how to talk your barber
Written by Dr. Sedat Öz
3 March 2021
Average reading time of this content is 7 minutes
This content has been read times

Cum să eviți o tunsoare proastă

Bărbații nu sunt întotdeauna cei mai buni comunicatori – avem tendința de a face presupuneri, de a ocoli subiectele dificile și de a folosi cât mai puține cuvinte posibil atunci când vine vorba de a ne face cunoscute preferințele. Cu toate acestea, deși acest lucru te poate face să arăți misterios și intrigant atunci când ieși la o primă întâlnire (ai grijă: nevoia de a purta conversația poate deveni obositoare după un timp), acest lucru se poate dovedi dezastruos atunci când vine vorba de a alege și de a cere o nouă tunsoare.

Să știi să vorbești cu un frizer și să știi cum să obții tunsoarea pe care o dorești sunt abilități importante de viață de stăpânit, iar vestea bună este că nu este nevoie de prea mult efort pentru a te pricepe la ieșirea din frizerie cu tunsoare și culoarea dorită, evitând în același timp coafura din iad. Iată câteva sfaturi despre cum să ceri o tunsoare pe care știi că o vei iubi.

 

A face cumparaturi prin apropiere

Înainte de a putea afla ce să ceri la frizer, trebuie să faci multe cercetări. Pentru început, gândiți-vă unde doriți să mergeți pentru tăietura ta cool. S-ar putea să ai un frizer încercat și de încredere, care ți-a îngrijit încuietorile de ani de zile, și asta este grozav, dar dacă nu ai, caută un furnizor potrivit în care poți avea încredere să-ți rezolve stilul cu cât mai puțină agitație. . Solicitați recomandări personale, citiți recenzii și verificați stilurile care apar pe site-ul frizerului sau pe afișe publicitare. Nu vă lăsați influențați de preț – cel mai scump nu este întotdeauna cel mai bun, dar trebuie să investiți o sumă decentă în îngrijirea părului dvs., așa că nu optați automat nici pentru cel mai ieftin.

 

Fă-ți prieteni cu frizerul tău

Din nou, dacă vrei să te simți mai în largul tău atunci când te decizi ce să-i spui frizerului tău despre tunsoarea aleasă, este o idee bună să te împrietenești mai întâi cu ei pentru a te ajuta să te simți mai în largul tău și pentru a le oferi o. o idee mai bună despre personalitatea, stilul de viață și aspectul preferat. De îndată ce găsești pe cineva cu care simți că te poți înțelege și în care ai încredere că-ți va tunde părul, rămâi cu el pentru alte întâlniri. Ascultă-le sfaturile și fă-le cât mai ușor posibil să aibă grijă de tine în mod corespunzător, sosind pregătiți pentru programarea ta. Majoritatea stiliștilor preferă să lucreze cu părul curat și uscat, deși îl pot spăla din nou sau îl pot pulveriza cu apă când ajungi acolo. Nu ajungeți niciodată cu capul plin de produse, cum ar fi șampoane sau balsamuri fără îndoială, gel, spray sau ceară, deoarece vor trebui să petreacă mai întâi ei îndepărtându-l, ceea ce mănâncă timpul de tăiere și coafare. În sfârșit, dă bacșiș și nu întârzia!

Cunoaște-ți părul

Diferite tipuri de păr au nevoie de rutine diferite de îngrijire, în special de texturi mai complicate, cum ar fi părul afros sau ondulat, mai gros. Asigurați-vă că stilistul dvs. este priceput în manipularea tipului dvs. de păr și că v-ați făcut, de asemenea, propriile cercetări cu privire la cel mai bun mod de a-l tăia, spăla, condiționează și îngrijește acasă. Află și ce ți se potrivește aproximativ – nu este bine să ceri cel mai la modă stil din jur dacă îți va arăta îngrozitor. Nu presupuneți doar că aspectul de fotbalist sau de actor preferat se va transfera fără probleme și pentru dvs. Privește înapoi la fotografiile vechi cu tine pentru a vedea ce stiluri au funcționat în trecut – și pentru a descoperi care cu siguranță nu au funcționat! Dacă doriți să vă vopsiți părul, verificați din nou mai întâi pentru a vă asigura că culoarea se va potrivi nuanței pielii. Aflați dacă părul dvs. este predispus să fie gras, uscat, zburător etc. și cum puteți atenua acest lucru cu diferite produse și tratamente pentru păr. Nu în ultimul rând, asigurați-vă că orice informații despre alergii sau detalii medicale sunt la zi și că știți dacă există tipuri de produse sau ingrediente care ar putea provoca o reacție dacă sunt utilizate pe păr sau pe scalp.

 

Potriviți-vă stilul de viață

Află cât timp și efort vrei să acorzi pentru menținerea noului tău stil, deoarece unele vor fi mai complicat de întreținut decât altele. Rutina dvs. obișnuită este configurată pentru a include preparate lungi pentru păr dimineața sau preferați să-l spălați rapid, să uscați cu prosopul, să pieptănați și să plecați? Acest lucru te va ajuta să restrângi opțiunile și să împiedici ca stilul tău visat să se transforme în tunsoarea proastă a coșmarurilor tale. Ce treabă faci? Hobby-uri? Dacă ai o slujbă activă care necesită să fii în formă fizică și să nu fii grevată de coafuri extravagante, acest lucru te poate ajuta să alegi cum să-ți tuns părul. În schimb, dacă îți place și poți să-ți folosești părul pentru a face o declarație, folosește-l pentru a te asigura că nu mai trebuie să știi niciodată cum să faci față unei tunsori proaste.

 

Învață limbajul

Știi că te decolorezi din stratificarea ta? Echipajul tău tăiat din pană? A ști cum să descrii diferitele stiluri de păr pe care le dorești – și, mai important, NU vrei – te poate ajuta să eviți orice neînțelegeri încă de la început. Poate fi tentant să încerci să arăți mai informat decât ești cu adevărat atunci când vizitezi frizerul, dar odată ce mașina de tuns încep să funcționeze, de multe ori poți face foarte puțin pentru a rectifica o tunsoare odată ce vezi că merge într-o direcție complet greșită. Citiți reviste de coafură, consultați site-urile de modă și stil și cereți ajutor frizerului dvs. dacă întâlniți un termen neobișnuit sau doriți să vă clarificați complet când descrieți cum doriți să arate părul dvs.

 

Schimbă-l

În cele din urmă, deși sunt multe de spus despre găsirea unui stil de semnătură și menținerea acestuia, nu este nici un rău în a suna modificările din când în când. Doar asigurați-vă că planificați cu atenție mai întâi. Urmează pașii de mai sus, și anume să găsești un frizer în care ai încredere, să-l cunoști, să înveți mai multe despre părul și stilul tău de viață și să știi cum să descrii ceea ce îți dorești, și nu ar trebui să fii îndreptat prea departe de curs. Găsiți fotografii cu stilurile care vă plac – și care se potrivesc persoanelor care arată aproximativ la fel ca și dvs. în ceea ce privește tonul pielii, forma și trăsăturile feței și aspectul general și vedeți ce crede stilistul dvs. despre a vă ajuta să obțineți un aspect similar. Dacă ceva nu merge bine, rețineți că părul crește din nou, așa că poate părea îngrozitor la momentul respectiv, dar lucrurile se vor readapta în timp util.

HWT PAGE UP