how to lose belly fat
Written by Dr. Sedat Öz
6 February 2021
Average reading time of this content is 9 minutes
This content has been read times

Cum să pierzi grăsimea de pe burtă pentru bărbați

Pentru mulți bărbați, vremurile unui abdomen plat tonifiat pot părea de mult trecute. O combinație de vârstă, alimentație nesănătoasă, blocaje legate de pandemie și o viață ocupată de muncă pot conspira toate pentru a face totul, dar imposibil de realizat, cu atât mai puțin să menținem abdomenul dur la care mulți dintre noi doar îi putem visa.

Totuși, a descoperi cum să pierzi grăsimea de pe abdomen are mai multe avantaje decât estetic. Pe lângă faptul că vă face hainele să se simtă strânse, grăsimea de pe abdomen vă poate expune un risc mai mare de apariție a unor afecțiuni medicale grave, cum ar fi diabetul de tip 2, bolile de inimă, apneea în somn și hipertensiunea arterială. Poate face antrenamentul mai greu și poate fi demotivant atunci când îți urmărești sănătatea prin cântar sau cât de bine ți se potrivesc hainele. În general, o măsurare a taliei de 40 de centimetri sau mai mult pentru bărbați (și 35 de centimetri pentru femei) denotă că ați putea avea o problemă și ar fi bine să vă gândiți cum să scăpați de grăsimea de pe burtă în siguranță și eficient pentru a ajuta la conducerea unui montator. viaţă.

Vestea bună este că, odată ce ați identificat problema și sunteți gata să faceți modificări în stilul dvs. de viață pentru a reduce centimetrii din jurul mijlocului dvs., există o mulțime de lucruri pe care le puteți face pentru a reduce grăsimea de pe burtă în siguranță. Iată câteva sugestii.

Mananca sanatos

Urmăriți ce mănânci pentru a obține cele mai rapide rezultate când vine vorba de cel mai bun mod de a pierde grăsimea de pe abdomen. Alege alimente care au un conținut scăzut de grăsimi saturate și trans și de calorii și concentrează-te pe mese mai slabe care conțin multe legume, leguminoase și cereale integrale. Reduceți cantitatea de produse din carne grasă pe care o consumați și verificați mărimea porțiilor pentru a vă asigura că nu vă supraîncărcați farfuria de fiecare dată. Mâncați multe fibre solubile pentru a vă ajuta să vă simțiți mai plini și proteine ​​pentru a vă ajuta să păstrați masa musculară și să vă creșteți rata metabolică.

Reduceți consumul de alcool

Cu toții iubim o bere după muncă sau un pahar de vin pentru a ne relaxa într-o seară, dar alcoolul s-a dovedit a contribui major la grăsimea abdominală și la obezitatea centrală (stocarea grăsimilor în jurul mijlocului). Încercați să reduceți cât de mult beți într-o zi și vedeți care sunt rezultatele pentru stomacul dvs. și alte părți ale corpului. Tindem să uităm că și alcoolul conține multe calorii, așa că fiți mai atenți la ce beți, cât de des și la ce oră din zi.

Tăiați zahărul

Zahărul poate contribui enorm la grăsimea de pe abdomen, deoarece conține zaharoză, care este un factor principal al obezității, diabetului și altor afecțiuni cronice de sănătate atunci când este consumat în exces. Așadar, renunțarea la ceaiul sau cafeaua îndulcită și trecerea la apă în loc de sucuri de fructe sau cola va face în curând o diferență reală. Aportul mai mic de zahăr vă poate ajuta, de asemenea, să vă mențineți o igienă dentară mai bună și o stare generală de sănătate și un nivel de energie. Luați o mulțime de gustări sănătoase în casă, cum ar fi legume crude și sosuri, nuci și grisine, pentru a scăpa de foamea între mese și pentru a vă împiedica să găsiți încă un baton de ciocolată.

Crește-ți activitatea

Pentru majoritatea bărbaților adulți sănătoși, se recomandă ca o activitate aerobă moderată, cum ar fi mersul rapid sau jogging, timp de cel puțin două ore pe săptămână, sau o activitate mai viguroasă, cum ar fi alergarea sau jocul într-un sport de echipă timp de cel puțin 75 de minute, poate fi de beneficii uriașe pentru sănătate și stil de viață. Face inima să pompeze, crește rezistența și ajută la arderea caloriilor excesive, ceea ce va ajuta la pierderea grăsimii din burtă. Alte exemple bune de exerciții pentru grăsimea abdominală includ aerobic, cursuri de spin, înot, cross fit și circuite. Încercați să o luați încet, dar în mod regulat, pentru o pierdere constantă în greutate și pentru a vă ajuta să vă construiți puterea în timp.

