how to cut your own hair at home
Written by Dr. Sedat Öz
24 November 2020
Average reading time of this content is 13 minutes
This content has been read times

Dacă pandemia globală prin care trăim cu toții în prezent ne-a învățat ceva, este că suntem mai pricepuți decât ne-am gândit să ne adaptăm și să învățăm noi abilități pe măsură ce lumea din jurul nostru se schimbă. A trebuit să învățăm să lucrăm de acasă, să ne educăm copiii acasă și – dintr-un punct de vedere și mai personal, să avem grijă de lucruri precum cum să ne tunzi acasă. Cu toții avem frizerul sau frizerul nostru preferat în care avem încredere că ne tunde sau ne tunde barba exact în modul potrivit pentru a se potrivi personalității și feței noastre, cu toate acestea, pandemia a închis ușile multor coafor și frizeri din întreaga lume, timp de luni de zile. la un moment dat în unele cazuri.

Iată câteva sfaturi despre cum să-ți tunzi singur părul acasă, în cazul în care nu vei mai putea contacta frizerul sau frizerul în viitor. Indiferent dacă doriți să vă oferiți un aspect complet nou sau pur și simplu să vă păstrați aspectul actual îngrijit și ordonat, articolul următor ar trebui să ofere o mulțime de sfaturi pentru a vă ajuta să începeți.

Cum să-ți tunzi singur părul

În primul rând, trebuie să găsești un spațiu potrivit pentru a-ți tunde singur părul. Cea mai bună opțiune este undeva cu o podea netedă, cum ar fi gresie, lemn sau laminat, mai degrabă decât covor. Acest lucru vă va permite să curățați părul tuns mai repede, plus dacă alegeți să vă vopsiți părul în același timp cu tunsul, orice picătură poate fi curățată mult mai ușor.

Alegeți o locație care are multă lumină – lumină naturală dacă este posibil – astfel încât să puteți vedea cu adevărat ceea ce faceți. Aveți la dispoziție o oglindă – de preferință două, astfel încât să vă puteți uita atât în ​​spate, cât și în față. Asigurați-vă că vă puteți așeza confortabil pe un scaun robust, care vă permite să vă așezați drept. Din nou, un scaun cu un finisaj mai neted, cum ar fi pielea, plasticul sau lemnul, va face mai ușor de curățat și de îndepărtat orice păr după aceea. Adună-ți echipamentul de tuns, care ar trebui să includă foarfece ascuțite, un set de mașini de tuns sau o mașină de tuns, un uscător de păr, o mulțime de prosoape, o perie de păr sau un pieptene și orice produse de păr pe care le folosești în mod normal.

Odată ce ați ales și ați configurat salonul dvs. improvizat, puteți începe. Consultați reviste sau site-uri web de stil pentru inspirație despre coafuri și look-uri care credeți că vi s-ar potrivi – dar nu deveniți prea ambițioși, deoarece frizerul dvs. va fi mult mai bine echipat pentru a obține stiluri mai complicate pe care le aveți. Încercați să evaluați ceea ce puteți face singur folosind ceea ce aveți în casă și în timpul pe care îl aveți la dispoziție.

Spălați-vă părul mai întâi, folosind șamponul și balsamul obișnuit. Uscați-l folosind un prosop, lăsându-l ușor umed pentru a evita să zboare prea mult atunci când încercați să îl tăiați. Mergeți încet cu tăietura reală, oprindu-vă să vă evaluați progresul în oglindă la intervale frecvente. Amintiți-vă, puteți oricând să tăiați mai mult păr, dar nu îl puteți lipi la loc odată tuns, așa că evitați tentația de a merge prea departe, prea repede.

Instrumente esențiale pentru tăierea părului bărbaților

Părul bărbaților necesită o atenție deosebită, deoarece reprezintă o mare parte din ceea ce suntem pentru mulți dintre noi. Dacă vrei să înveți cum să tunzi părul, bărbaților sau cum să tunzi părul băieților, va trebui să investești în niște echipamente de bună calitate. În funcție de stilul, lungimea și starea părului tău, va trebui să cumperi un set decent de mașini de tuns. Acest instrument versatil vă poate ajuta să realizați o gamă largă de tunsori pentru bărbați. Alegeți mașini de tuns care au o lamă reglabilă pentru tăiere, modelare și conicitate universală, cu lame detașabile opționale pentru o muncă mai specializată dacă vă simțiți ambițioși.

