guide to buying an electric shaver
Written by Dr. Sedat Öz
21 December 2020
Average reading time of this content is 7 minutes
This content has been read times

Cum să alegi un aparat de ras electric

Achiziționarea unui aparat de ras electric, fie pentru prima dată, fie pentru a vă actualiza configurația actuală, necesită luarea mai multor decizii pentru a vă asigura că obțineți echipamentul potrivit pentru tipul dvs. de piele, bugetul și rutina zilnică. Există un număr uluitor de variații diferite, așa că este important să restrângeți lucrurile, stabilind exact ceea ce aveți nevoie înainte de a merge online către strada principală pentru a face alegerea finală.

Prima decizie de luat este dacă alegeți un aparat de ras electric sau un aparat de ras standard. Aparatele de ras tind să ofere un bărbierit mai atent, dar durează mult mai mult pentru a face treaba și lamele trebuie înlocuite mai des. De asemenea, nu au setări de lungime diferite pentru a permite schimbări ușoare ale stilului de păr sau de barbă. În cele din urmă, un aparat de ras electric bun nu ar trebui să ducă la erupții cutanate, atâta timp cât păstrați lamele ascuțite și aparatul de ras în stare bună.

 

Plug-in versus fără fir

Odată ce ați optat pentru ruta electrică, următoarea zonă de abordat este care este cel mai bun aparat de ras electric? Veți avea, fără îndoială, opinii diferite despre diferitele mărci de acolo și există o mulțime de recenzii și opinii online de citit. Prin urmare, prima decizie principală este dacă să alegeți un model plug-in sau să aveți mai multă flexibilitate – dar o utilizare mai mare a bateriei cu ceva fără fir. Alegerea unui model care funcționează cu baterii va afecta cu siguranță bugetul mai jos, cu nevoia mai frecventă de a cumpăra și monta baterii noi pe măsură ce cele vechi se epuizează.

Cu toate acestea, multe modele fără fir vin cu baterii reîncărcabile și o stație de încărcare pentru reîncărcarea ușoară a energiei atunci când aveți nevoie. Acestea sunt excelente pentru viața în mișcare – ușor de adăugat în valiză pentru o călătorie de afaceri, weekend romantic sau vacanță în familie. Funcționează bine în băile care nu au multe prize electrice, deoarece nu trebuie să ocupe spațiu valoros de conectare. Unii vin chiar și cu stații de curățare pentru a reduce timpul petrecut cu întreținerea – menținerea aparatului de ras electric curat și igienic este vitală pentru sănătatea și starea bună a scalpului și părului facial.

Alegerea unui aparat de ras electric cu priză pentru bărbați poate avea și avantaje, deoarece nu va fi nevoie să înlocuiți bateriile, iar aparatul de bărbierit va fi întotdeauna gata de utilizare, fără supărarea de a coborî dimineața la o baterie descărcată sau la o versiune reîncărcabilă care nu a fost conectat corect la stația de încărcare cu o seară înainte.

 

Aparate de ras electric umede/uscate

Următoarea decizie pe care trebuie să o iei atunci când alegi în ce aparat de ras electric să investești este dacă vrei să-ți ofere un bărbierit umed sau unul uscat. Acest lucru va necesita unele cercetări asupra diferitelor mărci și modele disponibile, deoarece unele nu vor fi deloc potrivite pentru bărbierit umed, în timp ce altele au ambele setări și pot fi mai versatile, chiar rezistând să fie folosite la duș. Cercetările în acest domeniu sunt esențiale pentru a evita deteriorarea aparatului de bărbierit dacă este manevrat incorect și, cel mai important, pentru a evita rănirea dumneavoastră sau a altora cu o utilizare necorespunzătoare. Urmați întotdeauna instrucțiunile producătorului înainte de a vă uda aparatul de bărbierit și verificați dacă utilizați o spumă sau un gel adecvat alături de un aparat de ras umed electric.

