how to get curly for men
Written by Dr. Sedat Öz
9 January 2021
Average reading time of this content is 7 minutes
This content has been read times

Există multe metode de încercat dacă vă întrebați cum să obțineți părul creț. Bărbații pot alege să folosească produse de styling, ondulatoare încălzite sau să viziteze salonul pentru o soluție profesională, cum ar fi o permanentă sau un tratament chimic. Consultați-vă coaforul sau frizerul pentru cele mai bune idei profesionale despre cum să ondulați părul scurt și cum să ondulați părul drept pentru bărbați. Alternativ (sau suplimentar) există tot felul de tratamente și metode pe care le poți încerca acasă, fie pentru a-ți ondula părul drept, fie pentru a-ți menține buclele existente mai mult timp.

Cum să-ți faci părul ondulat

Începeți întotdeauna orice metodă care vizează obținerea părului creț pentru bărbații cu părul curat și umed. Acest lucru asigură că arată și se simte cel mai bine, cu orice exces de grăsime sau murdărie spălată și cât mai multă umiditate posibilă deja blocată. Apoi, aplicați un protector termic pentru a preveni arderea sau deteriorarea părului de orice produse sau instrumente pe care le aveți. utilizare. Puteți obține acest lucru de la coafor sau frizer, care vă va putea recomanda produsul potrivit tipului dvs. de păr.

Apoi, adăugați un strop de un spray de sare de mare bun pentru a ajuta la adăugarea de mișcare părului și pentru a crește volumul și textura acestuia, gata să înceapă procesul de ondulare. Lucrează-l chiar pe drumul tău prin păr, de la scalp până la vârfuri. Acum, uscați-vă părul pentru a ajuta la activarea ingredientelor aplicate până acum. Folosește un difuzor, dacă uscătorul de păr vine cu unul, pentru a adăuga volum și a minimiza riscul de încrețire.

Lung și scurt

Pentru un păr mai lung, înfășurați o secțiune a părului în jurul unui set de clești de ondulat încălziți și țineți-l pe loc pentru câteva secunde pentru a ajuta bucla să rămână pe loc. Scoateți ușor cleștele și repetați până când întregul păr a fost tratat. Terminați cu un spray de styling pentru a menține buclele la loc. Utilizați degetele pentru a crea modelul exact de bucle pe care îl doriți.

Dacă părul tău este mai scurt, te poți bucura în continuare de efectul buclelor. Utilizați un set mai mic de clești de întărire pe franjuri pentru a adăuga textura și volum. Învârtiți diferite secțiuni în direcții diferite pentru a crește efectul. Adăugați un produs volumizator la rădăcinile dvs. pentru a adăuga volum și interes și aici. Aveți răbdare, deoarece această tehnică va dura timp pentru a stăpâni.

Cele mai bune produse naturale pentru a face parul drept ondulat

Utilizați produse de coafat care conțin niveluri ridicate de ingrediente hidratante pentru a vă menține părul moale și suficient de suplu pentru a fi manipulat și ondulat. Folosiți șampoane care nu conțin sulfați, deoarece aceștia vă pot usca părul și vă pot îndepărta uleiurile naturale care ajută părul să păstreze buclele. Spălați-vă părul proaspăt ondulat în apă călduță, mai degrabă decât fierbinte, pentru a reduce riscul de deteriorare și pentru a opri buclele să cadă.

Spray-ul cu sare de mare, așa cum am menționat mai sus, este, de asemenea, un produs natural excelent de utilizat în procesul de ondulare a părului. Lasa un finisaj moale, maleabil si iti ajuta parul sa se mentina in forma fara ca buclele sa devina „crocante”, asa cum pot face cu unele produse de fixatie pentru par mai dure. Aplicarea căldurii atunci când vă ondulați părul este, de asemenea, o modalitate naturală de a obține rezultate îmbunătățite. În cele din urmă, aplicarea uleiului de argan, sau ulei marocan, a fost mult timp considerată o modalitate excelentă de a menține părul hidratat, lucios, suplu și bine definit.

Îngrijirea părului creț

Îngrijirea părului creț este relativ simplă. Evitați produsele de coafat care conțin niveluri mai mari de alcool, deoarece acest lucru poate fi uscat, iar părul creț tinde să fie mai puțin hidratat decât părul drept, de regulă. Feriți-vă și de ceară sau geluri grele, deoarece acestea pot umezi prea mult buclele și vă pot lăsa părul fără viață și gras. Alegeți un produs hidratant și mergeți mai ușor cu el ori de câte ori este posibil, deoarece buclele nu vor absorbi lumina la fel de bine ca părul drept, așa că va avea nevoie de ajutor suplimentar pentru a arăta lucios. Tundeți-vă întotdeauna părul profesional pentru a vă asigura că își păstrează forma și starea.

Îngrijirea părului pentru stiluri afro

Pentru bărbații care au o coafură afro, se aplică și câteva dintre sfaturile pentru îngrijirea părului creț. Cu toate acestea, o atenție suplimentară poate fi acordată părului afro, nu spălându-l în fiecare zi pentru a preveni uscarea, folosind șampoane specializate care nu îndepărtează uleiurile naturale și condiționându-ți părul cu un balsam fără silicon pentru a-l menține fără încurcături și moale. atingerea. Ingredientele bune pentru a menține un afro în stare bună includ uleiul de cocos, extractul de aloe vera și uleiul de avocado.

Mâncați o dietă bogată în uleiuri și proteine ​​și evitați să folosiți prea des produse dure sau instrumente de coafat supraîncălzite, cum ar fi relaxante și baghete pentru îndreptat părul. Lăsați-vă părul să se bucure de a fi în stare naturală din când în când, pentru a-i oferi șansa de a se odihni de orice produse și tehnici obișnuite de coafare pe care le utilizați, care ar putea pune sub presiune foliculii și vârfurile de păr.

Cele mai bune stiluri de păr cret pentru bărbați

Pe lângă stilul afro, care este ultimul cuvânt în părul creț, există multe stiluri care pot arăta uimitor la bărbații binecuvântați cu bucle. Păstrați părțile laterale și spatele mai scurte pentru a menține un aspect mai elegant și pentru a menține mai mult sub control buclele rebele. Puteți crește părul mai lung deasupra pentru a adăuga interes. Bărbații cu păr creț se pot bucura de stiluri de păr deosebit de versatile, cu natura creț a părului, permițându-vă să vă despărțiți oriunde doriți, măturandu-vă părul pe frunte pentru un film la modă sau aducând o franjuri creț înainte pentru un aspect casual, ciufulit. .

Măriți volumul tăind straturi în părul creț sau reduceți-l menținând lungimea de aproximativ trei centimetri pentru a menține lucrurile îngrijite și subțiri. Sau mergeți la pre-rafaelit complet, permițându-vă părului să crească până la lungimea bărbiei sau chiar mai mult și să aveți o cascadă de bucle uimitoare care vă încadrează fața. Orice ați decide să faceți, protejați-vă părul cu un bun protector de căldură și lăsați-l să revină la starea sa naturală din când în când pentru a permite părului să se odihnească și să-și reumple nutrienții neîntrerupt.

HWT PAGE UP