Puteți adăuga la acest lucru cu o mașină de tuns barbă dacă purtați barbă sau mustață pentru a ajuta la îndepărtarea eventualelor fire de păr de pe față și pentru a-l păstra îngrijit și ordonat. Există o varietate de produse pentru barbă și mustață concepute pentru a adăuga un plus de strălucire dacă sunteți interesat să păstrați un aspect elegant și îngrijit. De asemenea, poate doriți să investiți în niște foarfece de coafură sau foarfece pentru tăierea generală și stratificarea stilurilor mai lungi. În cele din urmă, un set de aparate de ras te poate ajuta să obții un finisaj și mai apropiat, în timp ce un pieptene și o perie de păr te vor ajuta să adaugi tușele finale la sfârșitul tunsorii de acasă. Ah, și nu uitați de o oglindă de mână, astfel încât să vă puteți examina capodopera din toate unghiurile la sfârșitul tunsorii.

De ce un buzzcut ar putea fi cea mai bună opțiune

A fost o perioadă în care buzzcuts se găseau mai des pe o bază militară decât pe stradă. Totuși, acele vremuri au trecut de mult, deoarece din ce în ce mai mulți dintre noi trec la numeroasele beneficii ale acestei tunsori practice, fără sens. cel mai evident beneficiu este faptul că este incredibil de ușor de întreținut, atât într-un salon dacă poți și vrei să cheltuiești banii, cât și acasă folosind propriul set de mașini de tuns pentru a obține lungimea dorită. Dispozitivele de tuns pot fi setate la orice lungime doriți și se pot bărbieri foarte aproape de scalp, dacă doriți, pentru a crea un aspect curat.

Sportul unui buzzcut are și avantajele sale în viața de zi cu zi. Este ușor de spălat și întreținut, cu puțin timp sau deloc necesar pentru a-l coafa în timpul rutinei de dimineață. Îi vei spăla rapid atunci când ești la duș și vei fi gata. Veți descoperi că bugetul pentru șampon și produse de păr scade dramatic, iar stilul dvs. decupat se va potrivi cu tot felul de look-uri și combinații de haine.

Este recomandabil, atunci când treceți de la un stil mai lung la un buzzcut, să faceți acest lucru în trepte, mai degrabă decât să tăiați totul dintr-o singură mișcare. Pentru început, îți poți evalua reacția la noul tău stil și poți verifica dacă fața, trăsăturile și forma capului tău se potrivesc cu adevărat. Începeți cu mașina de tuns în jurul valorii de nota a patra și tăiați-vă pe tot capul, astfel încât părul să fie tuns uniform. Dacă este prea lung, mutați notele în jos până îl găsiți pe cel care vi se potrivește, până când ajungeți la nota cea mai scurtă și aspectul tradițional buzzcut.

Amintiți-vă, așa cum am spus deja, nu vă puteți pune părul tuns înapoi pe cap dacă mergeți prea departe; va trebui să ai răbdare și să aștepți să crească din nou înainte de a putea încerca din nou. Dacă doriți ca tunsoarea dvs. de acasă să arate mai profesionistă, acordați atenție părților laterale ale părului – percurile – și acordați-vă timp pentru a le înclina ușor pentru a reduce aspectul liniilor aspre acolo unde părul se termină și începe scalpul.

Cauți un pic de tăiere?

Dacă nu cauți nimic atât de dramatic ca o tunsoare, atunci să înveți cum să-ți tunzi propriul păr suficient de scurt pentru a rămâne îngrijit, ordonat și departe de ochi este un efort demn. Acest lucru poate fi realizat și acasă, cu puțină grijă și atenție. Mai întâi, umeziți-vă părul și pieptănați-l astfel încât să stea drept și să puteți vedea mai clar ce faceți. Începeți de jos și lucrați în sus, încercând să amestecați părul pe măsură ce mergeți pentru a evita liniile dure sau zonele neuniforme. Faceți pauze frecvente pentru a vă verifica progresul în oglindă. Dacă nu vă simțiți suficient de încrezător pentru a finaliza singur spatele, cereți-i pe cineva să vă ajute și să vă tundeți sau să vă tundeți părul în timp ce îl ghidați spre locul în care trebuie să lucreze.

Dacă aveți un franjuri, acesta poate fi tăiat cu ușurință și acasă, după ce ați umezit din nou părul pentru a-l face ușor de gestionat. Tăiați de jos, lucrând încet și îngustând tăietura pentru a crea straturi și a împiedica franjurii să arate prea mult ca o fire groasă de păr. Uscați-vă părul când ați terminat și coafați-l așa cum ați proceda în mod obișnuit, pentru a identifica eventualele fire sau zone pe care este posibil să le fi ratat. Treceți un produs prin el pentru a adăuga o notă finală și examinați rezultatele finale din toate unghiurile.