Ridicați greutăți pentru a pierde în greutate

Oricât de contraproductiv sună, rezistența sau antrenamentul cu greutăți pot ajuta la reducerea grăsimii abdominale, deoarece ajută organismul să-și dezvolte mușchi pentru a înlocui depozitele de grăsime, tonifierea corpului și creșterea rezistenței. Începeți cu un instructor calificat profesional pentru a vă asigura că ridicați greutăți potrivite pentru nivelul de fitness și starea dvs. de sănătate. Făcând acest lucru în combinație cu un regim de exerciții aerobice atent planificat, conceput pentru a ajuta la arderea grăsimii din abdomen, va obține cele mai rapide și mai eficiente rezultate.

Atacă abdomenul

O combinație de alimentație sănătoasă și exerciții personalizate vă poate ajuta să vă tonificați abdomenul, astfel încât grăsimea de pe burtă să înceapă să dispară, iar pachetul de șase să-și facă intrarea în schimb. Cardio este prietenul tău aici, la fel ca și HIIT (antrenamentul pe intervale de intensitate ridicată) care atacă rapid abdomenul și face incursiuni reale în orice exces de grăsime sau mușchi netonificat. Rămâneți hidratat, mâncați alimente bogate în proteine ​​și reduceți consumul de alimente procesate și carbohidrații rafinați. Urmărește și mărimea porțiilor – unii profesioniști de exerciții recomandă să consumi șase mese mici pe zi, mai degrabă decât trei mari. Consultați-vă întotdeauna medicul înainte de a face schimbări majore în dieta, regimul de exerciții fizice sau stilul de viață.

Liniștiți-vă

Credeți sau nu, modul în care gestionăm anxietatea și stresul poate avea, de asemenea, un impact direct asupra grăsimii noastre abdominale și asupra greutății generale. Când ne simțim stresați, glandele suprarenale produc cortizol ca reacție a corpului nostru la o amenințare percepută, iar acest lucru ne stimulează apetitul și determină procesele de stocare a grăsimilor abdominale. Alegeți câteva activități plăcute care să vă ajute să vă relaxați după o zi grea la muncă sau o situație stresantă, cum ar fi o ceartă în familie sau un examen. Activitățile de calmare, cum ar fi yoga sau meditația, pot ajuta cu adevărat la menținerea stresului, în beneficiul corpului, minții și sufletului.

Dormi bine

Somnul este momentul în care organismul se reface și este momentul perfect pentru a-l dedica pierderii grăsimii abdominale. Oamenii care nu dorm suficient tind să fie mai predispuși la creșterea în greutate. Acest lucru se transformă într-un fel de cerc vicios, deoarece supraponderalitatea poate duce la o afecțiune numită apnee în somn în care respirația persoanei se oprește intermitent în timp ce doarme, determinând-o să se trezească frecvent noaptea și, prin urmare, să nu aibă timp să se vindece corpul și odihnă. Persoana medie ar trebui să urmărească un minim de șapte ore de somn pe noapte.

Schimbați-vă atitudinea

Un lucru care poate funcționa pentru anumite tipuri de personalitate este să începi să gândești ca o persoană fără grăsime pe burtă. Vizualizează cum vrei să arate corpul tău și caută modalități de a-l realiza. Ieșiți cu prietenii care vă vor încuraja să alegeți o dietă mai sănătoasă sau să vă alăturați activităților de fitness pentru a vă ajuta să vă atingeți obiectivele, mai degrabă decât cei care vă vor tenta să rămâneți în aceeași stare. Urmărește site-uri de socializare inspiratoare și accesează online pentru a găsi mărci de modă care te fac să arăți și să te simți grozav. Respectă-ți corpul oferindu-i tunsori regulate, îngrijire bună a pielii și o rutină de igienă sănătoasă și robustă, din cap până în picioare. Dacă te simți mai bine în tine, vei începe să crezi că poți obține mai mult și să slăbești din greutatea care te frământă de secole.

Interventie chirurgicala

Operația pentru grăsimea abdominală sau abdominoplastia este o intervenție chirurgicală efectuată în mod obișnuit, care poate îndepărta rapid grăsimea și poate ajuta la remodelarea abdomenului și a zonei inferioare a stomacului. Aceasta nu este deloc o soluție rapidă, deoarece va trebui să fiți într-o stare corectă de sănătate înainte de operație și să urmați sfaturile medicale care vi se dau după aceea în ceea ce privește îngrijirea ulterioară, dieta și exercițiile fizice pentru a vă menține noua silueta. O altă opțiune chirurgicală este liposucția, în care excesul de grăsime este aspirat din burtă pentru a produce o formă mai plată. Din nou, această procedură trebuie luată în considerare cu atenție înainte de a continua și toate instrucțiunile de îngrijire ulterioară trebuie urmate la litera pentru a asigura o recuperare completă și sigură.

HWT PAGE UP