10 diy hair masks for damaged hair
Written by Dr. Sedat Öz
8 January 2021
Average reading time of this content is 8 minutes
This content has been read times

Zece măști de păr DIY pentru părul deteriorat

Părul uscat, deteriorat sau subnutrit poate reacționa foarte bine la măștile de păr special formulate, umplute cu ingrediente hidratante, vitamine și uleiuri. Există o mulțime de produse profesionale în magazine, de la măști de păr pentru creșterea părului, măști de păr pentru părul creț și chiar o gamă de tratamente pentru măști de păr peste noapte. Cu toate acestea, nu este nevoie să spargi banca încercând să găsești produsul comercial perfect pentru tine și părul tău. Este posibil să creezi tot felul de mască de păr de casă folosind ingrediente pe care cel mai probabil le ai deja în dulapurile magazinului tău.

Iată zece idei de măști de păr DIY pentru a vă ajuta să restabiliți strălucirea naturală a părului.

 

1. Mască de păr cu ulei de cocos

Măștile de păr cu ulei de nucă de cocos pot fi deosebit de eficiente dacă suferiți de mătreață sau scalp descuamat. Acest lucru poate fi adesea cauzat de pielea uscată și de temperaturile mai ridicate în casă care deshidratează pielea și părul. Măștile de păr cu ulei de cocos pot ajuta la exfolierea scalpului și pot adăuga umiditate înapoi pentru a menține părul să arate și să se simtă lucios și fără fulgi. Amesteca doua linguri de ulei de cocos crud cu patru lingurite de zahar brut (pentru a ajuta la dizolvarea celulelor moarte ale pielii) si cateva picaturi de menta (pentru a-ti stimula circulatia) sau ulei de arbore de ceai (pentru proprietatile sale antibacteriene). Frecați părul curat și umed cu degetele, astfel încât să fie aplicat uniform. Masați timp de până la trei minute și lăsați în timp ce faceți duș. Clătiți.

 

2. Mască de păr cu avocado

Avocado este bogat în acizi grași omega-3, care pot da un impuls părului deteriorat pe măsură ce se repară. De asemenea, adaugă putere și strălucire, făcând treptele tale să arate grozav. O mască de păr cu avocado poate ajuta la atenuarea daunelor cauzate de instrumentele de coafat încălzite și substanțele chimice dure. Antioxidanții pe care îi conține avocado ajută și la combaterea radicalilor liberi care pot deteriora celulele, proteinele și ADN-ul. Zdrobiți o jumătate de avocado și amestecați cu un ou, o lingură de ulei de măsline și o lingură de miere. Începeți de la vârfurile părului și lucrați până la rădăcini, masând amestecul în interior. Uscați părul timp de zece minute pentru a activa ingredientele și apoi lăsați să acționeze timp de 20 de minute.

 

3. Mască de păr cu Aloe vera

Aloe vera este bine cunoscută pentru a promova vindecarea și pentru a adăuga vitamine hrănitoare pielii și părului. O mască de păr cu aloe vera poate ajuta la contracararea mătreții și a descuamării, precum și la reducerea iritației și înroșirii scalpului după ce ați stat prea mult timp la soare, de exemplu. Amestecă două linguri de gel de aloe vera cu o lingură de ulei cald – nucă de cocos sau măsline funcționează bine. Aplicați pe păr, acoperiți și lăsați să acționeze cel puțin 30 de minute (până la o oră). Clătiți.

 

4. Mască de păr cu banane

Un ingredient cheie al bananelor este siliciul, care este un mineral care ajută organismul să sintetizeze colagenul – un element de construcție a pielii suple și a părului moale și lucios. Bananele au, de asemenea, proprietăți antimicrobiene pentru a ajuta la îmbunătățirea sănătății și stării părului. Acestea pot ajuta la prevenirea excesului de încrețire a părului creț și, de asemenea, pot juca un rol în prevenirea mătreții. Pasează două banane coapte și combină-le cu un ou bătut. Aplicați pe păr, acordând o atenție deosebită scalpului și eventualelor vârfuri despicate. Lăsați să acționeze timp de zece până la 15 minute și clătiți cu apă călduță.

