10 Adımda Kore Cilt Bakım Rutini ve Ürünleri
Written by Dr. Sedat Öz
1 January 2021
Average reading time of this content is 7 minutes
This content has been read times

Koreliler pek çok şeyle meşhur olsalar da son zamanlarda en çok cilt bakım rutinleri ve cilt bakımında kullandıkları ürünler ile kendilerinden söz ettiriyorlar. Korelilerin cilt bakımı ile ünlenmelerinin en önemli sebeplerinden ikisi sağlıklı cilt takıntılarının bir kültür haline gelmesi ve cilt güzelliği konusunda onlarca yıllık bilimsel ilerlemeleridir. Ancak Koreli kadınların cilt güzelliklerine sahip olmak o kadar kolay değil. Yaklaşık 8-10 adımlık bir cilt bakımından oluşan rutini düzenli olarak her gün uyguluyorlar. Kore cilt bakım rutini çok fazla ürün kullanmaktan ziyade cildin ihtiyacını karşılayan ürünlere sahip olmak ve onları doğru sıralama ile kullanmakla ilgili bir rutin. 10 adımdan oluşan Kore cilt bakımı rutini düzenli uygulandığında sonuçları gerçekten yüz güldürücü oluyor.

1. Makyaj ve Yağ Temizleyici

Yağ ve makyaj temizleme adımı Kore cilt bakımı rutininin temeli ve çift temizlemenin ilk basamağını oluşturur. Bu temizleyiciler hem cildi makyajdan arındırır hem de nazikçe masaj yaparken sebum, SPF ve kir gibi yağlı maddeleri ciltten uzaklaştırır. Sabah ve akşam cilde ılık su ile nazikçe ilk adım olarak uygulanır.

2. Su Bazlı Temizleyiciler

Kore cilt bakımının olmazsa olmazı çift adımlı temizlemenin 2. adımı estetik ve cilt uzmanları tarafından da tavsiye edilir. İkinci bir adımla yağ ve kirin dışında cilt üzerinde kalan diğer maddelerden uzaklaşma sağlanır. Özellikle kir, ter ve su bazlı yabancı maddeler ciltten arındırılır. Sabah ve akşam olmak üzere nemli yüze ve boyna nazil ve dairesel hareketler ile uygulanır. Ilık bir su ile durulanır.

3. Ölü Derilerden Arındırma

Cildi ölü deriden arındırma gözeneklerin temizlenmesine, ölü cilt hücrelerinin kaybolup yerini parlayana ve gözenekleri sıkılaşmış bir deriye bırakır. Düzenli yapılan peeling ile sonrasında kullanılan cilt ürünleri de cilde çok daha iyi nüfuz eder.

4.Tonikleme

Kore cilt bakımında olmazsa olmaz adımlardan biri toniklemedir. Tonikleme cildi nemlendirmeye hazırlarken pH seviyesini dengeler. Cildinizi bir sünger gibi düşünün kurumadan nemlendirmek çok daha kolaydır. Toniği cildinizin her noktasına pamuklu bir ped ile uygulayın. Hassas ciltler için tonikleme kısmını geçebiliriz.

5. Cildinizi Besleyin!

Bu aşamaya kadar cildinizi neme doyurmak için her şeyi yaptığınız için cildinizin nemlenmesi, ihtiyacı olan hücre yenileyici ürünleri emmesi kolaylaşmıştır. Artık cildinizi nemlendirmeye, yaşlanma karşıtı serumlar ile beslemeye hazırsınız. Hyaluronik asit ile cildi neme doyurmak çok mühimdir. Sadece yüzünüze değil, boynunuza da hücre yenileyici ve nemlendirici özler kullanmayı ihmal etmeyin.

6. Cildinizi Tedavi Edin!

Cildinizi neme doyurduktan sonra sıra sorunlu bölgeleri ele almakta. Cildinizdeki sivilceler, ince çizgiler, renk farklılığı, solgun cilt gibi pek çok sorunun çözülmeye çalışıldığı aşama burası. Cildinizin problemli bölgelerine nazikçe dokunarak akne karşıtı kremler, güçlendirici, çizgileri azaltan ve renk eşitleyen serumlar kullanabilirsiniz. Cildinizin ihtiyacı olan vitamin ve minerallere de bu aşamada doyar.

7. Maske Zamanı!

Kore cilt bakımında maskelerin ününü duymayan yoktur. Kore cilt bakımının ruhu dedikleri maskeler cildinizi konsantre özle besler. Maskeler aynı zamanda meditatif bir rahatlama da sağlar. Temiz cilde maskenizi sürün, arkanıza yaslanın, en sevdiğiniz müziği açın ve belki bu süre içinde meditasyon yapın ya da kitap okuyun. Yaklaşık 15-20 dakikalık bu süreyi cildinize bir armağan olarak görün.