Modalități de a-ți tăia părul creț

Părul creț poate fi mai greu de tuns acasă, iar mulți băieți cu șuvițe mai lungi se pot simți reticenți în a încerca în cazul în care le dăunează aspectului general și calitatea părului lor. Cu toate acestea, cu o respirație adâncă și câteva sugestii și sfaturi utile, o întreținere poate funcționa bine pentru oricine este interesat să învețe cum să-ți taie propriul păr cret. Zonele asupra cărora trebuie să vă concentrați mai întâi sunt pete supraîncărcate din jurul urechilor, percurilor și gâtului, deoarece acestea nu numai că se vor simți inconfortabile dacă sunt lăsate să crească prea mult, dar vor arăta cel mai evident neîngrijite.

Mulți oameni sunt deja obișnuiți să aranjeze aceste zone acasă, iar acest lucru se poate face cu ușurință cu un set de mașini de tuns standard sau reglabile. Manevrați acest lucru cu grijă, deoarece poate fi prea ușor să tăiați urechile delicate cu mașina de tuns în timp ce lucrați. De asemenea, veți dori să evitați crearea de pete chele inestetice, deoarece, chiar și cu părul creț, acestea pot apărea și strica efectul general.

În ceea ce privește restul părului, mișcă-te încet, lucrând din nou de jos în sus pentru a evita să te tai prea mult și să strici aspectul buclelor. Poate doriți să utilizați un șampon și un balsam special formulate pentru părul creț, plus că există mai multe produse pe piață care vă pot ajuta să vă definiți buclele și să le scoateți în evidență și să țină ferm mai mult timp. Dacă sunteți nervos să abordați părul creț, ați putea prefera să rezervați mai multe intervale de timp pentru a sorta câte o secțiune mai mică la un moment dat, deși rețineți că, dacă doriți să ieșiți, veți dori, fără îndoială, să fiți mulțumit de modul în care aveți arată părul, chiar și la jumătatea procesului.

Dacă totul merge prost? Câteva sfaturi finale de top

Ultimul sfat din acest articol este să nu o luați prea rău dacă nu obțineți exact aspectul pe care îl așteptați. Este doar păr și va crește din nou, sau poate fi revopsit dacă ați greșit culoarea. Un frizer sau un coafor bun vă va putea corecta greșelile și vă va oferi câteva sfaturi despre cum să procedați data viitoare când căutați răspunsul la cum să vă tundeți propriul păr drept, de exemplu, sau cum să vă tundeți părul în straturi.

Ar trebui să curățați întotdeauna zona de tuns de acasă imediat pentru a împiedica răspândirea părului tuns în întreaga casă. Ștergeți orice vărsare de vopsea pentru a preveni pătarea acestora și asigurați-vă că curățați cu mare atenție toate echipamentele, în special mașinile de tuns, aparatele de ras și foarfecele, pentru a menține totul în stare bună de funcționare și igienic înainte de a le pune înapoi în depozit pentru data viitoare.

Consultați blogurile și site-ul web cu tematică de coafură și frizerie pentru idei despre ce să faceți diferit data viitoare și încercați să vă mențineți simțul umorului despre toate acestea. Puteți purta oricând o pălărie până când arăți din nou prezentabil dacă simți cu adevărat că abilitățile tale de tuns acasă au nevoie de ceva mai multă muncă. Dacă ești interesat să înveți mai multe și să-ți perfecționezi abilitățile, ai putea lua în considerare investiția într-un model de cap de coafură și un curs online pentru a te face să exersezi înainte de a fi lăsat liber pe propriul păr.

Dacă preferați să lăsați totul în seama profesioniștilor, totuși, este absolut bine. Poate că trebuie să așteptați puțin dacă salonul dvs. obișnuit este închis. Chiar și în perioadele de izolare națională sau restricții cauzate de actuala pandemie globală, frizerul sau coaforul dvs. ar putea fi dispus să vă ofere o consultație virtuală prin videoconferință sau rețelele sociale pentru a vă ghida în timp ce vă tundeți acasă. De asemenea, îi puteți sprijini atunci când sunt închise comandând produse de pe site-ul lor și făcând rezervări pentru când se redeschid.

HWT PAGE UP