A te bucura de un bărbierit uscat poate oferi diferite beneficii, și anume un proces mai rapid, o rutină de curățare mai ușoară după aceea și capacitatea de a-ți modela barba sau mustața mai detaliat. Aparatele de ras electric care oferă un bărbierit uscat vin adesea cu setări diferite pentru a vă permite să alegeți cât de lung sau scurt doriți să vă radeți părul. Puteți utiliza aceste setări în mod diferit pe barbă, mustață și păr, făcând instrumentul extrem de util și versatil. Ca să nu mai vorbim de mai ieftin, deoarece nu va trebui să cumpărați un instrument separat de modelare sau lame suplimentare în scopuri de styling.

 

Opțiuni de curățare

După cum am menționat deja, este imperativ să păstrați aparatul de bărbierit electric curat și igienic pentru a preveni pătrunderea bacteriilor în piele și să provoace iritații, mâncărimi și infecții. Puteți obține stații speciale de curățare sau puteți face treaba manual, oricare doriți. Asigurați-vă că aparatul de ras electric este rezistent la apă înainte de a încerca următoarele.

Îndepărtați cât mai multe fire de păr de pe capul aparatului de ras, având grijă să nu vă tăiați degetele pe lame. Puteți să-l atingeți ușor pe blatul sau pe partea laterală a chiuvetei pentru a îndepărta orice fire de păr încăpățânată din interiorul mecanismului. Funcționează bine și o cutie de aer comprimat. Asigurați-vă că aparatul de ras nu este conectat la rețea și că ați scos bateriile din motive de siguranță. Aplicați puțină apă și câteva picături de săpun lichid, astfel încât toate lamele și zonele de tăiere să fie acoperite.

Clătiți-l sub un robinet cald timp de aproximativ 30 de secunde până când nu mai rămâne săpun. Scuturați orice exces de apă și uscați cu grijă cu o cârpă curată. Lăsați aparatul de bărbierit electric în aer liber pentru un timp, până când este complet uscat. Nu-l puneți deoparte într-un dulap sau un dulap de baie înainte de aceasta, deoarece apa blocată poate duce la rugina și mirosuri neplăcute în interiorul dispozitivului.

 

Lame de schimb pentru aparatul de ras electric

Când cauți cel mai bun aparat de ras electric pentru tine, lamele pot fi o parte importantă a alegerii finale. Aparatele de ras electric vin cu doua tipuri diferite de lame: rotativa si folie. Lamele rotative tind să fie în trei sau patru capete rotunjite, care se rotesc în cercuri pentru a se apropia de contururile feței tale. Se potrivesc bărbaților care nu se bărbieresc neapărat în fiecare zi, preferând să lase niște miriști, sau bărbaților cu un tip de păr mai dens și piele mai dură. Aceste lame pot și trebuie înlocuite aproximativ la fiecare douăsprezece luni pentru a le menține ascuțite și capabile să taie firele de păr fără a răni pielea de dedesubt. Este posibil să fie nevoie să fie oprite mai devreme de un an dacă pielea sau părul dumneavoastră sunt deosebit de supărătoare sau aparatul de ras este folosit de mai multe persoane din gospodărie.

Aparatele de ras electric cu folie încorporează o folie metalică subțire, curbată, care trece peste o lamă de tăiere. Aparatul de bărbierit este mutat pe față pentru a permite lamei de sub folie să radă miriștile. Acest tip de aparat de ras electric este grozav pentru barbatii cu barba mai scurta care doresc sa obtina un barbierit mult mai atent. Sunt preferați și de bărbații care suferă de erupții cutanate, deoarece se potrivesc mai bine tipurilor de piele mai sensibile și sunt mai puțin dure la contact. Utilizați un gel sau o spumă special formulate pentru pielea sensibilă pentru cea mai confortabilă experiență. Nu uitați să încercați diferite tipuri de aparate de ras!

HWT PAGE UP