8. Gözler Herşeydir!

Gözler tüm cilt bakımları içinde en hassas ilgiyi isteyen aşamadır. Göz çevresi cildin en ince ve hassas bölgesidir. Düzenli olarak göz kremi kullanmak göz çevresi kırışıklıklarını önler, koyu renk ve torbalanmayı azaltmaya yardımcı olur.Göz çevresi bakımında tahriş etmeyen hassas ürünler kullanılmalı. Göz çevresine cilt bakımı yaparken ovalama yapmadan dairesel dokunuşlar ile ürün uygulanmalıdır.

9. Nemlendirin

Sona yaklaşırken cilt bakımı rutinlerinin olmazsa olmazı nemlendirme cildin ihtiyacı olan nemi cilde hapsederken cildin daha dolgun ve pürüzsüz olmasını sağlar. Nemlendirici seçerken cilt tipine uygun nemlendirici kullanmak çok önemlidir. Jel, losyon, krem ve maske şeklindeki nemlendiricilerden birini her sabah ve akşam yüz ve boynunuza uygulayın.

10. Güneşten Korunun!

Kore cilt bakımı rutininin en önemli ve son durağı ise cildi güneşin zararları ışınlarından korumaktır. Kış ya da yaz fark etmez her gün nemlendiricinizi uyguladıktan sonra erken yaşlanmayı önlemek ve cilt kanserinden korunmak için mutlaka güneş kremi uygulamalısınız. Güneş kremleri de kişiye özel seçilmeli. İster yoğun formüllü, ister su bazlı güneş kremi tercih edebilirsiniz. Mutlaka gün içinde güneş kreminizi tazeleyin.

Kore Cilt Bakımı Ürünlerinin Özellikleri

Son yıllarda cilt bakımı deyince akla ilk gelen ülkelerin başında Kore geliyor. Sosyal medyada, moda ve güzellik dergilerinde, Youtube kanallarında ve seyahat edilen tüm şehirlerde Kore cilt bakım ürünleriyle ilgili ürünler, uygulamalar çıkıyor karşımıza. Çok büyük kozmetik markaların dükkanları bile Kore cilt bakımı ürünleri için ayrı bir köşe oluşturdu. Çoğu güzellik markası Kore güzellik ve cilt bakımı ürünlerine benzer ürünler piyasaya sunmaya başladı. Dünyanın büyük şehirlerinde Kore cilt bakımı ürünleri satan mağazalarla dolu. Peki ya Kore cilt bakımı ürünlerinin diğerlerinden farkı nedir?

Kore cilt bakım ürünleri, Kore makyaj ürünleri, Kore dermokozmetik ürünleri tümüne kısaca K-Beauty deniyor. Kore cilt bakım ürünlerinin bu kadar popüler olmasının ilk nedeni Kore kültürü aslında. Kore’de parıl parıl parlayan ”porselen” gibi bir cilde sahip olmak demek içinin de ışıl ışıl olduğunu gösteren bir özellik. Hal böyle olunca iş ve sosyal hayatta özellikle kadınların ciltlerine son derece önem vermelerine neden oluyor ve Kore’de cilt bakımı ve kozmetik alanında zorlu bir rekabet alanı doğuyor. Koreli kadınlar cilt bakımı konusunda dünyanın en seçici ve zor müşterileri oldular. Kore markaların da cilt bakımı ve kozmetikte ”en iyisi” olma yolundaki araştırma ve geliştirmeleri K-Beauty’nin popülerliğin sağlam olmasını sağladı.

Kore güzellik ve cilt bakımı ürünlerinin gelişme seviyesi diğer ülkelere kıyasla en az 3-4 yıl ileride. BB Krem’in ilk Kore’de üretildiğini duymuş muydunuz? Eskiden Fransa’nın sözünün geçtiği güzellik alanında artık söz Kore’nin. Kore kozmetik ve cilt bakımı konusunda kendisini sürekli yenileyip geliştirse de aslında cilt bakımına dair araştırmaları ve mucize yöntemleri M.Ö 700 yıllarına kadar dayanıyor. Kore’nin güzellik anlayışı kusurları saklamak yerine kişiye özel çarelerle cildi sağlıklı hale getirmeyi, cildin beslenmesini ve nemlenmesine odaklanmaktan geçiyor. Tabii Kore cilt bakımı ürünlerinin içeriklerinin hem doğal hem de orijinal olması da çok önemli. Volkanik killer, arı zehri, salyangoz özü, deniz yıldızı özü, pirinç, siyah şeker ve daha fazlası.

Kore cilt bakımı ve kozmetik ürünlerinin bu kadar popüler olmasının nedeni sadece içerikleri değil. İşte bu 5 neden Kore cilt bakımı ürünlerinin neden bu kadar çok sevildiğini kısaca özetliyor.

  1. Kore cilt bakımı ürünleri hayvanlar üzerinde test yapmayı doğru bulmuyor.
  2. Ürünlerin tasarımları, işlevselliği, isimlerinin, logo ve ambalaj renklerinin orijinal oluşu da dikkat çekiyor.
  3. Ürünlerin sonuçları kısa sürede görülebiliyor.
  4. Fiyatları ulaşılmaz değil.
  5. Kişiselleştirmeye uygun ve bir alışkanlık kazandırmayı hedefliyor.

İletişim

Whatsapp'tan Sor!
HWT PAGE UP