how to get peaky blinders hair cut
Written by Dr. Sedat Öz
30 March 2021
Average reading time of this content is 7 minutes
This content has been read times

Cum să obții tunsoarea perfectă Peaky Blinders pentru bărbați

În calitate de echipă a clinicii HWT, vom discuta astăzi;

În 2013, serialul de succes Peaky Blinders a ajuns pe ecranele TV și s-a născut o legendă media. Oamenii nu s-au săturat de complotul de gangsteri de la începutul secolului al XX-lea, de actoria puternică de la Cillian Murphy, Paul Anderson, Tom Hardy și Helen McCrory și, desigur, de costumele și tunsorile de epocă uimitoare din punct de vedere vestimentar.

Așa-numita tunsoare „Peaky Blinders” a devenit rapid un stil de alegere în rândul bărbaților moderni, frizerii fiind solicitați frecvent ceea ce este altfel cunoscut sub numele de crop texturată. Croiala menține spatele și părțile laterale ale capului scurte și decupate, lăsând în același timp partea superioară mai lungă pentru a fi coafată într-o franjuri mare, ținută pe loc cu o pată de ceară sau gel. Acest stil este prezentat în spectacol de gangsterul cap, Tommy Shelby, interpretat de Cillian Murphy.

Cu toate acestea, Tommy nu este singurul personaj care are o coafură Peaky Blinders care este reprodusă în saloanele de coafură și frizerie. Aruncă o privire la alte câteva stiluri din serie pentru a vedea ce îți place.

peaky-blinders-tommy

 

Tunsoarea lui Peaky Blinders Tommy

După cum am menționat deja, această tunsoare iconică Cillian Murphy strigă stilul „întoarcerea secolului 20” din orice unghi. Secțiunea superioară ar trebui să aibă aproximativ doi sau trei inci lungime pentru a-ți oferi suficientă flexibilitate pentru a-ți coafa părul în funcție de dispozițiile tale, măturandu-l pe frunte și fixându-l cu ceară, pomadă sau spray pentru o adevărată finețe Peaky Blinders. Stilul se potrivește în special bărbaților cu forme mai definite ale feței și trăsături puternice, precum și oricui este preocupat de rărirea părului sau de retragerea firelor de păr, deoarece lungimea suplimentară în partea superioară care mătură și în jos spre față poate ascunde o multitudine de păcate.

peaky-blinders-arthur

Tunsoarea lui Peaky Blinders Arthur

Fratele mai mare, Arthur Shelby își ține mizele în stil gangster de la începutul anilor 1900, cu o coafură decupată pe spate, cu spatele și părțile laterale complet ras și partea din stânga sus chiar mai lungă decât cultura texturată, astfel încât să poată fi pieptănată complet înapoi. Ar trebui să ceri o tăietură deconectată, cu vârful ținut mult timp, dacă vrei să te apropii cât mai mult de acest stil și să folosești o ceară puțin mai groasă sau o broască de pomadă cu o strălucire ușoară și să ții părul pe spate pe loc toată ziua. Bun pentru un aspect mai matur care poate fi combinat cu o mustață pentru efectul de gangster din anii 1920.

 

peaky-blinders-john

Tunsoarea lui Peaky Blinders John

John Shelby este al treilea frate cel mai mic al lui Tommy și o parte activă a clanului de gangsteri. Personajul său prezintă o versiune mai severă a coafurii principale Peaky Blinder, cu o tăietură mult mai scurtă și o lungime mai mică în partea de sus. Părul lui este pieptănat pe spate și alunecat până la un centimetru din viață pentru a produce un stil curat și elegant, care necesită puțină sau deloc întreținere în timpul zilei. Utilizați mai puțin produs pentru a evita prea multă strălucire și păstrați un pieptene în jurul persoanei dvs. pentru a netezi în mers.

 

 

 

peaky-blinders-michael

 

Tunsoarea lui Peaky Blinders Michael

Michael Gray este vărul lui Tommy și fiul figurii matriarhelor din serial, Elizabeth „Polly” Grey. Unul dintre principalii bărbați bani ai bandei, el deține o putere semnificativă în ierarhie. Pentru a arăta că sunteți serioși, copiați despărțirea simplă a lui Michael; un stil care funcționează bine cu multe lungimi, culori și stiluri de păr. O despărțire ca aceasta a fost o vedere obișnuită în anii 1920 și 30, arătând că atractivitatea ei a durat mult timp. Tăierea despărțirii cu un aparat de ras tăiat îi va spori claritatea și stilul, în timp ce întinderea spatelui și a părților laterale cu foarfece, mai degrabă decât cu mașini de tuns, va adăuga efectul general.

peaky-blinders-alfie

 

Tunsoarea lui Peaky Blinders Alfie

Următorul pe lista de tunsori Peaky Blinders este Alfie Solomon, un personaj recurent care este liderul unei bande evreiești rivale. Înfățișarea lui se concentrează în jurul bărbii sale auburn curgătoare, tăiată în ceea ce este cunoscut sub numele de stilul de lemne. Obținerea acestui aspect necesită ceva timp, deoarece va trebui să-ți tunzi cu atenție barba pe măsură ce crește, astfel încât să urmeze forma și direcția corectă în loc să devină prea stufoasă. Tăiați firele de păr necinstite și păstrați vârful barbii solid și puternic. Echipați-l cu tunsoarea „spate și laterale scurte și spate periat, dar mai lung pe partea de sus” pentru magia deplină, Peaky Blinder.

 

 

peaky-blinders-isiah

 

Tunsoarea lui Peaky Blinders Isiah

În cele din urmă, Isiah Jesus se ridică la înălțimea numelui său de fiu al unui predicator stradal din Caraibe și cel care îl prezintă pe Tommy Shelby în viața de gangster. Încă o altă coafură scurtă și simplă din anii 1900 poate fi găsită pe acest personaj, care a apărut în primele patru sezoane ale serialului, păstrându-și părul creț natural tuns aproape de scalp pentru o întreținere mai ușoară în timpul vieții sale pe străzi. Acest look se potrivește aproape oricărei forme de față, precum și oricărei culori de păr sau piele, făcându-l extrem de versatil și ușor de coafat din mers.

 

 

 

Sfaturi pentru a realiza tunsoarea Peaky Blinders acasă

Cea mai bună modalitate de a emula gangsterii stilați pe care îi vedeți în Peaky Blinders este să cereți un frizer sau un coafor să facă onorurile. Dacă, totuși, doriți să încercați să îl copiați acasă, veți avea nevoie de un aparat de ras și de tuns barbă de bună calitate, cu setări care să vă permită să obțineți lungimile potrivite. Așezați-vă în fața unei oglinzi, cu o alta în spatele dvs. pentru o vedere mai completă în jurul capului. Începeți de la mijlocul părului și radeți o secțiune mică la un moment dat, cu o mână fermă. Întoarceți-vă încet, mergând în direcția contururilor feței pentru a evita să vă tăiați.

Folosiți o mașină de tuns de precizie pentru a ascuți orice despărțire sau pentru a îndepărta firele de păr necinstite din jurul urechilor sau tâmplelor. Repetați la fiecare câteva săptămâni pentru a menține aspectul clar și proaspăt. Echipați cu o șapcă plată, o vestă croită și o cămașă albă clară pentru aspectul complet de gangster Peaky Blinders. Păstrați culorile întunecate și subestimate, adăugând un accent de interes cu o cravată puțin mai colorată și o stăpânire hotărâtă încrezătoare.

HWT PAGE UP