10 essential
Written by Dr. Sedat Öz
8 January 2021
Average reading time of this content is 7 minutes
This content has been read times

Zece uleiuri esențiale pe care ar trebui să le adăugați în regimul de îngrijire a părului și a pielii

Puterea uleiurilor esențiale pentru vindecare și bunăstare este cunoscută de secole, diferite uleiuri oferind efecte diferite pentru a ajuta la restabilirea sau menținerea sănătății în toate zonele corpului. În special, practicienii aromoterapiei, homeopatii și vindecătorii alternativi au recunoscut beneficiile lucrului cu uleiuri esențiale pentru păr și uleiuri naturale pentru îngrijirea pielii. Indiferent dacă utilizați uleiuri esențiale pentru tratamente faciale sau preferați să lucrați cu ele pentru creșterea sau completarea părului, rezultatele pot fi rapide și izbitoare.

Uleiurile esențiale sunt puternice, deoarece sunt preparate folosind extract de plantă, obținut prin distilare sau evaporare și apoi adăugate într-un ulei purtător pentru aplicare ușoară. Aceasta înseamnă că nu sunt diluate în niciun fel și trebuie utilizate cu moderație și conform instrucțiunilor de pe flacon sau recipient. Indiferent dacă doriți să aflați cum să utilizați uleiurile esențiale pe piele sau pe păr sau dacă vă întrebați pe care să le încercați mai întâi, citiți mai departe pentru a afla despre zece alegeri populare.

1. Ulei esențial de lavandă

Lavanda este unul dintre cele mai bune uleiuri esențiale pentru creșterea părului, deoarece ajută la promovarea creșterii sănătoase a celulelor și reduce stresul asupra pielii. De asemenea, are proprietăți antibacteriene excelente, care ajută la sănătatea scalpului și la calmarea oricăror zone iritate. Uleiul este blând și poate fi folosit pe oricine, cu câteva picături amestecate cu un ulei purtător, cum ar fi uleiul de măsline sau uleiul de cocos topit. Aplicați direct pe scalp, lăsați să acționeze 10 minute și apoi șamponați ca de obicei.

2. Ulei esențial de mentă

Mulți oameni iubesc uleiul de mentă pentru senzația revigorantă și de furnicături pe care o lasă la contactul cu pielea, precum și pentru mirosul său proaspăt, de mentă. Crește circulația sângelui, ajutând la stimularea creșterii părului și la protejarea foliculilor de păr, astfel încât aceștia să poată funcționa mai eficient. Se amestecă două picături în uleiul purtător la alegere și se masează scalpul. Lăsați cinci minute înainte de spălare.

3. Ulei esențial de rozmarin

Există mai multe beneficii ale folosirii uleiului de rozmarin pentru piele și păr, nu în ultimul rând capacitatea sa de a întări și de a stimula regenerarea celulară. Poate ajuta cu adevărat la îngroșarea părului și la stimularea recreșterii, în același timp, ajută la eliminarea radicalilor liberi, datorită proprietăților sale antioxidante. Se amestecă câteva picături cu uleiul purtător și se masează scalpul și părul. Lăsați să acționeze 10 minute înainte de șamponare.

4. Ulei esențial de lămâie

Lămâile emană o aromă proaspătă, plină de citrice, care vă va ridica starea de spirit și vă va energiza pe măsură ce vă desfășurați rutina zilnică. Lămâia este, de asemenea, un antiseptic eficient, așa că poate ajuta la eliminarea oricăror probleme fungice din păr sau de pe piele, precum și la curățarea scalpului de celulele moarte ale pielii, murdărie și grăsimi. Uleiul de lămâie poate ajuta cu părul sau pielea care este predispusă la grăsime, deoarece acidul citric din acesta poate tăia excesul de ulei. Poate stimula creșterea părului prin curățarea oricăror foliculi de păr înfundați și este, de asemenea, un bun ingredient anti-mătreață datorită antioxidanților și capacității sale de a calma scalpul care mâncărime pentru a reduce dorința de a vă zgâria și de a produce fulgi.

