Morning Routine Ideas for Men
Written by Dr. Sedat Öz
31 May 2021
Average reading time of this content is 6 minutes
This content has been read times

Idei de rutină de dimineață pentru bărbați

Stabilirea unei rutine bune de dimineață este cea mai bună modalitate de a te pregăti pentru o zi de succes. Modul în care vă treziți, vă pregătiți îngrijirea personală, pregătiți ceea ce aveți nevoie și obțineți mentalitatea potrivită pentru munca care urmează vă va dicta starea de spirit, vă va spori energia și vă va ajuta să vă simțiți mai puternic să faceți față oricăror provocări. Cea mai bună rutină de dimineață presupune activități regulate, făcute mai mult sau mai puțin în aceeași ordine în fiecare zi, luând același timp.

Iată câteva idei de rutină de dimineață care să te ajute să pleci cu piciorul bun.

Antrenează-ți trezirea

Ceva despre care oamenii își fac adesea griji atunci când își fac rutina de dimineață este ora să se trezească. Vestea bună este că nu trebuie să te trezești mega devreme de dragul asta. Odată ce știi cum să-ți gestionezi timpul în mod corespunzător, ai nevoie de mai puțin pentru a finaliza totul. Află ce tip de „veghez superior” ești. În mod natural, te trezești devreme sau ai nevoie de mai mult timp pentru a te trezi din somn?

Dacă te forțezi să te trezești prea devreme în mod nefiresc, nu vei folosi bine timpul suplimentar, deoarece corpul tău nu se va simți pregătit să treacă în acțiune. Dormi mult. În mod normal, adulții au nevoie de șapte până la nouă ore pe noapte pentru a funcționa corect în timpul zilei.

Nu apăsați “amânare”

Acestea fiind spuse, somnul excesiv și nevoia de grabă nu înseamnă nici un început calm al zilei. Dacă știți că veți avea nevoie de mai mult timp, dormiți mai devreme și pregătiți-vă cât de mult puteți cu o seară înainte, de ex. pregătindu-vă geanta de lucru, alegerea ținutei și chiar pregătirea unui mic dejun ușor pe care îl puteți mânca în câteva minute a doua zi dimineața. Nu apăsați niciodată butonul de amânare de pe alarmă. Ridică-te imediat ce auzi alarma sunând – mută ceasul undeva unde trebuie să te ridici din pat pentru a-l opri dacă este necesar.

Mancare si bautura

Bea imediat un pahar de apă pentru a te ajuta să te trezești și să te simți hidratat. De asemenea, vă va ajuta să eliminați toxinele acumulate peste noapte, să vă reglați temperatura corpului și să ajutați digestia. Mâncați un mic dejun ușor, dar hrănitor, pentru a vă sătura pentru începutul zilei, fără a vă face să vă simțiți leneș. Opțiunile bune pentru a alimenta o zi plină includ muesli cu iaurt natural, terci, ouă omletă sau un smoothie bogat în nutrienți de fructe sau legume.

Misca-te

După ce ați băut apă de la trezire, treceți la niște exerciții ușoare pentru a face articulațiile în mișcare și sângele să curgă într-o rutină de antrenament de dimineață. Începeți cu câteva întinderi ușoare pentru a încălzi mușchii și apoi faceți aproximativ zece minute dintr-o rutină de exerciții de dimineață la alegere. Puteți accesa o mulțime de videoclipuri cu instrucțiuni online, sau puteți cere unei săli de sport sau antrenor personal să vă configureze un program personalizat de urmat.

Unele idei pentru exerciții rapide de dimineață includ genuflexiuni, scânduri, jumping jacks, alpiniști și abdomene. Faceți-le în rafale de 30 de secunde sau 60 de secunde, luând până la aproximativ opt minute în total, ceea ce vă oferă timp să vă încălziți și să vă răcoriți în fereastra mai largă de zece minute. După ce te-ai răcorit, fă-ți dușul de dimineață pentru a scăpa de transpirație și pentru a te ajuta să te simți proaspăt și curat.

Adanc pielea

În continuare, este important să stabiliți o rutină bună de îngrijire a pielii pentru a deschide porii, a scăpa de celulele moarte ale pielii și a altor murdărie și pentru a menține pielea curățată, tonifiată și hidratată pentru a ajuta la menținerea unei străluciri sănătoase. Faceți același lucru cu părul dvs. – mențineți-l spălat, îngrijit și îngrijit în mod regulat pentru a vă oferi mai multă încredere pe măsură ce vă desfășurați ziua. Începeți cu un produs de curățare delicat pentru față, conceput pentru tipul dvs. de piele. Acest lucru îndepărtează pielea plictisitoare și impuritățile. Stropiți-vă pe față cu apă caldă din bazin sau în timpul dușului. Acest lucru va ajuta la deschiderea porilor.

Frecați-vă fața ușor, mergând în cercuri pentru a stimula pielea, apoi clătiți din nou cu apă rece pentru a închide din nou porii. Uscați-vă fața și aplicați o cremă hidratantă, de preferință una cu ingrediente rezistente la soare, pentru a vă oferi o anumită protecție împotriva razelor UV când ieși afară. De asemenea, poate doriți să vă uitați la o cremă de noapte pentru pielea dvs., care este aplicată cu o seară înainte și lăsată peste noapte pentru zonele deosebit de problematice sau pielea uscată.

În minte

Totul este foarte bine să stabilești o rutină de dimineață, dar este foarte important să te ții de ea, sau te vei trezi repede că iei obiceiuri proaste și vezi revenirea la începuturile haotice ale dimineții. Scrieți o listă de hârtie sau adăugați fiecare pas în calendarul de pe telefon pentru a vă ajuta să rămâneți pe drumul cel bun. Rămâneți calm, astfel încât să puteți face față oricărui neașteptat care apare. Puteți face ajustări pentru weekend-uri sau pentru zilele în care sunteți mai puțin ocupat, dar păstrați componentele principale, astfel încât corpul și memoria să poată rămâne obișnuite cu tiparele și rutinele pe care le-ați stabilit.

Acordarea unui timp liber pentru a medita, a scrie într-un jurnal de mindfulness sau pur și simplu a avea cinci sau zece minute libere pentru a citi o carte bună vă va ajuta să vă mențineți mintea mai limpede și totul în perspectivă. Puteți medita în doar două minute în fiecare zi pentru a vă ajuta mintea să exerseze încetinirea. Găsiți o zonă liniștită unde să vă așezați, unde să nu fiți deranjați. Fă-te confortabil și inspiră și expiră, ușor.

Concentrează-te pe respirație, inspirând prin nas și expirând din gură. Numărați zece respirații, concentrându-vă pe respirație și pe pieptul care se ridică și coboară. Fă acest lucru timp de două minute și dacă mintea ta rătăcește, revino ușor la respirație. Poate fi nevoie de câteva încercări pentru a stăpâni pe deplin, dar te va lăsa să te simți mai calm și gata să înfrunți ziua.

HWT PAGE UP