratant, suflat direct pe păr.

Întărește și părul, făcându-l mai greu de rupere și menținând vârfurile sănătoase și puternice. Unele șampoane și balsamuri conțin cheratina. Cu toate acestea, veți obține cele mai bune rezultate dacă optați pentru un tratament suplimentar, de specialitate, de la un salon. Acest lucru este valabil mai ales atunci când se aplică un tratament cu keratina pentru părul cret sau un tratament cu keratina pentru părul afro.

Cât durează tratamentele pentru păr cu keratina?

Un tratament mediu pentru păr cu keratina poate dura până la șase luni înainte de a fi necesar să aplicați altul pentru a recâștiga beneficiile. Încercați să nu vă spălați părul prea des. Aproximativ de două sau trei ori pe săptămână este suficient. Alte modalități de a proteja și de a păstra tratamentul pentru mai mult timp includ evitarea înotului în apă sărată sau cu clor. Sau cel puțin, dacă faci asta, spală-ți părul cât mai repede posibil după aceea.

Alegeți șampoane și balsamuri care nu conțin clorură de sodiu sau sulfați. Acestea pot elimina cheratina suplimentară și pot inversa efectele. Tratamentele pentru păr cu keratina nu sunt recomandate femeilor însărcinate sau care alăptează din cauza formaldehidei care este prezentă în unele dintre mărci.

Tratamentul cu keratina si caderea parului

Unele dintre cele mai bune opțiuni de tratament pentru păr cu keratina promit păr mai gros și mai lucios. Deci, poate fi o opțiune bună pentru bărbații și femeile cu șuvițe creț care se confruntă cu căderea părului. Atâta timp cât produsele sunt folosite cu moderație și cu responsabilitate. Atunci când alegeți produsele pentru tratamentul căderii părului cu keratina, căutați-le pe cele care nu au formaldehidă sau au cantități limitate de formaldehidă. Acest lucru se datorează faptului că poate exacerba căderea părului și poate cauza probleme dacă este aplicat în concentrate prea mari. De asemenea, ar putea fi înțelept să renunți la etapa de tratament cu fier plat. Acest lucru se datorează faptului că căldura poate deteriora părul fragil și poate duce la cădere sau pierdere.

Același lucru este valabil și pentru oricine are un scalp sensibil, care este predispus la reacții alergice sau leziuni. Acestea fiind spuse, totuși, înlocuirea unei părți a keratinei pe care părul creț o pierde zilnic cu înlocuitori derivați natural poate, dacă este făcută cu atenție, să contribuie la restabilirea stării mai sănătoase a părului și, astfel, să-l susțină în re-creștere.

Tratament cu keratina la domiciliu

Costurile multor saloane de tratare a părului cu keratina pot fi mari, așa că, dacă trebuie să rămâi la un buget mai mare, există mai multe moduri în care poți replica unele dintre cele mai bune produse de tratare a părului cu keratina acasă. Deși rezultatele pot să nu fie la fel de durabile ca o opțiune profesională, ele pot readuce viața părului tern, uscat și creț. Puteți cumpăra măști de tratare a părului cu keratina pentru a le face acasă. Spălați și uscați părul cu prosopul și apoi aplicați, urmând instrucțiunile cu atenție. Masați și lăsați să acționeze 30 de minute. Clătiți doar cu apă și uscați părul cu aer cald pentru a termina.

Alternativ, vă puteți face propriile măști de păr folosind câteva ingrediente mai simple. De exemplu, combinați un gălbenuș de ou cu câte o lingură de miere și ulei de migdale încălzit. Aplicați o dată sau de două ori pe săptămână. Sau pasează o banană coaptă și un avocado copt și combină-le cu o lingură de ulei de germeni de grâu și o linguriță de ulei de trandafiri pentru un parfum adăugat. O a treia opțiune ar fi să amesteci piure de avocado cu lapte de cocos. Acest lucru va hrăni și hidrata părul și va infuza scalpul cu uleiuri naturale, adăugând în același timp cheratina de întărire pentru a ajuta părul să crească gros și lung. Clătiți întotdeauna bine măștile de casă.

HWT PAGE UP