5. Ulei esențial de arbore de ceai

Pe lângă o aromă inconfundabilă, uleiul de arbore de ceai are proprietăți puternice de curățare și vindecare, cu avantaje antibacteriene și antimicrobiene. Poate ajuta la deconectarea oricăror foliculi de păr blocați pentru a stimula creșterea părului atunci când este utilizat local. De asemenea, poate fi adăugat la un ulei purtător pentru tratamentele pentru mătreață, precum și aplicat local într-o gamă de uleiuri esențiale pentru soluții pentru probleme ale pielii, inclusiv acnee, picior de atlet, infecții fungice ale unghiilor și mușcături de insecte. Citiți instrucțiunile înainte de a aplica uleiul pentru a vă asigura că aveți concentrația corectă.

6. Ulei esențial de lemn de cedru

Mirosul fumuriu și lemnos al lemnului de cedru face din aceasta o alegere ideală pentru bărbații care doresc să-și îmbunătățească sănătatea părului folosind un ulei esențial pentru păr. Se crede că promovează regenerarea și reduce căderea părului prin echilibrarea glandelor producătoare de ulei ale scalpului. Uleiul de lemn de cedru are, de asemenea, proprietăți bune anti-bnacteriene și anti-fungice pentru a ajuta la sănătatea generală a scalpului și a părului și poate chiar ajuta la reducerea mătreții. Poate fi amestecat cu rozmarin și lavandă pentru un amestec puternic de uleiuri esențiale care stimulează creșterea părului.

7. Ulei esențial de migdale

Uleiul esențial de migdale îți hrănește și hidratează părul, la nivel celular, făcându-l excelent pentru părul uscat, fragil sau rupt. Îți poate face părul să arate lucios și neted și ajută la repararea vârfurilor despicate și a rădăcinilor uscate. Masați un amestec de ulei esențial de migdale și ulei purtător în scalp și lăsați să acționeze timp de 10 minute. Clătiți, uscați și bucurați-vă de păr mai strălucitor și strălucitor. Beneficiile suplimentare ale acizilor grași omega-3, proteinelor și vitaminei E pe care le conțin migdalele vor ajuta, de asemenea, la menținerea părului și a pielii super sănătoase și proaspete.

8. Ulei esențial de eucalipt

Un alt ulei esențial bun pentru creșterea părului este eucaliptul, cu proprietățile sale excelente antibacteriene și antifungice care ajută la menținerea curată a scalpului și la stimularea foliculilor de păr pentru a produce un păr mai puternic și mai sănătos. De asemenea, poate ajuta la hrănirea scalpului și a părului, adăugând umiditate vitală și calmând pielea pentru a minimiza stresul. Uleiul de eucalipt poate ajuta, de asemenea, cu nasul înfundat, deoarece aroma puternică poate curăța sinusurile, ajutându-vă să vă simțiți mai bine în timp ce corpul dumneavoastră luptă împotriva răcelii sau a virusului.

9. Ulei esențial de cimbru

Cei care suferă de mătreață, luați notă. S-a văzut că uleiul esențial de cimbru obține rezultate bune în lupta pentru reducerea descuamării și pentru a promova un scalp sănătos și hidratat. Este un ulei esențial puternic, așa că folosiți doar câteva picături amestecate cu două linguri de ulei purtător atunci când vă tratați părul. Lăsați să acționeze 10 minute înainte de a vă spăla părul în mod normal. Cimbrul are proprietăți antibacteriene bune și poate fi adesea găsit în produse pentru apă de gură și tratamente care implică uleiuri esențiale pentru față și piele. Aroma de pământ este deosebit de atractivă pentru bărbații care caută un ulei esențial eficient pentru păr.

10. Ulei esențial Thieves

În cele din urmă, acest amestec neobișnuit de uleiuri esențiale cuprinde o combinație puternică de uleiuri de cuișoare, lămâie, coajă de scorțișoară, eucalipt și rozmarin, amestecate cu grijă pentru a crea echilibrul perfect pentru a trata o serie de plângeri ale pielii și părului. Uleiul Thieves este antibacterian, așa că poate ajuta la durerea sau mâncărimea scalpului. De asemenea, poate ajuta la încurajarea creșterii sănătoase a părului datorită proprietăților sale de întărire a sistemului imunitar și a aromei sale plăcute, dar puternice, vă poate ridica moralul și vă poate inspira în rutina zilnică de îngrijire a părului și a pielii. Echilibrul trebuie amestecat corect, sau puteți obține amestecuri comerciale, preamestecate pentru o siguranță optimă.

HWT PAGE UP