how to grow your hair faster
Written by Dr. Sedat Öz
3 December 2020
Average reading time of this content is 10 minutes
This content has been read times

Ca echipa HWT Clinic vom discuta; Cum să-ți crești părul mai repede și mai lung? De la cozi de cal la afros; valuri texturate la controversatul coc de bărbat”, devine din ce în ce mai frecvent să vezi bărbați cu coafuri mai lungi în aceste zile. Părul mai lung te poate face cu adevărat să ieși în evidență din mulțime, precum și să protejeze pielea delicată de pe scalp și chiar să-ți țină gâtul mai cald în timpul iernii. Pierdem în medie în jur de 50 până la 100 de fire de păr în fiecare zi, dar acestea sunt în mod normal înlocuite cu același număr de fire de păr noi, ceea ce înseamnă că ne putem bucura să ne schimbăm stilul de păr în mod regulat, știind că părul nostru va crește din nou și că putem avea distracție să ne schimbăm look-ul ori de câte ori dorim, în cazurile de cădere mai mare a părului vine în opțiunea Transplant de păr în Turcia. Clinica HWT oferă transplant de păr FUE în Turcia și transplant de păr DHI în Turcia pentru a avea stilul de păr lung pe care îl doriți.

Deși există numeroase produse pentru coafarea părului care pretind că îți arată cum să-ți crești părul mai repede și mai mult, nu există un remediu miraculos pe care îl poți găsi într-o sticlă care să facă truc și să accelereze creșterea părului de la sine. Cu toate acestea, cei patru factori care pot accelera creșterea părului pot fi următorii;

  1. Genetic
  2. Dieta si Nutritia
  3. Nivel de stres
  4. Obiceiuri de îngrijire a părului

Four Factors That Can Speed The Growth Up

A trăi viața la maximum este bine și bine, dar dacă încerci să-ți faci părul să crească mai repede, uneori puțină moderație poate culege tot felul de recompense, atât mentale, cât și fizice. Deci, ce altceva ar trebui să fii conștient dacă încerci să-ți dai seama cum să crești părul mai repede și mai mult? Citiți în continuare pentru a afla mai multe sfaturi și sfaturi care vă vor ajuta să promovați o creștere sănătoasă și mai rapidă a părului în acest an.

 

Cât de mult crește părul într-o lună?

Raspunsul la intrebarea mult pusa, cat creste parul intr-o luna este simplu. Părul uman crește cu o rată medie de jumătate de inch pe lună, sau aproximativ șase inci pe an. Părul drept va tinde să arate o creștere mai clară decât părul creț datorită naturii sale; cu toate acestea, rezultatele vor fi mai mult sau mai puțin aceleași, indiferent de tipul tău de păr. Pe lângă genetica și stilul de viață, vârsta ta va avea, de asemenea, un efect, precum și orice probleme hormonale subiacente, afecțiuni medicale și medicamente sau suplimente pe care le poți lua.

Unele afecțiuni medicale vă pot afecta direct părul, cum ar fi alopecia areata, și ar trebui să solicitați sfatul unui profesionist cu privire la cum să tratați acest lucru. Alte afecțiuni de care trebuie să fiți conștienți care ar putea afecta creșterea sau căderea părului includ disfuncția tiroidiană, anemia cu deficit de fier și tulburările de piele. În cele din urmă, deteriorarea părului de la coafarea excesivă sau utilizarea de substanțe chimice nocive la vopsire poate afecta creșterea acestuia, așa că trebuie avut grijă să citiți etichetele de pe produsele pentru păr și să efectuați întotdeauna teste de plasture înainte de a trata întregul cap.

 

Cum să-ți faci părul să crească mai repede?

Vestea bună este că puteți face multe pentru a atenua căderea părului și pentru a încuraja o creștere sănătoasă și mai rapidă a părului. Încercați să reduceți stresul, deoarece acest lucru poate perturba faza de creștere a ciclului de viață al foliculilor de păr din corpul dumneavoastră, deturnând resursele pentru a face față nivelurilor crescute de stres sau amenințării percepute. Menține un stil de viață activ, dar nu copleșitor, care încorporează o mulțime de exerciții fizice, socializare și timpi de nefuncționare, precum și munca ta. Acest lucru poate fi uneori mai ușor de spus decât de făcut, dar este o idee bună pentru tot felul de motive să încercați să găsiți un echilibru sănătos – nu doar pentru o creștere mai rapidă a părului, ci și pentru o viață mai fericită pe tot parcursul.

Urmăriți-vă dieta. Principiul „ești ceea ce mănânci” se aplică la fel de mult părului tău ca și restului tău. Creșterea proteinelor va ajuta la creșterea mai rapidă a părului, așa că aprovizionați-vă cu alimente bogate în proteine, cum ar fi pește, fasole, cereale integrale și nuci. Acest lucru este deosebit de important pentru vegetarieni, deoarece carnea poate fi și o sursă bună de proteine, așa că va trebui să găsiți surse alternative. Vitaminele A, B, C și E ajută, de asemenea, la promovarea creșterii sănătoase a părului, la fel ca zincul, fierul și acizii grași omega-3. Un bonus suplimentar este că vă ajută să vă protejați pielea, astfel încât întregul vostru cap și corp vor beneficia.

 

Cum să-ți crești părul lung, bărbații sunt atenți!

