how to care for your hair in winter
Written by Dr. Sedat Öz
5 February 2021
Average reading time of this content is 7 minutes
This content has been read times

Cum să-ți îngrijești părul iarna

Îngrijirea părului de iarnă este foarte diferită de îngrijirea părului în primăvara sau vara. Temperaturile mai scăzute, ploile și furtunile de zăpadă din ce în ce mai mari și zilele cu vânt, toate își fac amprenta asupra stării părului tău și trebuie luate măsuri suplimentare pentru a-i proteja sănătatea și strălucirea.

Părul tău tinde să sufere mai mult de uscăciune în lunile de iarnă, precum și de statică, vârfuri despicate, rupturi, încrețire, mătreață și mat. Multe dintre aceste probleme provin din mișcarea noastră constantă între străzile reci de afară și casele și birourile încălzite. Părul nostru nu poate ține pasul cu aceste schimbări rapide de temperatură și, ca urmare, poate pierde umiditatea, devine mai predispus la deteriorare și necesită îngrijire și atenție suplimentară.

Iată șapte moduri de a vă ajuta părul să-și păstreze frumusețea naturală în timpul lunilor mai reci și idei despre cum să aveți grijă de păr în sezonul de iarnă. Indiferent dacă alegeți să le urmați pe toate sau preferați să selectați sfatul preferat pentru început, ar trebui să începeți să vedeți beneficiile înainte de prea mult timp.

Ține-l tăiat

Vârfurile despicate sunt semne de uscăciune și rupere a părului și acestea pot deveni mai mari și mai lungi, călătorind în sus pe firul de păr până când daunele sunt prea sus pentru a scăpa fără o tunsoare drastică și o schimbare de look. Este important să vă mențineți rutina de întâlniri la coafor pe timpul iernii, aranjând o tăiere a vârfurilor la fiecare patru până la opt săptămâni pentru a le menține fără deteriorare. Acest lucru permite, de asemenea, coaforului dvs. să vă supravegheze treptele și să vă avertizeze despre orice probleme potențiale mai devreme decât mai târziu, cum ar fi uscăciunea sau subțierea petelor. Părul mai scurt este, de asemenea, mai ușor de îngrijit atunci când vremea nu este de partea ta.

Vopsele mai închise

Reflectați zilele mai întunecate ale iernii alegând culori mai închise pentru a vă vopsi părul. Albirile mai ușoare tind să îndepărteze părul de umiditate, iar condițiile de iarnă au tendința de a exacerba uscarea părului și a pielii atunci când sunteți expus la temperaturi reci și vânturi uscate. În plus, nu va trebui să vă aventurați atât de des pentru a vă retușa rădăcinile, deoarece culorile mai închise tind să nu fie atât de vizibile pe măsură ce cresc. Puteți obține niște look-uri uimitoare cu rușini îndrăzneți, violet intens, maro bogat, ciocolat și negru elegant.

Ai grijă acolo

Când ieși afară – și toți trebuie să ne aventurăm din când în când în aer liber să plimbăm câinele, să mergem la cumpărături și să facem niște exerciții, să-ți protejăm părul de intemperii. Acoperiți-vă părul cu o eșarfă de mătase sau o pălărie căptușită de mătase pentru a ține ploaia departe de el și pentru a-l proteja de vârfuri despicate și de deteriorare. Mătasea este uimitoare pentru păr și este cunoscută că ajută la reducerea subțierii și a nodurilor datorită fibrelor sale netede și finisajului moale și luxos. Nu ieși niciodată din casă cu părul ud iarna, deoarece acesta poate îngheța la temperaturi scăzute și se poate rupe. Uscați-vă părul noaptea pentru a evita grăbirea dimineața.

Opreste statica

O problemă obișnuită care trebuie rezolvată atunci când se stabilește cum să îngrijești părul natural în timpul iernii este confruntarea cu statica. Părul scăpat, static este un simptom al uscăciunii excesive a iernii și este atât enervant de trăit, cât și dăunător pentru păr, deoarece îl face mai predispus la vârfuri despicate. Alegeți un balsam fără îndoială care este conceput pentru a ajuta la ameliorarea staticului și pentru a evita spălarea părului cu un șampon prea dur sau unul care conține sulfați care îndepărtează părul de uleiurile sale naturale și îl fac uscat și greu de gestionat. Pentru o reparație instantanee, ștergeți-vă părul cu o foaie de rufe pentru uscător de rufe.

Hidratează-ți părul

Cheia pentru îngrijirea sănătoasă a părului în timpul iernii este păstrarea cât mai multă umiditate în el, pentru a-l proteja de temperaturile reci și de condițiile meteorologice nefavorabile. Tratează-ți părul cu o mască de păr cu condiționare profundă o dată pe săptămână pentru a ajuta la menținerea apei și a uleiurilor și nu-l spăla prea des pentru a elimina uleiurile naturale. Utilizați șampon uscat între spălări pentru a deschide firele de păr și pentru a-i reîmprospăta aspectul pentru a-l readuce la viață. Alte idei de hidratare includ cumpărarea unui umidificator, consumul de apă din abundență și respectarea unei diete bogate în uleiuri și minerale, cu multe vitamine C, A și E pentru păr și piele sănătoase.

Tratați cu ulei

Părul tău de iarnă te va iubi pentru totdeauna dacă ești atent la cât de mult ulei este reținut pentru a-l menține hidratat și hidratat la frig. Utilizați tratamente pe bază de ulei, cum ar fi măști de păr și seruri fără îndoială pentru a adăuga uleiuri cheie și pentru a restabili orice umiditate pierdută la ieșirea afară. Alegeți tratamente pentru păr care conțin ulei de argan sau de jojoba, deoarece acestea sunt excelente la etanșarea umidității și la hrănirea părului. Pentru a împiedica agravarea vârfului despicat între tăieturi, aplicați o cantitate mică de ulei direct pe vârful părului în fiecare zi pentru a sigila despicaturile și a hrăni părul deteriorat. În plus, dacă știi cum să îngrijești părul uscat iarna, îți poți menține scalpul mai sănătos și mai puțin predispus la mătreață.

Privește căldura

Oricât de contrar ar putea suna, prea multă căldură în timpul iernii poate fi la fel de dăunătoare pentru păr ca și expunerea prea mare la vremea umedă și rece de afară. Căldura poate duce la uscăciune și păr care se simte fragil și vulnerabil la rupere, așa că mergeți ușor la indicatorul de temperatură a apei de la duș. Spălați-vă părul în apă călduță și continuați cu o clătire rece. Evitați utilizarea instrumentelor de coafat încălzite, cum ar fi plăcile de îndreptat sau baghetele pentru ondulare. Utilizați o picătură de ulei de păr pentru a îmblânzi orice încrețire și renunțați la bucle pentru o coafură mai ușoară, cum ar fi o coadă de cal sau un coc liber. Cu toate acestea, nu trageți părul într-un stil prea strâns, deoarece acest lucru poate duce și la rupere. Fii amabil cu părul tău iarna și înainte de a-ți da seama, climele mai calde ale primăverii vor fi chiar după colț.

HWT PAGE UP