 

5. Mască de păr cu iaurt

Iaurtul este cunoscut de multă vreme pentru că ajută la înmuierea părului, precum și pentru a stimula repararea oricăror foliculi și fire deteriorate. Proteinele din iaurt ajută la întărirea firului de păr pentru a preveni vârfurile despicate, în timp ce acidul lactic ajută la hidratarea întregului scalp și a părului. Folosiți o jumătate de cană de iaurt natural fără arome și amestecați cu un sfert de cană de miere pentru un plus de luciu și strălucire. Se amestecă bine, se aplică și se lasă să stea timp de 30 de minute înainte de a clăti. Repetați acest proces de două ori pe lună pentru un păr puternic și strălucitor.

 

6. Mască de păr cu scorțișoară

Scorțișoara este un condiment antimicrobian care poate ajuta la inversarea efectelor căderii părului și la promovarea creșterii sănătoase. Așa că este ideal să se adauge la o mască de păr pentru creșterea și refacerea părului. De asemenea, stimulează circulația sângelui, ajutând scalpul să rămână sănătos. Amestecați părți egale de scorțișoară și ulei de cocos și aplicați amestecul pe scalp, rădăcini și despărțire. Lăsați masca să stea timp de 40 de minute și apoi clătiți bine. Această mască se poate face o dată pe săptămână pentru rezultate optime.

 

7. Mască de miere

Mierea este bogată în antioxidanți care ajută la îndepărtarea radicalilor liberi și a altor dăunători care pot afecta starea părului. Este, de asemenea, un excelent emolient, făcându-l extrem de eficient pentru a adăuga umiditate înapoi și pentru a-l bloca în șuvițe deshidratate pentru a ajuta la restabilirea strălucirii. Dacă este posibil, folosește miere de Manuka pentru cele mai bune rezultate și combina o jumătate de cană din ea cu un sfert de cană de ulei de măsline. Se amestecă bine și se masează părul. Acoperiți pentru a ajuta la etanșarea umezelii și lăsați să-și facă treaba timp de 30 de minute. Clătiți și șamponați ca de obicei pentru a vă asigura că ați îndepărtat întreaga masca de păr cu miere.

 

8. Mască cu ou pentru păr

Albușurile de ou vă pot ajuta cu adevărat dacă sunteți predispus la părul gras, deoarece conține enzime proteice care pot elimina excesul de ulei. Pentru o masca de par proteica eficienta, amestecati un albus de ou cu sucul de la o jumatate de lamaie, netezeste-l pe par si lasa sa actioneze 30 de minute. Clătiți cu apă călduță, nu fierbinte, sau albușul va începe să se gătească! Sucul acid de lamaie ajuta albusul sa taie grasimea, precum si sa lase un miros placut, de citrice.

 

9. Mască de păr cu ulei de măsline

Uleiul de măsline este excelent pentru emoliarea părului uscat, datorită proprietăților sale de hidratare și capacității de a spori starea și elasticitatea. De asemenea, poate reda strălucirea părului tern și lipsit de viață. Alege ulei de măsline extravirgin de cea mai bună calitate pe care îl poți găsi și încălzi-l foarte ușor. Masați-l pe părul uscat, mergând secțiune cu secțiune până când acoperiți întreaga lungime a părului de la scalp până la vârfuri. Lăsați să acționeze cel puțin 15 minute, dar nu mai mult de 30 de minute. Poate fi necesar să șamponați de mai multe ori pentru a obține o clătire totală. Faceți acest lucru la fiecare două săptămâni pentru a vă menține părul hidratat și moale la atingere.

 

10. Mască cu oțet de mere

Cidrul de mere este un ingredient excelent de rehidratare, deci un adaos foarte eficient la o masca de par pentru parul uscat. Adaugă o strălucire lucioasă fără a îngreuna părul și ajută la menținerea culorii sale vibrante și proaspete. Combinați o lingură de oțet de mere cu o linguriță de miere (pentru efectele sale antioxidante) și un ou pentru a lega totul. Masați pe părul umed și lăsați să acționeze 30 de minute înainte de clătire. Această mască de păr funcționează pe toate tipurile de păr.

HWT PAGE UP