Dormi mult. Corpul nostru se reface și se repară singur atunci când dormim, iar hormonii noștri de creștere, în special, accelerează reproducerea celulară, contribuind la creșterea mai rapidă a părului. De altfel, acești hormoni sunt și motivele pentru care adolescenții au nevoie de mult somn, deoarece adolescența este un moment propice pentru creșterea rapidă și dezvoltarea fizică.

Creați un spațiu calm și liniștit în dormitorul dvs. pentru a ajuta un somn odihnitor. Evitați stimulente precum cafeaua, alcoolul și jocurile seara pentru a vă ajuta creierul să se pregătească pentru somn. Periați-vă părul chiar înainte de a merge la culcare pentru a crește circulația în scalp și redistribuiți uleiurile naturale peste tot pentru a vă menține părul hidratat în mod natural și fără a se încurca.

Tratați-vă părul cu atenție atunci când îl coafați, spălați și tăiați. Daune precum vârfurile despicate, expunerea la substanțe chimice și arsurile cauzate de instrumentele de coafat încălzite, cum ar fi aparatele de îndreptat sau uscătorul de păr, pot cauza ruperea părului și, astfel, vă pot întrerupe regimul de creștere. S-ar putea chiar să te trezești nevoit să-ți tai părul din nou pentru a fi scurt dacă daunele sunt extinse sau aproape de scalp, ceea ce ar fi extrem de frustrant. Acestea fiind spuse, tunderea frecventă este o idee bună, deoarece, deși ar putea părea contrar obiectivului general de a părului mai lung, vârfurile vor apărea mai groase și mai strălucitoare după o tundere, ceea ce duce la efectul vizual de creștere a părului.

 

Cât de repede îți crește părul?

Răspunsul la această întrebare depinde de încă mai mulți factori, inclusiv îngrijirea, coafarea și modul de tratare a părului. Alegeți produse de îngrijire care se potrivesc tipului dvs. de păr și vizitați un salon pentru orice colorare, permanent sau alte tratamente care implică substanțe chimice pentru a fi în siguranță. Utilizați un șampon ușor și evitați spălarea excesivă a părului pentru a preveni îndepărtarea uleiurilor naturale.

O rutină bună de spălare de urmat este să-ți șamponezi părul de două sau trei ori pe săptămână pentru a încuraja uleiurile naturale să pătrundă în foliculi și să-i mențină hidratat. Când faci duș în celelalte zile, clătește-ți părul rapid cu apă pentru a ține murdăria departe. Încheiați dușul cu un jet rapid de apă rece pentru a ajuta la închiderea cuticulelor din foliculii de păr pentru a promova o creștere mai puternică. Aveți grijă deosebită când periați părul ud, deoarece este mai susceptibil la rupere atunci când este umed.

Dacă preferați aspectul bine coafat, cum ar fi cocuri, cozi de cal, cornrows sau împletituri, lăsați-vă părul să se odihnească din când în când, lăsându-l să atârne liber sau strângându-l într-o coadă de cal liberă la spatele gâtului pentru a permite foliculilor. a se relaxa. Există și alte lucruri pe care le puteți încerca, precum masajele scalpului, care pot stimula și crește circulația către foliculii de păr, încurajând o creștere mai rapidă. Utilizați un dispozitiv de masaj (nu degetele) pentru a preveni frecarea murdăriei sau uleiurilor din mâinile dvs. în păr, care ar putea, în timp, să aibă efectul opus a ceea ce doriți să obțineți. Mulți oameni jură, de asemenea, că dorm pe o pernă de mătase pentru a împiedica bumbacul să absoarbă umezeala din păr și pentru a preveni deteriorarea prin mișcarea în timpul somnului.

 

Cum să crească părul facial

Creșterea unei bărbi și/sau a unei mustațe groase și sănătoase este scopul multor bărbați. La fel ca și părul de pe scalp, a ști cum să crească părul facial poate duce la un progres mai rapid și mai sănătos. Din nou, multe dintre răspunsuri constă în menținerea unor rutine sănătoase, în special în ceea ce privește ceea ce mănânci, deoarece părul de barbă și mustață reacționează la fel de mult la nutrienții și amestecul potrivit de alimente ca și restul corpului.

Vitaminele precum B5, C și E ajută, la fel ca și consumul de multe fructe și legume, în special spanac, kale, cartofi, portocale și stafide. Adaugă și multe proteine, așa cum s-a recomandat mai sus, încorporând alimente precum puiul, peștele și ouăle în dieta ta obișnuită. Evitați fumatul și alcoolul în exces și asigurați-vă că beți multă apă pentru a rămâne hidratat și a vă simți mai alert.

Pe măsură ce îți crește barba sau mustața, este nevoie de multă dragoste și atenție pentru a o menține sănătoasă și să crească în forma potrivită pentru fața ta. Utilizați un ulei de barbă sau un balsam specializat pentru a vă menține părul facial hidratat și pentru a bloca uleiurile naturale. Periați cu o perie de barbă sau pieptene o dată pe zi pentru a menține lucrurile să arate îngrijite și ordonate. Tunde-ți barba și mustața în mod regulat pentru a tăia orice vârfuri despicate și pentru a da efectul de creștere a volumului. Distrează-te cu barba și mustața – încearcă diferite lungimi, stiluri și chiar culori dacă te simți aventuros. Pe măsură ce părul facial crește mai mult, vă puteți bucura de și mai multe opțiuni pentru a-l coafa pentru a se potrivi cu ținuta, ocazia sau chiar doar starea dvs. de spirit.

HWT PAGE UP