mans guide to choosing the best face wash
Written by Dr. Sedat Öz
30 March 2021
Average reading time of this content is 7 minutes
This content has been read times

Cele mai bune spălări de față pentru bărbați

Vești bune pentru bărbații care caută alternative la săpun când vine vorba de spălarea feței. Există mai multe tipuri, parfumuri și mărci de spălare pentru față pentru bărbați și produse de curățare a pielii specializate decât oricând. Diferite combinații funcționează pentru diferite tipuri de piele, cum ar fi grasă, uscată sau predispusă la acnee, ceea ce înseamnă că pielea ta se poate adapta mai bine la ingrediente mai specializate și poate arăta și se simte fantastic.

Pielea de pe față este mai delicată decât cea de pe alte zone ale corpului și mai puțin capabilă să reziste la intemperii sau la uscarea săpunurilor. Fața ta este, de asemenea, partea din tine la care oamenii se uită cel mai mult, așa că este de la sine înțeles că vrei să arate strălucitoare, curată și sănătoasă, folosind cea mai bună spălare pentru bărbați pe care o poți găsi.

Spalare sau demachiant pentru fata?

Spălaturile și demachiantele de față nu îndeplinesc toate aceleași sarcini. Unii pot chiar agrava problemele existente. De exemplu, folosirea unui produs de curățare cu un volum mai mare de ulei va ajuta la hrănirea feței uscate, dar va face ca unul care este mai predispus la grăsime și pete să arate și să se simtă mult mai rău. Este important să stabiliți ce tip de piele aveți înainte de a lua orice decizie de cumpărare. Puteți face acest lucru uitându-vă în oglindă pentru semne de uscăciune (descămare a pielii sau strângere) sau ulei (pete sau un finisaj mai strălucitor). De asemenea, un dermatolog vă poate ajuta cu acest lucru, dacă preferați.

Apoi, cunoașteți diferența dintre o spălare a feței și un demachiant – primul se va simți puțin mai aspru pe piele și va fi mai eficient în curățarea porilor și în îndepărtarea murdăriei de pe față. Demachiantele tind să fie mai blânde și să conțină mai multe ingrediente destinate să hrănească și să hidrateze pielea. Sau, puteți căuta un produs combinat de spălare a feței și de curățare care îndeplinește ambele părți ale sarcinii. Indiferent ce alegeți, utilizați tampoane de vată pentru a tampona ușor produsul pe piele, frecați-l ușor pe față și apoi ștergeți sau clătiți cu apă caldă, în funcție de instrucțiunile de utilizare ale produsului. Uscați-vă ușor fața cu un prosop curat și pufos.

Produse de spălare pentru față pentru bărbați cu ten gras

În timp ce mai multe femei decât bărbați tind să sufere de piele grasă din motive hormonale, cu siguranță nu este necunoscut dacă pielea bărbaților este predispusă la exces de grăsime și ulei. Pielea tinde să excrete mai mult ulei dacă porii sunt înfundați cu murdărie sau resturi, deoarece încearcă să se curețe. Dacă aveți această problemă, este esențial încă o dată să alegeți cea mai bună spălare de față pentru bărbații cu ten gras pe care o puteți găsi, menținând în același timp fața cât mai curată și fără murdărie posibil. Utilizați o spălare de față mai subțire, care nu va lăsa reziduuri pe piele. Produsele care conțin alcool sau acid salicilic sunt, de asemenea, excelente la tăierea grăsimii, pentru a vă lăsa fața să se simtă proaspătă și să arate curat.

Produse de spălare pentru față pentru bărbați cu ten mixt

Dacă aveți piele mixtă, atunci sunteți într-adevăr binecuvântat în miza de îngrijire, deoarece acesta este unul dintre tipurile de piele mai ușor de îngrijit. Înseamnă că ai un echilibru bun între producția de ulei și piele moale, suplă, care nu se va usca prea repede. Cu toate acestea, este totuși important să alegeți cea mai bună spălare de față pentru ten mixt, astfel încât să puteți profita la maximum de aspectul dvs. și să mențineți pielea curată și bine hidratată. Aproape orice produs de spălare sau de curățare a feței va funcționa, dar căutați-le pe cele care conțin acid glicolic pentru o exfoliere eficientă și mențineți întotdeauna o rutină bună de îngrijire a pielii, dimineața și seara, pentru a menține pH-ul pielii echilibrat, curățați-vă fața de orice murdărie sau resturi dobândite. în timpul zilei și scăpați de orice transpirație peste noapte.

Spălături de față pentru bărbați cu piele uscată

Pielea uscată este destul de frecvent întâlnită în rândul populației masculine, în special în rândul celor puțin mai în vârstă. Acest lucru se poate datora expunerii prelungite la condiții meteorologice dificile, a nu bea suficientă apă sau a unor afecțiuni ale pielii, cum ar fi eczema. Folosirea unei spălări sau a unui săpun prea aspre poate elimina uleiurile naturale și poate îngreuna pielea să rămână hidratată corespunzător. Alege cel mai bun produs de curățare a feței sau de spălare a feței pentru bărbații cu piele uscată sau riduri pe care le poți găsi și care conține ingrediente hidratante precum acidul glicolic, aloe vera sau musetelul pentru a restabili unele dintre uleiurile naturale ale pielii tale, fără a o copleși. Utilizați spălarea feței conform instrucțiunilor sale și nu treceți prea mult peste asta, sau puteți găsi că pielea dvs. se înclină spre a deveni excesiv de grasă.

Spalaturi de fata pentru barbati cu acnee

Acneea poate afecta la orice vârstă, deși pielea mai tânără poate fi mai predispusă pe măsură ce corpul tău se adaptează și reacționează la schimbările aduse de pubertate. Folosirea celei mai bune produse de spălare a feței pentru acnee pe care o puteți găsi aici este crucială, deoarece nu numai că vă poate ajuta să vă mențineți fața mai curată și mai puțin grasă, ci poate, de asemenea, să curățați mai rapid orice pete sau pete, lăsându-vă mai multă încredere în aspectul dvs. Dacă acneea ta este mai severă, ar putea merita să consulți un medic sau un dermatolog pentru a-ți prescrie o spălare specială pentru acnee. În caz contrar, căutați produse care conțin ingrediente liniștitoare, cum ar fi hamamelis sau aloe vera, care vor ajuta la calmarea pielii înroșite. Uleiul de mentă și mentolul au, de asemenea, excelente proprietăți antiinflamatorii care pot ajuta.

Produse de spălare pentru față pentru bărbați cu piele sensibilă

Mulți dintre noi trăiesc cu o piele mai sensibilă decât alții, cu erupții cutanate, roșeață și iritație obișnuită dacă nu suntem atenți. Când vine vorba de alegerea celei mai bune produse de spălare a feței pentru bărbații cu piele sensibilă, este întotdeauna o idee bună să scanezi lista de ingrediente cu atenție pentru a te asigura că nu există nimic la care să fii alergic în interiorul produsului. Alegeți și o cremă mai subțire pentru față, deoarece aceasta vă va spăla mai ușor fața și evitați formulele pe bază de alcool, deoarece aceasta poate irita adesea pielea mai sensibilă.

HWT PAGE UP